Erica x darleyensis 'Furzey'

Erica (winterbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica x darleyensis 'Furzey' er en vinterhård busk, der ofte bruges som bunddække. Planten har smalle, grønne blade og producerer pink til lilla blomster om vinteren og tidligt forår. 'Furzey' er en kompakt sort, der bliver cirka 30 cm høj og tilpasser sig godt til forskellige jordtyper. Denne sort trives i fuld sol og kan plantes både i bede og i stenbede. Blomsterne fra Erica x darleyensis 'Furzey' tiltrækker bier og andre bestøvere og tilføjer farve til haven i de koldere måneder.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn. Dette betyder, at planten beholder sine blade selv om vinteren.

  Planten er hårdfør ned til ca. -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten godt ved lavere temperaturer. I vinterperioden er det klogt at dække planten til med f.eks. et lag af muld.

  Ja, Erica x darleyensis 'Furzey' er generelt let at vedligeholde. Denne haveplante kræver lidt pleje og kan trives godt i forskellige jordtyper og klimaer. Regelmæssig beskæring og tilstrækkeligt med vand vil bidrage til en sund vækst.

  Planten har brug for en gennemsnitlig plads på cirka 50 cm i diameter. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Tag også højde for plantens højde, når du placere den i haven.

  Planten trives bedst i fuld sol eller let skygge og har brug for mindst et par timers direkte sollys om dagen. I fuld skygge vil plantens vækst blive hæmmet, og den vil muligvis ikke trives godt. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for lidt vand om vinteren og kan vandes en gang hver anden uge. Om sommeren, når planten vokser aktivt, har den brug for mere vand og kan vandes ugentligt. Overvanding bør undgås for at forhindre rådne rødder.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Haveplanter som Erica x darleyensis 'Furzey' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter og fugle. De skaber en varieret flora og fauna i haven. Det er således positivt for biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra november til marts, og blomstringsperioden kan vare i flere måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives endda godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i varme perioder, for at undgå udtørring. Det anbefales at plante planten i veldrænet jord.

  Nej, planten Erica x darleyensis 'Furzey' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, og den dyrkes ikke til konsum. At indtage planten kan være skadeligt for helbredet.

  Ja, planten har en tæt vækst og kan absorbere lyde, hvilket gør den til en god lydabsorberende egenskab.

 • Beskæring af denne plante bør ske efter blomstring for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær den nye vækst tilbage. Beskær ikke for dybt for at undgå at beskadige planten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke sumpet. Kontroller regelmæssigt om planten har brug for vand ved at røre ved jorden.

  Denne plante trives bedst i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rådne rødder. Vælg en let pottemuld med tilstrækkeligt næringsstoffer for optimal vækst.

  Planten trives bedst i sur, fugtig jord med god dræning. Det anbefales at let gøde jorden med organisk materiale. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodssyge.

  Sørg for en solrig placering med veldrænet jord. Undgå for våd jord for at forhindre rod råd. Planten trives godt i bede, stenbede eller som bunddække.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at lægge en mulchlag. Det kan også hjælpe at placere planten på et beskyttet sted eller dække den til med et fiberdug ved stærk frost. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud, men giv heller ikke for meget vand.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og kan godt lide tør jord. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv planten regelmæssigt vand i tørre perioder. Beskær planten årligt efter blomstringen for at bevare formen.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt for at stimulere vækst og blomstring. Brug en speciel gødning til surtelskende planter, såsom rhododendron- og lynggødning. Gød om foråret og evt. om sommeren i henhold til anvisningerne på emballagen.

  Dæk planten om efteråret med et lag organisk materiale for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Sørg for, at mulchen ikke kommer direkte i kontakt med stammen eller grenene på planten. Gentag denne proces årligt for optimal vækst og blomstring.

  Jorden skal være sur for optimal vækst og blomstring. En pH-værdi mellem 4,5 og 5,5 er ideel for denne plantesort. Sørg for sur jord ved hjælp af speciel pottemuld til surbundsplanter.

  For at bekæmpe skadedyr i havplanter kan naturlige bekæmpelsesmetoder anvendes, såsom brug af mariehøns eller sprøjtning med en blanding af vand og grøn sæbe. Derudover kan også fysiske forholdsregler såsom fjernelse af angrebne blade og regelmæssig kontrol af skadedyr hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb. Kemiske bekæmpelsesmidler frarådes, da de kan være skadelige for miljøet og andre nyttige dyr.

 • Beskrivelse

  Erica x darleyensis 'Furzey' er en vinterhård busk, der ofte bruges som bunddække. Planten har smalle, grønne blade og producerer pink til lilla blomster om vinteren og tidligt forår. 'Furzey' er en kompakt sort, der bliver cirka 30 cm høj og tilpasser sig godt til forskellige jordtyper. Denne sort trives i fuld sol og kan plantes både i bede og i stenbede. Blomsterne fra Erica x darleyensis 'Furzey' tiltrækker bier og andre bestøvere og tilføjer farve til haven i de koldere måneder.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.