Erica tetralix 'Alba'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica tetralix 'Alba' is een cultivar van de gewone dopheide die bekend staat om zijn witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. De witte bloemen van Erica tetralix 'Alba' bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. Deze heideplant gedijt goed op vochtige, zure grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een winterharde plant die een mooie aanvulling kan zijn op een heidetuin of een natuurlijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter bruin worden en afvallen. Het is een bladverliezende plant.

  De plant is goed bestand tegen vorst en kan temperaturen tot -15°C verdragen. Het is een winterharde plant die geschikt is voor ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen gure wind en extreme kou.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zolang de plant voldoende water en licht krijgt, zal deze goed gedijen in de tuin. Regelmatig snoeien kan de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft ongeveer 40 tot 50 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht en lucht krijgt. De plant kan het beste geplant worden in goed doorlatende grond.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei worden belemmerd en kan de plant minder goed bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere insecten aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast biedt het habitat en voedsel voor verschillende kleine dieren in de tuin.Het helpt dus bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  De "Erica tetralix 'Alba'" bloeit in de maanden juli, augustus en september. De bloeiperiode kan tot wel 4 weken duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is belangrijk dat de grond goed vochtig blijft, vooral bij warm weer. Zorg voor voldoende water in droge periodes.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en takken die geluidsgolven absorberen. Het is mogelijk dat deze plant bijdraagt aan het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin of omgeving. Het is echter belangrijk om meerdere planten te gebruiken voor een effectief geluidsdempend effect.

 • Tuinplanten als deze kunnen het best na de bloei licht worden teruggesnoeid. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant in model. Snoei niet te rigoureus, om de groei te stimuleren en de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de wortels niet constant in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Tuinplanten zoals Erica tetralix 'Alba' hebben behoefte aan zure potgrond met een goede drainage. Een mengsel van turfstrooisel en zand kan geschikt zijn om de plant goed te laten groeien. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond voldoende vochtig is.

  De bodemkwaliteit dient goed doorlatend en licht zuur te zijn. Een zandige of veengrond is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in vochtige, zure grond. Zorg ervoor dat de standplaats goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk dat de plant beschermd wordt tegen harde wind.

  Deze tuinplant heeft in de winter bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul graden zakken. Een laag mulch rond de plant kan helpen om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat tijdens koude periodes.

  Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Snoei jaarlijks na de bloei om een mooie vorm te behouden. Geef in het voorjaar wat organische mest voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten in het voorjaar en zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de plant en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruid helpt onderdrukken en de bodem beschermt tegen extreme temperaturen. Het kan worden gedaan met verschillende materialen zoals bladeren, stro, houtsnippers of compost. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te werken om de voordelen te behouden.

  De bodem moet zuur zijn (pH-waarde onder de 7) voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met bijvoorbeeld tuinturf of meststoffen met een lage pH. Het is aan te raden om de bodem jaarlijks te testen om er zeker van te zijn dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren op eventuele plagen en deze indien nodig handmatig te verwijderen. Preventieve maatregelen, zoals het verwijderen van dood blad en het zorgen voor voldoende luchtcirculatie, kunnen ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Erica tetralix 'Alba' is een cultivar van de gewone dopheide die bekend staat om zijn witte bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. De witte bloemen van Erica tetralix 'Alba' bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. Deze heideplant gedijt goed op vochtige, zure grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Het is een winterharde plant die een mooie aanvulling kan zijn op een heidetuin of een natuurlijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.