Erica tetralix 'Con Underwood'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica tetralix 'Con Underwood' is een dwergheide met mooie roze bloemen die bloeien in de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. Deze heideplant gedijt goed op vochtige grond en kan goed tegen zure bodems. Het blad van Erica tetralix 'Con Underwood' is groen van kleur en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. Het is een prachtige toevoeging aan een heidetuin of rotstuin en trekt ook vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de wintermaanden bruin kleuren. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius.

  Ja, deze plant is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is een sterke en robuuste tuinplant.

  De plant heeft ruimte nodig om te groeien en zich uit te spreiden. Zorg voor voldoende afstand tussen verschillende planten, zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met de aanbevolen plantafstand op het etiket of in de plantbeschrijving.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door een klein beetje kan opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivers.

  Ericica tetralix 'Con Underwood' is een inheemse plant die bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bijen en andere bestuivers. De plant zorgt voor voedsel en schuilgelegenheid voor verschillende diersoorten. Door het planten van deze soort kan de biodiversiteit in de tuin verhoogd worden.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot en met augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een optimale groei en bloei. De plant heeft geen problemen met langdurige blootstelling aan de zon.

  Nee, de plant Erica tetralix 'Con Underwood' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten die niet specifiek zijn gekweekt voor consumptie.

  Ja, de plant heeft de eigenschap geluid te dempen door de bladeren en takken geluidstrillingen te absorberen en te verminderen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of buitenruimte.

 • Tuinplanten zoals heide kunnen het beste na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te stimuleren. Snoei met een scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond wanneer de zon niet zo fel schijnt.

  De plant gedijt het beste in zure potgrond, met een goede drainage. Zorg voor een luchtige potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Gebruik bij voorkeur potgrond die specifiek geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het best in vochtige, zure grond die goed doorlatend is. Een bodem met een lage pH-waarde en een hoog organisch gehalte is ideaal voor deze plant. Voeg eventueel extra veenmos toe aan de grond voor een nog betere groei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met vochtige, zure grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en let op dat de grond niet uitdroogt. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Voor een goede winterbescherming is het aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan een beschermende omhulling van stro of vliesdoek helpen om de plant te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt voor de winter begint om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft graag vochtige grond en staat het liefst in de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken voor een langere bloeiperiode.

  Tuinplanten zoals Erica tetralix 'Con Underwood' hebben een lichte bemesting nodig in het voorjaar en de zomer om gezond te blijven groeien. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor heideplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Te veel mest kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met bemesten.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en helpt onkruid onder controle te houden. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant, maar laat geen mulch direct tegen de stam liggen om rotting te voorkomen. Gebruik organische materialen zoals compost, boomschors of houtsnippers voor de beste resultaten.

  De plant gedijt het best in zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 5,5. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot problemen met de opname van voedingsstoffen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem zuur genoeg is voor optimale groei.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op luizen, wantsen en spint. Deze plagen kunnen worden bestreden met natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of door de plant af te spoelen met water. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen schade toebrengen aan de plant en het ecosysteem, dus worden niet aanbevolen.

 • Omschrijving

  Erica tetralix 'Con Underwood' is een dwergheide met mooie roze bloemen die bloeien in de zomermaanden. De plant heeft een compacte groeiwijze en wordt ongeveer 20-30 cm hoog. Deze heideplant gedijt goed op vochtige grond en kan goed tegen zure bodems. Het blad van Erica tetralix 'Con Underwood' is groen van kleur en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. Het is een prachtige toevoeging aan een heidetuin of rotstuin en trekt ook vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.