Erica vagans 'Birch Glow'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica vagans 'Birch Glow' er en kompakt og stedsegrøn busk med tynde, opadgående grene. Planten har små, smalle blade, der har en frisk grøn farve. Om sommeren blomstrer 'Birch Glow' med klaser af lyserøde til lyserøde blomster, der danner en smuk kontrast med bladenes grønne farve. Denne busk trives godt i veldrænet jord og solrige, tørre steder. 'Birch Glow' er et smukt supplement til haven og kan også bruges godt i bede eller som jorddække.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladet skifter farve afhængigt af årstiden. Det er en løvfældende haveplante.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Der kan eventuelt træffes ekstra beskyttelsesforanstaltninger i jorden.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget pleje. Med den rette vandmængde og en solrig placering vil planten trives godt i haven. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare formen og væksten.

  Planten har brug for cirka en meter plads for at kunne vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys og luft ved at placere den på et solrigt sted. Tag hensyn til omkringliggende planter og sørg for tilstrækkelig afstand for at undgå konkurrence.

  Planten vokser bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge kan væksten være mindre optimal, og blomstringen kan blive reduceret. Det anbefales at plante planten et solrigt sted for de bedste resultater.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Kontroller jordens fugtighed, før du vander, for at undgå at planten står for vådt. Vand, når det øverste lag jord føles tørt.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren og blomsterne, der er rige på pollen. Det er et godt valg for haver, der gerne vil tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Ja, som medlem af lyngfamilien bidrager denne plante til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bier, humlebier og andre bestøvere. Planten giver også ly for små dyr som fugle og insekter. Det skaber et varieret og livligt miljø i haven.

  Denne plante blomstrer fra juli til september, og blomstringen kan vare op til seks uger. Blomsterne på denne plante er lyserøde og har en klokkeformet struktur. Fremme en kontinuerlig blomstring ved regelmæssigt at fjerne visne blomster.

  Denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Vær opmærksom på, at jorden forbliver tilstrækkelig fugtig i varme perioder. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og blade. At spise denne plante kan være skadelig for sundheden.

  Ja, mange haveplanter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og grene, der kan absorbere lydbølger. Det kan hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Du kan beskære denne plante efter blomstringen for at bevare formen og fremme væksten. Brug en skarp beskæresaks til at klippe gamle stilke tæt på basen. Fjern også døde eller beskadigede grene for at holde planten sund.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved roden og ikke på bladene for at undgå svamp.

  Haveplanter som Erica vagans 'Birch Glow' trives godt i godt drænet pottejord. Sørg for, at pottejorden er let og luftig og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå overgødskning for at forhindre rodforbrænding.

  Planten trives godt i veldrænet, sur jord med en lav mængde næringsstoffer. Sørg for, at jorden er let og sandet. Undgå tung og fugtig jord for at undgå rodældning.

  Denne haveplante trives bedst på et solrigt sted i godt drænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod hårde vinde for at undgå skader. Et sted med tilstrækkelig plads og lys fremmer plantens vækst og blomstring.

  I løbet af vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved f.eks. at tilføje et lag muld omkring rødderne. Derudover kan en vinterhætte eller fleece bruges til at beskytte planten mod ekstrem kulde. Sørg også for, at planten forbliver tilstrækkeligt fugtig, især i tørre vintre.

  Sørg for en godt drænet jord og plant på et solrigt sted. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstring.

  Haveplanter som disse har brug for en let gødning om foråret for at fremme væksten. Brug en speciel gødning til surjordede planter. Overgødning kan føre til rodforbrænding, så brug den anbefalede mængde.

  Dæk planten om foråret med et lag organisk materiale for at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Brug helst bark eller kompost som muld. Forny mulchlaget årligt for optimal vækst og sundhed for planten.

  Planten trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 4,5 og 6,0. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med f.eks. have-tørv. For sur jord kan forbedres ved at tilføje kalk.

  For haveplanter er det vigtigt at udføre regelmæssige inspektioner for skadedyr som lus, spindemider og larver. Naturlige bekæmpelsesmetoder som brugen af mariehøns eller sprøjtning med en mild sæbeopløsning kan være effektive. Forebyggende foranstaltninger som at holde miljøet rent og fjerne døde blade kan også hjælpe med at forebygge skadedyr.

 • Beskrivelse

  Erica vagans 'Birch Glow' er en kompakt og stedsegrøn busk med tynde, opadgående grene. Planten har små, smalle blade, der har en frisk grøn farve. Om sommeren blomstrer 'Birch Glow' med klaser af lyserøde til lyserøde blomster, der danner en smuk kontrast med bladenes grønne farve. Denne busk trives godt i veldrænet jord og solrige, tørre steder. 'Birch Glow' er et smukt supplement til haven og kan også bruges godt i bede eller som jorddække.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.