Erica vagans 'Mrs D.F. Maxwell'

Erica (zomerbloeiers)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erica vagans 'Mrs D.F. Maxwell' is een compact groeiende struik met dunne, groene bladeren en roze tot paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Mrs D.F. Maxwell' gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond en op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Deze cultivar trekt bijen en vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10°C. Het is belangrijk om de plant voldoende bescherming te bieden bij lagere temperaturen. In strenge winters kan het nodig zijn om extra maatregelen te nemen om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zolang hij op een zonnige plek staat en regelmatig water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Snoei na de bloei om de vorm van de plant mooi te houden.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zijn vertakte groeiwijze te kunnen ontwikkelen. Zorg voor een afstand van ongeveer 30-40 cm tussen elke plant om overbevolking te voorkomen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de zon en zal het minder goed doen in de schaduw. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te laten groeien voor optimale groei en bloei. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig is.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die bedoeld zijn om deze insecten aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en een variatie aan nectar biedt voor verschillende insecten. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuilplaats voor kleine dieren en bijdragen aan een gezonde bodem door zijn wortelstelsel.

  De plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4-6 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig. Zorg er wel voor dat de grond voldoende vochtig blijft tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in de zomer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en mag niet geconsumeerd worden. Het is een siertuinplant en niet geschikt voor consumptie.

  Ja, de plant heeft de mogelijkheid om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te weerkaatsen met behulp van zijn bladeren en takken. Het kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid in de tuin of op het balkon.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste worden uitgevoerd na de bloei in het vroege voorjaar. Verwijder dode bloemen en takken om de groei van nieuwe scheuten te stimuleren. Knip de plant terug tot net boven de grond om hem compact en gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd tegelijkertijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Water geven in de ochtend of avond is het beste voor de plant.

  De plant gedijt het best in zure, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om jaarlijks de potgrond te vervangen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en vermijd zware, natte grond. Goede drainage is essentieel voor een gezonde groei van deze plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter, is het belangrijk om een laag mulch rond de plant aan te brengen. Daarnaast kan een beschermende doek of tuinvlies worden gebruikt bij extreme kou. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden. Geef de plant een lichte bemesting in het voorjaar voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben weinig bemesting nodig. Gebruik een meststof speciaal voor heideplanten om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de planten in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of schors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant wordt aangebracht.

  De plant heeft een voorkeur voor zure grond en doet het goed op een pH tussen 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en zo nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op insecten zoals bladluizen en spint. Bij een insectenplaag kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden ingezet worden. Vermijd chemische bestrijdingsmiddelen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor nuttige insecten en het milieu.

 • Omschrijving

  Erica vagans 'Mrs D.F. Maxwell' is een compact groeiende struik met dunne, groene bladeren en roze tot paarse bloemen die bloeien van de zomer tot de herfst. De plant heeft een bossige groeiwijze en wordt ongeveer 30-40 cm hoog. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. 'Mrs D.F. Maxwell' gedijt het beste in goed doorlatende, zure grond en op een zonnige tot licht beschaduwde standplaats. Deze cultivar trekt bijen en vlinders aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.