Erythrina crista-galli

Overig heesters

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Erythrina crista-galli, ook bekend als de koraalboom, is een tropische boom die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen in de vorm van een koraal. De boom kan bloeien gedurende de zomer en herfst, waardoor het een opvallende toevoeging is aan de tuin. De bladeren zijn groot en drietallig, en de stam heeft doornen die kunnen groeien tot 10 meter hoog. Erythrina crista-galli is geliefd bij kolibries en andere nectar zoekende dieren, vanwege de overvloedige nectar die de bloemen produceren. Deze boom gedijt goed in warme, zonnige omstandigheden en kan uitgroeien tot een indrukwekkend exemplaar in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, over het algemeen zijn de bladeren van deze plant niet groenblijvend en verliezen ze hun blad in de winter. Het is een bladverliezende plant die in het voorjaar nieuwe bladeren krijgt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. In strengere winters kan bescherming nodig zijn tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Erythrina crista-galli heeft veel ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om minstens 2 tot 3 meter ruimte rondom de plant vrij te houden. Zorg ervoor dat er voldoende licht en luchtstroom is voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon en heeft minimaal 6 uur direct zonlicht nodig per dag voor optimale groei en bloei. Groeien in de schaduw kan het groeiproces vertragen en de bloei verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige locatie te plaatsen voor het beste resultaat.

  De Erythrina crista-galli heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben dan in de zomer.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de felgekleurde bloemen en de zoete nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze insecten aan te trekken en te helpen bij de bestuiving van andere planten.

  Ja, de plant Erythrina crista-galli trekt verschillende soorten bestuivers aan, zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook dienen als schuil- en voedselbron voor kleine dieren, wat de diversiteit van het ecosysteem verhoogt. Het is dus zeker een goede toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden juli tot september en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  De plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. In de zon kan de plant zijn mooie rode bloemen goed laten zien.

  Nee, de zaden en peulen van deze plant zijn giftig en niet geschikt voor consumptie. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te eten.

  Ja, deze plant heeft grote bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren, waardoor het geluidsdempend kan werken in de tuin. Het dichte bladerdak zorgt voor een natuurlijke barrière tegen geluidsoverlast. Het planten van meerdere exemplaren kan de geluidsdempende eigenschappen versterken.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in de late winter of vroege lente. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant om de vorm te behouden. Wees voorzichtig met snoeien, aangezien de plant doornen heeft.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  Voor de plant "Erythrina crista-galli" wordt aangeraden om potgrond te gebruiken dat goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, maar laat de potgrond niet te nat worden om wortelrot te voorkomen. Voor een optimale groei en bloei kan af en toe ook wat meststof worden toegevoegd aan de potgrond.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat is, anders kan dit leiden tot wortelrot. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 voor optimale groei.

  De Erythrina crista-galli gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschutting krijgt tegen harde wind en vorst. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  In de winter is het raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door mulch aan te brengen rond de wortels en de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Een beschutte standplaats tegen harde wind is ook aan te raden. Het is belangrijk om de plant pas in het voorjaar terug te snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Daarnaast is het belangrijk om oude of beschadigde takken te snoeien voor een gezonde groei. Gebruik een algemene meststof om de plant te voeden tijdens het groeiseizoen.

  De Tuinplanten heeft matig tot goed bemeste grond nodig om optimaal te groeien. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststof toe te voegen voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting moet echter vermeden worden om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om de grond vochtig te houden en onkruidgroei tegen te gaan. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost als mulch. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd deze weg van de stam om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Erythrina crista-galli ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten en indien nodig bij te stellen.

  Als tuinplant is het belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren op de aanwezigheid van ongedierte. Bij het constateren van plagen zoals bladluizen, trips of rupsen kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het gebruik van roofinsecten of neemolie worden ingezet. Het is aan te raden om preventief te handelen door de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen en een goede beluchting om de weerstand te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  Erythrina crista-galli, ook bekend als de koraalboom, is een tropische boom die bekend staat om zijn opvallende rode bloemen in de vorm van een koraal. De boom kan bloeien gedurende de zomer en herfst, waardoor het een opvallende toevoeging is aan de tuin. De bladeren zijn groot en drietallig, en de stam heeft doornen die kunnen groeien tot 10 meter hoog. Erythrina crista-galli is geliefd bij kolibries en andere nectar zoekende dieren, vanwege de overvloedige nectar die de bloemen produceren. Deze boom gedijt goed in warme, zonnige omstandigheden en kan uitgroeien tot een indrukwekkend exemplaar in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.