Euonymus americanus 'Purpureus'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus americanus 'Purpureus' is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende, paarse bladeren. De plant groeit langzaam en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. In de herfst verkleuren de bladeren naar een diep rood-paarse kleur, wat zorgt voor een prachtig herfstbeeld in de tuin. In de zomer bloeit de plant met onopvallende groenwitte bloemen, gevolgd door decoratieve oranje zaden. Euonymus americanus 'Purpureus' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Euonymus americanus 'Purpureus' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik die in het voorjaar nieuw blad krijgt.

  Euonymus americanus 'Purpureus' is winterhard tot -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus temperaturen tot -15 graden Celsius overleven. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Ja, Euonymus americanus 'Purpureus' is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig verzorging nodig en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin.

  De Euonymus americanus 'Purpureus' heeft ruimte nodig om zich te verspreiden en te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Tuinplanten groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar ze hebben wel wat licht nodig om te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant af en toe bloot te stellen aan wat zonlicht voor een optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede drainage in de grond.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Euonymus americanus 'Purpureus' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de bloemen en nectar die het produceert. Het is een waardevolle toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Planten die vlinders en bijen aantrekken, dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Euonymus americanus 'Purpureus' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt voor bestuiving en voedsel. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren en draagt het bij aan de diversiteit in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Deze plant kan goed gedijen in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Het blad kan verkleuren als de plant te veel direct zonlicht krijgt.

  Nee, de bladeren en bessen van Euonymus americanus 'Purpureus' zijn giftig en niet eetbaar. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot maagklachten, braken en andere gezondheidsproblemen. Het wordt sterk afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, Tuinplanten kunnen helpen met het dempen van geluid. De bladeren en stengels van planten kunnen geluidsgolven absorberen, waardoor ze dienen als natuurlijke geluidsdempers in de tuin. Het gebruik van dichte beplanting kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • Om de plant gezond te houden, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Dit kan het beste in het voorjaar of na de bloei gebeuren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei eventuele wildgroei weg om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Euonymus americanus 'Purpureus' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en gedijt goed in zowel zandige als kleigrond. Een neutrale pH-waarde in de bodem is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale ontwikkeling van de plant.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een vruchtbare, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge grond om de plant optimaal te laten groeien.

  De Euonymus verrucosus 'Kathy' is bestand tegen vorst en heeft over het algemeen geen winterbescherming nodig. Als de winter extreem koud is, kan het helpen om een laagje mulch rond de plant aan te brengen voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de plant goed water heeft gekregen voordat de vorst toeslaat om te helpen bij het overleven van de winter.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Snoei indien nodig in de lente om de vorm te behouden en verwijder dode takken. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  Tuinplanten zoals Euonymus americanus 'Purpureus' kunnen in het voorjaar worden bemest met een algemene meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus gebruik altijd de aanbevolen hoeveelheid.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en zorgt voor isolatie tegen extreme temperaturen. Het verbetert ook de bodemstructuur en voegt organisch materiaal toe aan de bodem. Het kan jaarlijks worden aangebracht in het voorjaar voor optimale resultaten.

  De zuurgraad van de bodem waarin deze plant groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6,5 en 7 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de juiste bodemomstandigheden te bieden voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplanten zoals Euonymus americanus 'Purpureus' kunnen soms last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spintmijten, en wolluizen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten, of gebruik maken van een milieuvriendelijke insecticide. Het regelmatig inspecteren van de plant en het verwijderen van aangetaste bladeren kan ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Euonymus americanus 'Purpureus' is een bladverliezende struik die bekend staat om zijn opvallende, paarse bladeren. De plant groeit langzaam en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1,5 meter. In de herfst verkleuren de bladeren naar een diep rood-paarse kleur, wat zorgt voor een prachtig herfstbeeld in de tuin. In de zomer bloeit de plant met onopvallende groenwitte bloemen, gevolgd door decoratieve oranje zaden. Euonymus americanus 'Purpureus' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.