Euonymus europaeus 'Red Cascade'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euonymus europaeus 'Red Cascade' is een sierlijke struik met opvallende rode vruchten die in de herfst verschijnen en lang blijven hangen. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de rode vruchten. Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. 'Red Cascade' is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Deze struik is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn mooie herfstkleuren en opvallende vruchten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Euonymus europaeus 'Red Cascade' verliest zijn bladeren in de herfst en krijgt daarna weer nieuw blad in het voorjaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om bij temperaturen onder -15 graden Celsius extra maatregelen te nemen.

  De Euonymus europaeus 'Red Cascade' is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Deze plant gedijt goed in de tuin en heeft niet veel extra aandacht nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig problemen zal geven.

  Euonymus europaeus 'Red Cascade' heeft ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om bij het planten genoeg ruimte te laten tussen andere planten, zodat hij zijn volle formaat kan bereiken. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Euonymus europaeus 'Red Cascade' groeit goed in de schaduw. Het is een robuuste tuinplant die het goed doet in zowel zon als schaduwrijke plekken. Het kan zelfs wat extra kleur toevoegen aan donkerdere hoekjes in de tuin.

  Tuinplanten zoals Euonymus europaeus 'Red Cascade' hebben over het algemeen één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodem waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om uitdroging te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De Euonymus europaeus 'Red Cascade' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die het produceert. Deze plant draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin door deze bestuivende insecten aan te trekken. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin vanwege het ecosystemische belang ervan.

  Ja, Euonymus europaeus 'Red Cascade' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen heeft die insecten aantrekken en bessen die vogels aantrekken. Deze plant draagt dus bij aan de voedselvoorziening en het ecosysteem in de tuin.

  De plant bloeit van mei tot juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en bescherm deze tijdens extreem warme dagen.

  Nee, Euonymus europaeus 'Red Cascade' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te consumeren, omdat ze giftig kunnen zijn voor mens en dier. Het is belangrijk om de plant zorgvuldig te behandelen en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ja, de Euonymus europaeus 'Red Cascade' heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en takken. Deze plant kan helpen om geluiden te absorberen en te verminderen in een tuinomgeving.

 • Snoei de plant in het vroege voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit om licht en lucht door te laten. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Water geven in de vroege ochtend of late avond wordt aanbevolen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Bemest de plant in het voorjaar voor optimale groei.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor een gezonde groei.

  De Euonymus europaeus 'Red Cascade' gedijt het best op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig. Deze plant is geschikt voor in de tuin.

  Zorg voor een goede winterbescherming door de plant te mulchen met bladeren of stro. Bescherm de plant tegen koude wind door een windscherm te plaatsen. Snoei de plant terug in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien om de vorm te behouden en te voorkomen dat het een plaag wordt, is aan te bevelen. Het is ook belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Voor de bemesting van Tuinplanten is het belangrijk om te kiezen voor een algemene meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te bemesten, bij voorkeur in maart of april. Gebruik geen meststoffen die te veel stikstof bevatten, omdat dit de groei van de plant kan stimuleren ten koste van bloemvorming.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden in de grond, de grond te beschermen tegen vorst en onkruid te onderdrukken. Het kan het beste in het voorjaar worden aangebracht en moet een dikte hebben van ongeveer 5-7 cm. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors.

  Euonymus europaeus 'Red Cascade' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om de plant gezond te houden. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem en indien nodig aanpassingen maken, is aan te raden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op aanwezigheid van luizen, rupsen en spint. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Het is ook belangrijk om de plant goed te onderhouden en te zorgen voor een gezonde groei om zo de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Euonymus europaeus 'Red Cascade' is een sierlijke struik met opvallende rode vruchten die in de herfst verschijnen en lang blijven hangen. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur, wat een mooi contrast vormt met de rode vruchten. Deze plant groeit het beste in een goed doorlatende grond en heeft een voorkeur voor een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. 'Red Cascade' is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Deze struik is een aanwinst voor elke tuin vanwege zijn mooie herfstkleuren en opvallende vruchten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.