Euonymus fortunei 'Coloratus'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus fortunei 'Coloratus' er en stedsegrøn klatreplante med ovale, mørklilla blade. Denne plante kan bruges både som bunddække eller som klatreplante og er populær på grund af dens iøjnefaldende bladfarge. Om foråret blomstrer Euonymus fortunei 'Coloratus' med små ubemærkede blomster, efterfulgt af små frugter. Den trives godt både i sol og halvskygge og tåler godt beskæring for at bevare formen. Euonymus fortunei 'Coloratus' er et smukt tilføjelse til haven på grund af dens dekorative blade og alsidighed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Euonymus fortunei 'Coloratus' er en stedsegrøn plante. Denne plante beholder sine blade hele året rundt, hvilket gør den til et smukt supplement til haven selv om vinteren. Euonymus fortunei 'Coloratus' er en vinterhårdfør haveplante, der tåler kolde temperaturer godt.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte den godt mod hård frost. Det anbefales at dække planten til med blade eller halm.

  Ja, Euonymus fortunei 'Coloratus' er en let plante at vedligeholde. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der kræver minimal pleje. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at bevare formen og væksten.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne vokse og sprede sig. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter og genstande for ikke at hindre væksten. Tag hensyn til plantens voksne størrelse og form ved plantning.

  Denne plante trives godt i skyggen. Den har ikke brug for direkte sollys for at trives. Planten kan trives godt på skyggefulde steder i haven.

  Euonymus fortunei 'Coloratus' har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at give for meget vand. Sørg for, at planten ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Nej, Euonymus fortunei 'Coloratus' er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Denne plante er primært dekorativ på grund af dens lilla blade og er populær som bunddække i haven. Den er ikke en nektar- eller pollenrig plante, der tiltrækker insekter.

  Ja, Euonymus fortunei 'Coloratus' bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde ly og føde til forskellige insekter og fugle. Derudover kan denne plante bidrage til jordens frugtbarhed og den naturlige balance i haven.

  Euonymus fortunei 'Coloratus' blomstrer normalt i maj og juni måneder. Blomstringen kan vare i flere uger til flere måneder, afhængigt af vejrforholdene og plejen.

  Ja, planten kan godt lide fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder for at undgå udtørring. Det er en stærk og vinterhårdfør haveplante.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. At indtage bladene eller bærrene kan være skadeligt for helbredet. Det er bedst at undgå at inkludere denne plante i madlavningen.

  Ja, Euonymus fortunei 'Coloratus' har egenskaben til at dæmpe lyd ved hjælp af sit tætte løv. Dette kan hjælpe med at reducere eksterne lyde i det område, hvor planten er plantet. Det er dog ikke en fuldstændig lyddæmpning, men det kan helt sikkert gøre en forskel.

 • Beskær planten om foråret for at fremme væksten. Fjern døde eller beskadigede grene og klip lange skud tilbage for at opnå en kompakt form. Vær opmærksom på ikke at beskære for dybt, da det kan beskadige planten.

  Planten elsker en regelmæssig vanding, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base i stedet for oven på bladene.

  Brug pottemuld med god dræning til denne plante. Undgå for våd jord, da det kan føre til rodrot. Omplant planten om nødvendigt hvert par år.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Jordkvaliteten skal være frugtbar og neutral til let sur. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller for våd.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord. Placér planten på et beskyttet sted i haven.

  Haveplanter som disse har generelt ikke brug for ekstra vinterbeskyttelse. Sørg for, at jorden er godt drænet, og planten ikke udsættes for stærk vind. Eventuelt kan et lag muld omkring planten påføres for ekstra isolering.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og tåler beskæring godt. Giv planten regelmæssigt vand og sørg for god dræning i jorden. Fjern eventuelle døde eller beskadigede blade for at fremme sund vækst.

  Haveplanter som disse har gavn af ekstra gødning om foråret, f.eks. med organisk gødning eller en speciel gødning til løvfældende planter. Gødning med et højere kaliumindhold kan hjælpe med at fremme farveintensiteten af bladene og opretholde plantens sundhed. Det er vigtigt at anvende gødningen i henhold til instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning.

  Mulch holder på fugt, beskytter rødderne mod kulde og forhindrer ukrudtsvækst. Det anbefales at lægge et lag mulch omkring planten om foråret. Vælg organisk materiale, såsom træmuld eller kompost.

  Euonymus fortunei 'Coloratus' planten trives bedst i neutrale til let sure jordarter. Det er vigtigt at sørge for god dræning for at undgå rådne rødder. Hvis du er i tvivl om jordens surhedsgrad, kan det være nyttigt at udføre en jordprøve.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på haveplanter er ved regelmæssigt at inspicere og fjerne angrebne blade eller dele af planten. Derudover kan naturlige fjender som mariehøns bruges til at bekæmpe skadedyr. Endelig kan brugen af biologiske bekæmpelsesmidler være en miljøvenlig løsning til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter.

 • Beskrivelse

  Euonymus fortunei 'Coloratus' er en stedsegrøn klatreplante med ovale, mørklilla blade. Denne plante kan bruges både som bunddække eller som klatreplante og er populær på grund af dens iøjnefaldende bladfarge. Om foråret blomstrer Euonymus fortunei 'Coloratus' med små ubemærkede blomster, efterfulgt af små frugter. Den trives godt både i sol og halvskygge og tåler godt beskæring for at bevare formen. Euonymus fortunei 'Coloratus' er et smukt tilføjelse til haven på grund af dens dekorative blade og alsidighed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.