Euonymus fortunei 'Dart's Blanket'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' er en stedsegrøn bunddækkeplante med skinnende, ovale blade, der er mørkegrønne i farven. Planten trives godt både i sol og skygge og er vinterhårdfør. Om efteråret skifter bladfargen til en smuk lilla-rød nuance. 'Dart's Blanket' er en langsomt voksende plante, der egner sig til bede, stenhaver og som bunddække under træer. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver minimal beskæring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Det er en hårdfør plante, der ikke mister sine blade om vinteren. Det er et smukt tilføjelse til haven, da det giver farve og struktur året rundt.

  Planten er hårdfør ned til ca. -15°C. Det er en stærk haveplante, som er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Det anbefales at beskytte planten godt ved hård frost.

  Ja, denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og lejlighedsvis beskære den for at bevare dens form. Derudover trives den godt i forskellige typer jord og eksponeringer for sollys.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokser bedst i en veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys for at trives optimalt. Hold også tilstrækkelig afstand til andre planter, så planten har tilstrækkelig plads til at vokse.

  Ja, Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' trives godt i skyggen. Det er en stærk haveplante, der trives godt både i solrige og skyggefulde områder. Sørg dog for, at jorden er veldrænet for optimal vækst.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. I tørre perioder kan det være nødvendigt at give vand oftere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer. Det er et godt valg, hvis du vil have en haveplante, der tiltrækker disse insekter.

  Haveplanter som Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' bidrager til biodiversitet ved at tiltrække bier og andre bestøvere med deres blomster og fugle med deres bær. De tilbyder ly og redepladser til små dyr og hjælper med at skabe en varieret haveomgivelse. Generelt bidrager haveplanter til en sund biodiversitet i by- og landdistrikter.

  Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' blomstrer i månederne maj og juni. Blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er en stærk og let at passe haveplante, der er godt beskyttet mod solens stråler.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er vigtigt kun at konsumere planter, der er kendt for at være sikre at spise. At spise denne plante kan føre til sundhedsproblemer.

  Ja, Haveplanter kan være lyddæmpende, især når de anbringes tæt på en lydkilde eller rundt om et sted, hvor der produceres lyd. Planter absorberer lydbølger og reducerer dermed refleksionen af lyd, hvilket kan bidrage til at dæmpe lyd i en bestemt omgivelse.

 • Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' bør bedst beskæres om foråret eller tidligt på sommeren. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær om nødvendigt for at bevare plantens form. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at fremme væksten af planten og holde den sund.

  Giv regelmæssigt vand til denne haveplante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Tjek jorden regelmæssigt og juster vandgivningen efter behov.

  Planten trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Giv planten regelmæssigt næring for en sund vækst.

  Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til fugtig jord. Sørg for, at jorden er næringsrig og helst neutral til let sur. Undgå stillestående vand og sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rådne rødder.

  Planten trives bedst på en placering i fuld sol eller halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våde placeringer. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skade på bladene.

  Haveplanter som disse har ofte brug for vinterbeskyttelse, såsom muld eller en beskyttende dug, for at beskytte rødderne mod frost. Sørg for at pakke planten godt ind, inden den første frost sætter ind. Det er også vigtigt at sikre, at planten har tilstrækkelig fugt til vinterperioden.

  Planten skal beskæres regelmæssigt for at bevare en kompakt form. Sørg for tilstrækkelig vand i tørre perioder og fjern regelmæssigt ukrudt omkring planten. Gød planten om foråret for en sund vækst.

  Havekloden har brug for en nærende jord. Gød planten om foråret med organisk gødning. Giv planten regelmæssigt ekstra næring i vækstsæsonen for en sund vækst.

  Det er gavnligt at anvende muld omkring rødderne af denne haveplante. Dette hjælper med at holde jorden fugtig og reducere ukrudt. Træflis, kompost eller blade kan bruges som muld.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at pH-værdien af jorden ligger omkring 6,5 til 7. Regelmæssig test af jorden kan hjælpe med at opretholde den korrekte surhedsgrad.

  For at bekæmpe skadedyr på Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' kan du bruge naturlige fjender som marihøns. Du kan også regelmæssigt kontrollere planten for spindemider, bladlus og uldlus og fjerne dem manuelt. Derudover kan du forebygge ved at holde planten sund og give de rette vækstbetingelser.

 • Beskrivelse

  Euonymus fortunei 'Dart's Blanket' er en stedsegrøn bunddækkeplante med skinnende, ovale blade, der er mørkegrønne i farven. Planten trives godt både i sol og skygge og er vinterhårdfør. Om efteråret skifter bladfargen til en smuk lilla-rød nuance. 'Dart's Blanket' er en langsomt voksende plante, der egner sig til bede, stenhaver og som bunddække under træer. Det er en nem plante at vedligeholde, der kræver minimal beskæring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.