Euonymus fortunei radicans

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus fortunei radicans is een groenblijvende klimplant met donkergroene bladeren die in de herfst verkleuren naar rood of paars. De plant heeft opvallende rode bessen die in de herfst en winter aan de plant verschijnen. Euonymus fortunei radicans is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die graag in de halfschaduw groeit. Deze plant kan zowel als bodembedekker, klimplant of in een border worden gebruikt. Euonymus fortunei radicans is goed bestand tegen koude temperaturen en gedijt goed in verschillende bodemsoorten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie en praktische toevoeging aan de tuin, omdat het groen blijft, zelfs tijdens de wintermaanden. Het is een ideale keuze voor een groene en levendige uitstraling in de tuin.

  De plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst. Euonymus fortunei radicans is een populaire tuinplant vanwege zijn winterhardheid.

  Ja, de Euonymus fortunei radicans is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig snoei en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is een sterke en veelzijdige tuinplant.

  De Euonymus fortunei radicans heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg voor ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan verspreiden. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het kiezen van de juiste locatie.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een sterke tuinplant die zich goed aanpast aan verschillende lichtomstandigheden. Het is een goede keuze voor schaduwrijke plekken in de tuin.

  De Euonymus fortunei radicans heeft gemiddeld eens per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en temperatuur waar de plant staat. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winterperiode kan de plant minder water nodig hebben.

  Deze plant trekt van nature geen vlinder en bijen aan. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve plant in de tuin. Andere bloeiende planten kunnen beter geschikt zijn voor het aantrekken van vlinders en bijen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit aangezien het nectar en stuifmeel levert voor bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren in de tuin. Het zorgt zo voor een gevarieerde leefomgeving.

  De Euonymus fortunei radicans bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en kan zelfs goed gedijen in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig blijft, vooral tijdens warme periodes. Deze plant kan dus prima geplaatst worden op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan giftig zijn voor mens en dier. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Euonymus fortunei radicans kan geluid enigszins dempen door zijn dichte bladeren en struikachtige groei. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen. Het is meer geschikt als decoratieve en privacy-biedende plant in de tuin.

 • De Euonymus fortunei radicans kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar of na de bloei. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken en knip de plant in de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te ontwikkelen.

  De Euonymus fortunei radicans heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om te zorgen voor goed gedraineerde potgrond. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg ervoor dat de bodem niet te snel uitdroogt. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Euonymus fortunei radicans gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem voedselrijk is en een neutrale tot licht zure pH heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen tegen vorst door een mulchlaag van bladeren of stro aan te brengen rond de basis. Daarnaast is het verstandig om de plant te beschermen tegen harde regen en wind door een beschutte plek te kiezen. Als de temperaturen echt extreem worden, kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om zijn vorm te behouden. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder regelmatig onkruid en dode bladeren rondom de plant.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een voedzame bodem met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde groei. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond, het onderdrukken van onkruidgroei en het verbeteren van de bodemstructuur. Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen in het voorjaar en in de herfst. Gebruik organische materialen zoals compost, boomschors of bladeren.

  Deze plant houdt van neutrale tot lichtzure bodems, met een pH-waarde tussen de 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren voordat je de plant aanplant, om ervoor te zorgen dat hij goed gedijt. Het is mogelijk om de pH-waarde van de bodem aan te passen, indien nodig, door middel van kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan gebruik worden gemaakt van verschillende methoden, zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep of het plaatsen van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook aan te raden om vroegtijdig in te grijpen. Het is belangrijk om natuurlijke en milieuvriendelijke methoden te gebruiken om de plant en de omgeving niet te schaden.

 • Omschrijving

  Euonymus fortunei radicans is een groenblijvende klimplant met donkergroene bladeren die in de herfst verkleuren naar rood of paars. De plant heeft opvallende rode bessen die in de herfst en winter aan de plant verschijnen. Euonymus fortunei radicans is een sterke en gemakkelijk te onderhouden plant die graag in de halfschaduw groeit. Deze plant kan zowel als bodembedekker, klimplant of in een border worden gebruikt. Euonymus fortunei radicans is goed bestand tegen koude temperaturen en gedijt goed in verschillende bodemsoorten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.