Euonymus grandiflorus

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus grandiflorus is een struik die bekend staat om zijn grote ovale bladeren en witte bloemen met een opvallende rode kelk. De plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 2 meter en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems. Het is een langzaam groeiende plant die het beste gedijt in de halfschaduw tot volle zon. Euonymus grandiflorus is een winterharde struik die gemakkelijk te onderhouden is en weinig last heeft van ziekten of plagen. Het is een aantrekkelijke plant die zowel in tuinen als in parken wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Euonymus grandiflorus is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar en blijft dus groen, zelfs in de winter. Dit maakt hem een mooie en decoratieve aanvulling op de tuin.

  De plant is winterhard tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Zorg voor voldoende beschutting en eventueel extra isolatie.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien indien nodig. De plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

  Voor deze tuinplant is het aan te raden om voldoende ruimte te voorzien. Houd een afstand van minimaal 1,5 meter tussen verschillende planten aan. Zo krijgen ze voldoende ruimte om zich te ontwikkelen en kunnen ze optimaal groeien en bloeien.

  Euonymus grandiflorus groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in de schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is en regelmatig water krijgt. Over het algemeen kan de plant zich goed aanpassen aan verschillende groeiomstandigheden.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal voldoende aan water geven 1-2 keer per week, afhankelijk van de bodemvochtigheid en temperatuur. Zorg ervoor dat de grond niet te droog of te nat wordt, maar houd het gelijkmatig vochtig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid om te bepalen hoe vaak water gegeven moet worden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceert. Hierdoor kan de plant een mooie toevoeging zijn voor je tuin en helpen bij de bestuiving van andere planten. Let op dat bijen en vlinders zich aangetrokken voelen tot de nectar en stuifmeel van de plant.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het nectar en stuifmeel levert voor bijen en andere bestuivers. Daarnaast kan het dienen als schuilplaats voor kleine dieren en insecten. Tot slot zorgen de bessen van de plant voor voedsel voor vogels.

  De Euonymus grandiflorus bloeit in de maanden mei en juni en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken. Deze tuinplant staat bekend om zijn opvallende bloemen en is een mooie toevoeging aan de tuin in het voorjaar.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei. Zorg ook voor voldoende water en voeding.

  Nee, de vruchten van Euonymus grandiflorus zijn giftig en mogen niet gegeten worden. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen eetbare en giftige planten in de tuin. Over het algemeen wordt geadviseerd om geen delen van Euonymus grandiflorus te consumeren.

  Ja, Euonymus grandiflorus heeft de eigenschap geluid te dempen door middel van de bladeren en takken. Het gebladerte absorbeert geluidsgolven en kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor het aanplanten in een tuin of als natuurlijke geluidsdemper langs een weg of bij een gebouw.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar, voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode of beschadigde takken en dun de plant uit indien nodig. Snoei indien gewenst ook na de bloei om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond specifiek voor sierplanten en vermijd te zware of te vochtige grond. Verpot de plant indien nodig om de 2-3 jaar.

  Euonymus grandiflorus gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige bodems met een neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei. Zware en natte bodems moeten vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  Euonymus grandiflorus gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Deze plant is geschikt voor in de tuin en heeft behoefte aan voldoende ruimte om te kunnen groeien.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst om schade te voorkomen. Een laag mulch rond de wortels helpt de plant warm te houden. Het is ook aan te raden om eventuele kwetsbare takken in te binden om breken te voorkomen.

  De plant moet regelmatig worden gesnoeid om de vorm te behouden en te voorkomen dat hij te groot wordt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Gebruik een algemene meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en zomer regelmatig mest te geven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Te veel mest kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulchlaag rond de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten groeien het beste in zure tot neutrale bodems met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de planten. Het regelmatig testen van de bodem kan helpen om de juiste verzorging te bieden.

  Planten in de categorie Tuinplanten kunnen gevoelig zijn voor verschillende soorten ongedierte, zoals luizen, spint of wolluizen. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het nemen van preventieve maatregelen kan helpen bij het behouden van een gezonde plant.

 • Omschrijving

  Euonymus grandiflorus is een struik die bekend staat om zijn grote ovale bladeren en witte bloemen met een opvallende rode kelk. De plant kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer 2 meter en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende bodems. Het is een langzaam groeiende plant die het beste gedijt in de halfschaduw tot volle zon. Euonymus grandiflorus is een winterharde struik die gemakkelijk te onderhouden is en weinig last heeft van ziekten of plagen. Het is een aantrekkelijke plant die zowel in tuinen als in parken wordt gebruikt vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.