Euonymus japonicus 'Albomarginatus'

Euonymus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euonymus japonicus 'Albomarginatus' er en stedsegrøn busk med markante grønne og hvidt marmorerede blade. Bladene har en bølgende kant og forbliver smukke hele året. Om sommeren blomstrer planten med små, ubemærkede grønne blomster, efterfulgt af orange-røde bær om efteråret. Denne plante trives godt i både fuld sol og halvskygge og er nem at vedligeholde. På grund af de markante blade er Euonymus japonicus 'Albomarginatus' et smukt tilskud til enhver have eller bed.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn og beholder sine blade året rundt. Det er et populært valg som haveplante på grund af sit evigtgrønne udseende.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' er hårdfør ned til maksimalt -15 grader Celsius. Dette betyder, at planten er frostbestandig og kan tåle nogle graders frost uden at tage skade. Det er vigtigt at beskytte planten godt under langvarige frostperioder.

  Ja, Euonymus japonicus 'Albomarginatus' er generelt let at vedligeholde. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der kræver minimal pleje. Regelmæssig beskæring er nok til at holde planten sund og smuk.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' har brug for plads til sin strakte vækstmåde og kan blive op til 2 meter høj. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at undgå at de skygger for hinanden. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at holde planten i skak og give plads til andre planter i haven.

  Ja, planten trives godt i skyggen. Det er en stærk og alsidig haveplante, der trives godt uden direkte sollys. Bladene forbliver grønne og sunde, selv i de skyggefulde dele af haven.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' har brug for vand cirka en gang om ugen i gennemsnit. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. I vintermånederne kan planten have mindre behov for vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster og duft, hvilket gør den til et attraktivt valg til en have med stor biodiversitet.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' bidrager til biodiversiteten ved at tilbyde skjulesteder og føde til insekter og fugle. Planten tiltrækker forskellige typer dyr, hvilket kan øge biodiversiteten i haven. Det er en gevinst for økosystemet i haven.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' blomstrer i maj og juni med små grøngrønne blomster. Blomstringsperioden varer normalt cirka 2 til 3 uger.

  Ja, Euonymus japonicus 'Albomarginatus' kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord og beskyttelse mod hård vind.

  Nej, planten Euonymus japonicus 'Albomarginatus' er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage dele af denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer, der kan være skadelige for helbredet. Det er bedst at bruge planten kun til dekorative formål og holde den væk fra forbrug.

  Ja, Euonymus japonicus 'Albomarginatus' er kendt for sin tætte vækst og stærke blade, der kan dæmpe lyd. Det kan derfor hjælpe med at reducere støjgener i haven.

 • Euonymus japonicus 'Albomarginatus' bør bedst beskæres om foråret eller efteråret for at bevare plantens form og vækst. Fjern døde, beskadigede eller syge grene og beskær planten tilbage til den ønskede form. Vær opmærksom på ikke at beskære planten for meget, da dette kan hæmme væksten.

  Havenplanter har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke gennemblødt. Vand planten ved roden og undgå, at bladene bliver våde for at undgå skimmeldannelse.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, da planten er følsom over for rodrot. Giv planten regelmæssigt vand, men lad jorden mellem vandingerne tørre let ud.

  Haveplanterne kan lide en godt drænet og frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Undgå for sur jord, planten trives bedst i neutral til let sur jord.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for en veldrænet jord og undgå for våd jord. Denne plante kan plantes godt i bede, stenbede eller som enkelt plante.

  Haveplanter har generelt ikke brug for ekstra vinterbeskyttelse, da de er godt rustet mod kolde temperaturer. Det anbefales dog at anvende mulch omkring planten i strenge vintre eller at dække planten til med et specielt vinterovertræk for ekstra beskyttelse mod frost. Sørg også for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rådne rødder.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' skal beskæres regelmæssigt for at bevare sin form. Giv planten tilstrækkelig vand, især i tørre perioder. Gød planten om foråret for at fremme væksten.

  Have gavn af regelmæssig gødning med en universalgødning i forår og sommer. Brug helst en gødning med en afbalanceret sammensætning af kvælstof, fosfor og kalium for optimal vækst og blomstring. Overgødning kan forårsage rodforbrænding, så hold øje med doseringerne.

  Det er en god idé at dække jorden omkring denne plante med muld for at holde på fugtigheden og forhindre ukrudtsvækst. Muld kan hjælpe med at beskytte plantens rødder mod kolde temperaturer om vinteren. Vælg helst organisk muld, såsom træflis eller kompost.

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet for at undgå rodskade. Det anbefales at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller sur jordforbedringsmidler.

  For at bekæmpe skadedyr på Euonymus japonicus 'Albomarginatus', kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus og spind. Om nødvendigt kan du sprøjte planten med en miljøvenlig insekticid eller bruge naturlige fjender som mariehøns. Sørg desuden for god luftcirkulation og undgå at planten forbliver våd for længe for at undgå skimmelsygdomme.

 • Beskrivelse

  Euonymus japonicus 'Albomarginatus' er en stedsegrøn busk med markante grønne og hvidt marmorerede blade. Bladene har en bølgende kant og forbliver smukke hele året. Om sommeren blomstrer planten med små, ubemærkede grønne blomster, efterfulgt af orange-røde bær om efteråret. Denne plante trives godt i både fuld sol og halvskygge og er nem at vedligeholde. På grund af de markante blade er Euonymus japonicus 'Albomarginatus' et smukt tilskud til enhver have eller bed.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.