Exochorda korolkowii

Exochorda

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Exochorda korolkowii, ook bekend als de Parelstruik, is een sierheester met elegante, overhangende takken. De plant heeft prachtige witte bloemen die in de lente bloeien en een zoete geur verspreiden. Het blad van Exochorda korolkowii is frisgroen en ovaalvormig. Deze plant kan goed groeien in zowel zon als halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. Exochorda korolkowii is een aantrekkelijke toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Exochorda korolkowii is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de herfst. Het is een tuinplant die in de winter kaal kan worden.

  Exochorda korolkowii is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus temperaturen rond het vriespunt verdragen. Het is belangrijk om tijdens strenge winters extra bescherming te bieden, zoals een mulchlaag of het afdekken van de plant.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Snoei indien nodig in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Exochorda korolkowii heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Een minimale afstand van 1,5 tot 2 meter rondom de plant is aangeraden. Zorg ervoor dat er geen andere planten te dichtbij staan om concurrentie te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Exochorda korolkowii groeien over het algemeen het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin te planten voor optimale groei.

  Exochorda korolkowii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. In het algemeen heeft de plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers vanwege hun overvloedige nectarbronnen.

  Ja, Exochorda korolkowii is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die insecten aantrekken en bijdragen aan de bestuiving van andere planten. De plant biedt ook schuilplaatsen en voedsel voor verschillende dieren in uw tuin. Het toevoegen van deze plant kan de biodiversiteit in uw tuin verhogen.

  De plant bloeit in de maanden mei en juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant Exochorda korolkowii kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes.

  Nee, de vruchten van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt vanwege de decoratieve bloesems. Het is belangrijk om te weten dat consumptie van de vruchten misschien schadelijk kan zijn.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn dichte bladeren en takken die geluid kunnen absorberen en daardoor een geluidsdempend effect kunnen hebben in de tuin. Het kan zorgen voor een rustige en serene sfeer in de omgeving. Het wordt vaak gebruikt als een natuurlijke manier om storende geluiden te verminderen.

 • Exochorda korolkowii is een struik die na de bloei gesnoeid kan worden. Snoei in het voorjaar de oude takken weg om de groei van nieuwe scheuten te bevorderen. Verwijder tevens dode, zieke of kruisende takken voor een gezonde en mooie plant.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd bladnat.

  Exochorda korolkowii heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen.

  De Bodemkwaliteit voor deze tuinplant moet goed doorlatend zijn en graag wat vochtig blijven. Een neutrale tot licht zure bodem is ideaal voor optimale groei. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen.

  Deze plant groeit het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende ruimte krijgt om te groeien en zich te ontwikkelen. Vermijd plekken met te veel schaduw of te natte grond om de beste groeiomstandigheden te creëren.

  Dek de plant af met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Gebruik een beschermhoes om de takken te beschermen tegen extreme kou. Zorg voor voldoende water in de winter om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant vraagt om een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de vorm te behouden en dood hout te verwijderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende heesters of een specifieke meststof voor tuinplanten. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Mulchen is gunstig voor deze tuinplant, omdat het de bodemtemperatuur reguleert, vocht vasthoudt en onkruidgroei tegen gaat. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, schors of compost als mulchlaag voor optimale groei en gezondheid van de plant. Verwijder oude mulch regelmatig en voeg nieuwe toe om de voordelen te behouden.

  De Exochorda korolkowii gedijt het beste in een bodem met een gemiddelde tot neutrale zuurgraad (pH). Een pH van ongeveer 6,0 tot 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van kalk of andere meststoffen.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op tekenen van ongedierte zoals bladluizen, trips of spint. Ongedierte kan worden bestreden door middel van biologische of chemische bestrijdingsmiddelen, volg hiervoor de instructies op de verpakking. Een goede drainage en luchtcirculatie kunnen helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Exochorda korolkowii, ook bekend als de Parelstruik, is een sierheester met elegante, overhangende takken. De plant heeft prachtige witte bloemen die in de lente bloeien en een zoete geur verspreiden. Het blad van Exochorda korolkowii is frisgroen en ovaalvormig. Deze plant kan goed groeien in zowel zon als halfschaduw en is gemakkelijk te onderhouden. Exochorda korolkowii is een aantrekkelijke toevoeging aan elke tuin en trekt vlinders en bijen aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.