Exochorda racemosa

Exochorda

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Exochorda racemosa, også kendt som kranssering, er en løvfældende busk, der tilhører rosenfamilien. Denne plante kan nå en højde på 2 til 3 meter og har elegante, overhængende grene. Om foråret blomstrer Exochorda racemosa med hvide blomster, der hænger i smukke klaser på grenene. Bladene på denne busk er ovalformede og grønne. Exochorda racemosa trives bedst i en solrig til halvskyggefuld placering og er ikke krævende med hensyn til jordbund.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Exochorda racemosa er ikke stedsegrøn. Den vil miste sit løv i løbet af efteråret og vinteren. Denne plante er altså ikke vintergrøn.

  Exochorda racemosa er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius.

  Exochorda racemosa er en let at vedligeholde haveplante. Den kræver lidt særlig pleje og er modstandsdygtig over for forskellige vejrforhold. Regelmæssig beskæring og gødning vil hjælpe planten med at forblive sund.

  Exochorda racemosa har brug for tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor den har tilstrækkelig plads til at vokse. Tag hensyn til plantens størrelse og giv den plads til at vokse.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en haveplante, der trives godt i skyggefulde omgivelser. Et ideelt valg til haver med begrænset sollys.

  Exochorda racemosa har brug for vand i gennemsnit en gang om ugen. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig, men undgå at lade den tørre ud. I tørre perioder kan hyppigere vanding være nødvendig.

  "Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder meget nektar. Det er derfor en værdifuld plante for biodiversiteten i haven."

  Haveplanter spiller en rolle i at øge biodiversiteten i haven. Planten tiltrækker forskellige insekter som bier og sommerfugle og bidrager således til økosystemet. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i månederne april og maj, og blomstringen varer cirka 2 til 3 uger.

  Ja, jeg kan godt lide fuld sol og trives godt i et solrigt miljø. Mine blade og blomster vil vokse godt og blomstre med tilstrækkeligt sollys. Sørg dog for, at jeg får tilstrækkeligt med vand for at undgå udtørring.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den dyrkes primært på grund af de smukke hvide blomster og dekorative blade. At indtage planten kan være skadeligt for sundheden.

  Ja, Exochorda racemosa har egenskaber til at dæmpe lyd, hvilket kan reducere omgivelsernes støj. Plantens tætte løvtag absorberer lydbølger og skaber dermed en lydisolerende barriere i haven. Det kan derfor bidrage til at skabe et mere roligt miljø.

 • Det er bedst at beskære denne plante om foråret efter blomstringen. Fjern døde eller beskadigede grene og form eventuelt planten lidt. Sørg for ikke at beskære for meget, da det kan påvirke blomstringen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrensning. Prøv at holde jorden fugtig, men undgå at rødderne konstant står i vand.

  Pottejord til Haveplanter er ideel til denne plante. Sørg for en luftig jord, der tillader god fugtgennemtrængning. Det er vigtigt, at pottejorden har tilstrækkelig næring til en sund vækst af planten.

  Exochorda racemosa foretrækker godt drænet og næringsrig jord. Sørg for, at jorden er let sur til neutral. Tilsæt om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten.

  Exochorda racemosa trives bedst på en solrig til halvskygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Denne plante kan trives både i sandjord og lerjord.

  Det anbefales at påføre et muldlag omkring rødderne om vinteren til denne haveplante. Dette giver ekstra isolering og beskytter planten mod frostskader. Derudover kan det også hjælpe at dække planten med en speciel vinterhætte eller fiberdug.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og blomstrer bedst i fuld sol. Sørg for regelmæssig vanding i tørre perioder og beskær døde grene om foråret. Sørg for en godt drænet jord og tilsæt om nødvendigt ekstra kompost for at holde planten sund.

  Haveplanter som disse vil have gavn af regelmæssig gødskning med en generel gødning, der er egnet til blomstrende planter. Det er vigtigt at sikre en god balance mellem kvælstof, fosfor og kalium for en sund vækst og blomstring. Gødskning bør finde sted om foråret og sommeren.

  Mulch er gavnligt for denne haveplante, da det hjælper med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Det beskytter også rødderne mod kulden om vinteren. Brug organisk materiale som blade, halm eller kompost som mulch.

  Planten Exochorda racemosa trives bedst i en jord med en pH-værdi fra neutral til let sur. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel til denne haveplante. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl.

  For haveplanten Exochorda racemosa kan forskellige metoder til skadedyrsbekæmpelse anvendes, såsom at kontrollere for bladlus og spindemider og bruge naturlige fjender som marihøner. Derudover kan regelmæssig inspektion og fjernelse af angrebne dele af planten hjælpe med at forebygge skadedyr. Det er vigtigt at undgå, at planten forbliver for fugtig for længe, da dette kan fremme svampeinfektioner.

 • Beskrivelse

  Exochorda racemosa, også kendt som kranssering, er en løvfældende busk, der tilhører rosenfamilien. Denne plante kan nå en højde på 2 til 3 meter og har elegante, overhængende grene. Om foråret blomstrer Exochorda racemosa med hvide blomster, der hænger i smukke klaser på grenene. Bladene på denne busk er ovalformede og grønne. Exochorda racemosa trives bedst i en solrig til halvskyggefuld placering og er ikke krævende med hensyn til jordbund.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.