Fagus sylvatica 'Red Obelisk'

Fagus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fagus sylvatica 'Red Obelisk' is een opvallende cultivar van de gewone beuk met een slanke, zuilvormige groeiwijze. De bladeren zijn donkergroen en verkleuren in de herfst naar een prachtige rode tint. Deze boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 10-15 meter en is geschikt voor zowel kleine tuinen als grotere parken. De 'Red Obelisk' gedijt goed in zon tot halfschaduw en prefereert een goed doorlatende bodem. Gedurende de zomer produceert deze beuk smalle, groene bloemen die later in het seizoen resulteren in kleine, driehoekige noten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Fagus sylvatica 'Red Obelisk' is een bladverliezende plant die zijn bladeren verliest in de herfst. Het is geen groenblijvende plant en zal seizoensgebonden veranderingen ondergaan. Deze plant behoort tot de Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro.

  Ja, de Fagus sylvatica 'Red Obelisk' is makkelijk in onderhoud. Het enige wat hij nodig heeft is af en toe snoeien en voldoende water en voeding. Verder is hij winterhard en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden.

  De Fagus sylvatica 'Red Obelisk' heeft ongeveer 6 meter ruimte nodig om optimaal te groeien. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dus houd rekening met de grootte van de volgroeide boom bij het planten. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te ontwikkelen.

  Ja, Fagus sylvatica 'Red Obelisk' groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant die gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende water en voeding om de groei te bevorderen.

  De Fagus sylvatica 'Red Obelisk' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. In droge periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die ze produceren. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om de biodiversiteit te bevorderen.

  Fagus sylvatica 'Red Obelisk' is een waardevolle toevoeging voor biodiversiteit, doordat hij voedsel en schuilplaatsen biedt voor verschillende dieren. Daarnaast trekt hij nuttige insecten aan die helpen bij bestuiving. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 4 weken.

  Deze plant staat graag op een plek met halfschaduw tot schaduw en kan minder goed tegen de volle zon. Zorg voor een beschutte plek in de tuin om verbranding te voorkomen. Overdag wel wat zonlicht, maar niet de hele dag directe zon.

  Nee, de bladeren en zaden van de Fagus sylvatica 'Red Obelisk' zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn uiterlijk. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de Fagus sylvatica 'Red Obelisk' heeft geluidsdempende eigenschappen. De dichte bladeren zorgen voor absorptie van geluidsgolven en verminderen zo geluidsoverlast. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de tuin.

 • De Fagus sylvatica 'Red Obelisk' kan het beste gesnoeid worden in de late herfst of vroege winter om bloeden te voorkomen. Verwijder dode takken en dun de kruin indien nodig uit om de vorm van de boom te behouden. Probeer niet te veel van de boom af te snoeien, omdat dit de gezondheid en groei kan beïnvloeden.

  De Fagus sylvatica 'Red Obelisk' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Fagus sylvatica 'Red Obelisk' is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vochtig zijn. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH is ideaal. Zorg voor een goede voedingsrijke grond om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Een goed doorlatende grond is belangrijk voor een gezonde groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

  In strenge winters is het raadzaam om de plant te beschermen met een jute doek of mulchlaag. Zorg ervoor dat de wortels beschermd zijn tegen vorst door ze te bedekken met bladeren of stro. Het is belangrijk om de plant pas in het voorjaar te snoeien, om vorstschade te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Snoei indien nodig in de late winter of vroege lente om de vorm en gezondheid van de plant te behouden. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof voor optimale groei.

  De Tuinplant "Fagus sylvatica 'Red Obelisk'" heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor hagen en heesters in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer. Let op de aanbevolen dosering en vergeet niet om de plant voldoende water te geven na het bemesten.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen vorst. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar laat ruimte vrij van de stam.

  De Fagus sylvatica 'Red Obelisk' groeit het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei van de plant te stimuleren. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de juiste omstandigheden te behouden voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunnen natuurlijke methoden zoals het plaatsen van lieveheersbeestjes of het gebruik van neemolie worden gebruikt. Daarnaast kunnen regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste bladeren helpen om de plant gezond te houden. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen indien nodig ook worden gebruikt, maar met mate en volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Fagus sylvatica 'Red Obelisk' is een opvallende cultivar van de gewone beuk met een slanke, zuilvormige groeiwijze. De bladeren zijn donkergroen en verkleuren in de herfst naar een prachtige rode tint. Deze boom kan een hoogte bereiken van ongeveer 10-15 meter en is geschikt voor zowel kleine tuinen als grotere parken. De 'Red Obelisk' gedijt goed in zon tot halfschaduw en prefereert een goed doorlatende bodem. Gedurende de zomer produceert deze beuk smalle, groene bloemen die later in het seizoen resulteren in kleine, driehoekige noten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.