Forsythia intermedia 'Gold Nugget'

Forsythia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' is een opvallende struik met felgele bloemen in het vroege voorjaar die zorgen voor een spectaculaire kleur in de tuin. Deze soort bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. In de zomer verschijnen er ovaalvormige donkergroene bladeren aan de takken. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatige snoei om zijn vorm en bloei te behouden. Het is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die een prachtige aanvulling vormt op de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Forsythia intermedia 'Gold Nugget' is een bladverliezende plant. In de herfst zullen de bladeren van de plant afvallen. Het is geen groenblijvende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens zeer strenge vorst extra bescherming te bieden, bijvoorbeeld met een laag bladeren of mulch. In een gematigd klimaat zal de plant over het algemeen goed overleven.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de bloei en de vorm van de struik. Zorg voor voldoende zonlicht en houd de grond goed vochtig.

  De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' heeft veel ruimte nodig en kan uitgroeien tot een grote struik. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant in een ruime border of als solitair te planten.

  Forsythia's groeien het beste op een zonnige locatie. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om Forsythia's op een zonnige plek te planten.

  De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, Forsythia intermedia 'Gold Nugget' is een vlinder- en bijenlokkende plant. Het trekt deze insecten aan door de nectar en de bloemen die ze produceren. Het is een nuttige tuinplant voor het bevorderen van de biodiversiteit.

  Ja, Forsythia intermedia 'Gold Nugget' is goed voor biodiversiteit, omdat de bloemen bijen en andere insecten aantrekken. Daarnaast zorgt de plant voor schuilgelegenheid voor kleine dieren in de tuin. Het biedt ook voedsel aan vogels die de bessen eten.

  Deze plant bloeit in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer twee tot drie weken.

  Ja, de plant kan goed tegen volle zonlicht en heeft dan ook minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, vooral tijdens de eerste paar groeiseizoenen.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Forsythia intermedia 'Gold Nugget' zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt in de keuken. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Forsythia intermedia 'Gold Nugget' heeft een beperkt geluidsdempend effect vanwege de dichte groeiwijze van de plant en het bladerdek dat geluidsgolven kan absorberen. Echter, het is niet de meest effectieve plant voor geluidsdemping. Andere planten zoals coniferen of bamboe kunnen meer geluid absorberen vanwege hun dikkere bladeren.

 • De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' kan het beste gesnoeid worden direct na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode takken en snoei de overgebleven takken terug tot ongeveer 15 cm boven de grond. Dit zal zorgen voor een gezonde en compacte groei van de plant.

  De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is maar niet drassig, en geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes. Het is ook aan te raden om af en toe voeding te geven aan de plant voor een gezonde groei.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende, vochtige grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid en een neutrale zuurgraad. Vermijd bodems die te nat zijn, om wortelrot te voorkomen.

  De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Deze plant heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg er dus voor dat de plant een plekje krijgt waar hij minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  Tuinplanten zoals Forsythia intermedia 'Gold Nugget' kunnen tijdens de winter worden beschermd met een laag mulch rond de basis van de plant. Daarnaast kan de plant worden afgedekt met een dikke laag bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant te snoeien vóór de winter om de groei te bevorderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen snoei. Zorg ervoor dat je de plant na de bloei snoeit om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral bij droge periodes.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te bemesten in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende struiken en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van ongeveer 5-7 cm aan rond de basis van de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam ligt.

  Forsythia's gedijen het best in neutrale tot licht zure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,5. Dit zorgt voor optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, witte vlieg en spint. Deze kunnen worden bestreden met insecticiden of biologische bestrijdingsmiddelen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren op andere vormen van ongedierte en deze indien nodig te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Forsythia intermedia 'Gold Nugget' is een opvallende struik met felgele bloemen in het vroege voorjaar die zorgen voor een spectaculaire kleur in de tuin. Deze soort bereikt een hoogte van ongeveer 1,5 tot 2 meter en heeft een compacte groeiwijze. In de zomer verschijnen er ovaalvormige donkergroene bladeren aan de takken. Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en vereist regelmatige snoei om zijn vorm en bloei te behouden. Het is een winterharde en gemakkelijk te onderhouden plant die een prachtige aanvulling vormt op de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.