Forsythia intermedia 'Flojor'

Forsythia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Forsythia intermedia 'Flojor' is een struik met een opgaande groeiwijze die ongeveer 2 meter hoog kan worden. In het voorjaar bloeit deze plant met opvallende heldergele bloemen die in trossen aan de takken verschijnen. De bladeren zijn groen van kleur en ovaalvormig. Deze cultivar staat bekend om zijn rijke bloei en compacte vorm. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, over het algemeen is de Forsythia intermedia 'Flojor' niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de winter. Het is een bladverliezende struik.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst om de bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant af te dekken in de wintermaanden.

  "Forsythia intermedia 'Flojor' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Het vereist weinig speciale zorg en gedijt goed in de meeste tuinen. Regelmatig snoeien na de bloei zal helpen om de plant gezond en bloeiend te houden."

  De Forsythia intermedia 'Flojor' heeft ruimte nodig om te groeien, dus het is aan te raden om deze op minimaal 1 meter afstand van andere planten te planten. Houd er rekening mee dat deze plant vrij breed kan worden, dus zorg voor voldoende ruimte om zich uit te kunnen spreiden. Een ruime plantenbak of border is ideaal voor deze tuinplant.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei beperkt blijven en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te plaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Geef de plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, Forsythia intermedia 'Flojor' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de hoeveelheid nectar die het produceert. Dit maakt het een aantrekkelijke plant voor bestuivers in de tuin.

  Forsythia intermedia 'Flojor' draagt bij aan de biodiversiteit door zijn bloemen die bijen en andere bestuivers aantrekken. De plant biedt voedsel en schuilplaatsen voor diverse insecten en kleine dieren. Door Forsythia intermedia 'Flojor' aan te planten, kan de biodiversiteit in de tuin bevorderd worden.

  De Forsythia intermedia 'Flojor' bloeit van maart tot april en de bloei duurt ongeveer twee tot drie weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is dus geen probleem om deze plant op een zonnige plek te planten. Het is wel belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, Forsythia intermedia 'Flojor' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren. Het is beter om andere eetbare planten te kiezen voor consumptie.

  Ja, de bladeren en takken van de Forsythia intermedia 'Flojor' hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen. Het planten van deze struik in de tuin kan dus helpen om geluidsoverlast te verminderen. Het geluidsdempende effect is voornamelijk merkbaar in de directe omgeving van de plant.

 • Forsythia intermedia 'Flojor' kan het beste na de bloei gesnoeid worden, om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder oude, dode takken en dun de struik uit indien nodig. Snoei tot net boven de grond of tot op gezonde zijtakken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De Forsythia intermedia 'Flojor' gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal bijdragen aan een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is. Vermijd drassige of te zware grond.

  De Forsythia intermedia 'Flojor' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze tuinplant doet het goed in zowel gewone tuingrond als in lichtzure grond. Zorg voor voldoende ruimte zodat de struik zich goed kan ontwikkelen.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om de plant in de herfst te mulchen en de wortels te bedekken met bladeren of stro. Bescherm de plant ook tegen harde wind en vorst door bijvoorbeeld een beschermhoes of vliesdoek te gebruiken. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge winterperiodes.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Om de bloei te bevorderen, kan de plant na de bloei licht worden teruggesnoeid. Ook dode of beschadigde takken kunnen worden verwijderd voor een gezonde groei.

  Voor een gezonde groei en bloei van tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar en najaar organische mest te geven. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten om de bloeiperiode te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt door regelmatig te bemesten volgens de aanbevelingen op de verpakking.

  Mulchen is belangrijk voor de tuinplant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Breng een laag mulch van ongeveer 5-7 cm aan rond de basis van de plant, vermijd het direct tegen de stam te plaatsen.

  De Forsythia intermedia 'Flojor' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een verkeerde zuurgraad kan de gezondheid en groei van de plant beïnvloeden.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten, en wolluizen. Ongedierte kan behandeld worden met biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of roofmijten. Het is ook mogelijk om de plant regelmatig af te spoelen met water om ongedierte te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Forsythia intermedia 'Flojor' is een struik met een opgaande groeiwijze die ongeveer 2 meter hoog kan worden. In het voorjaar bloeit deze plant met opvallende heldergele bloemen die in trossen aan de takken verschijnen. De bladeren zijn groen van kleur en ovaalvormig. Deze cultivar staat bekend om zijn rijke bloei en compacte vorm. Het is een winterharde plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.