Forsythia intermedia 'Spring Glory'

Forsythia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Forsythia intermedia 'Spring Glory' er en busk med skarpe, gule blomster, der blomstrer om foråret og lyser op i haven. Blomsterne blomstrer i klynger langs grenene og skaber et spektakulært syn. Busken vokser kompakt og forgrener sig godt, hvilket gør den velegnet til små haver eller som hækplante. Bladene er grønne og ovalformede, hvilket skaber en smuk kontrast til de gule blomster. 'Spring Glory' trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kan klare forskellige jordtyper.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Forsythia intermedia 'Spring Glory' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og forbliver nøgen indtil foråret. Det er en løvfældende busk.

  Planten er vinterhårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten under hård frost med f.eks. lidt halm eller fiberdug. Om foråret vil planten igen producere nye blade og blomster.

  Ja, Forsythia intermedia 'Spring Glory' er let at vedligeholde. Denne plante kræver lidt pleje og kan klare forskellige vejrforhold. Beskæring er kun nødvendig for at bevare formen.

  Forsythia intermedia 'Spring Glory' har brug for plads til at vokse til en busk op til 2 meter høj og bred. Sørg for tilstrækkelig plads mellem andre planter, så Forsythia får tilstrækkeligt med sollys. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den frit kan vokse.

  Nej, Forsythia intermedia 'Spring Glory' trives bedst i fuld sol. En minimumsmængde sollys på 6 timer om dagen er påkrævet for optimal vækst og blomstring. I skyggen vil planten producere færre blomster og vokse mindre godt.

  Haveplanter som Forsythia intermedia 'Spring Glory' har generelt brug for vand mindst en gang om ugen, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke gennemblødt, for at holde planten sund. Vandbehovet kan variere afhængigt af vejrforholdene og plantens størrelse.

  Ja, planten Forsythia intermedia 'Spring Glory' tiltrækker sommerfugle og bier. De klare gule blomster tiltrækker disse insekter på grund af deres nektar og farverige udseende. Det er en værdifuld plante for biodiversitet i haven.

  Ja, som en blomstrende busk tiltrækker Forsythia intermedia 'Spring Glory' bestøvende insekter, hvilket bidrager til biodiversiteten i en have. Planten giver også ly til små dyr og fugle. Ved at tilføje forskellige plantearter til en have kan biodiversiteten yderligere stimuleres.

  Planten blomstrer i marts og april måneder og har en blomstringsperiode på cirka 2 til 3 uger.

  Ja, Forsythia intermedia 'Spring Glory' kan godt lide direkte sollys og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for det bedste resultat.

  Blomsterne på Forsythia intermedia 'Spring Glory' er ikke spiselige og kan forårsage maveproblemer ved indtagelse. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante. Det er bedre kun at bruge planten som en dekorativ haveplante.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende effekt på grund af deres blade og stængler. Dog er effekten minimal i forhold til ægte lyddæmpende materialer som isoleringspaneler.

 • Det bedste tidspunkt at beskære planten er lige efter blomstring for at stimulere ny vækst. Fjern gammelt træ og udtynd busken for at bevare formen. Det er vigtigt at beskære regelmæssigt for at opretholde en sund og blomstrende plante.

  Forsythiaen har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Giv vand ved rødderne og undgå våde blade for at forhindre svampesygdomme. Sørg for, at jorden er godt drænet.

  Forsythia intermedia 'Spring Glory' trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Tilføj eventuelt kompost for at øge jordfrugtbarheden.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden har en neutral til let sur pH-værdi. Regelmæssig gødskning om foråret vil fremme plantens vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst på en solrig eller let skygget placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hårde vinde for at undgå beskadigelse.

  I løbet af vinteren har denne busk brug for ekstra beskyttelse mod frost, især de unge planter. Det anbefales at dække planten med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne. En beskyttende klud eller jutesæk kan også hjælpe mod kold vind og frost.

  Forsythia intermedia 'Spring Glory' kræver minimal vedligeholdelse. Beskær efter blomstring for at bevare formen og fjern døde grene. Sørg for tilstrækkeligt med vand og næring for en sund vækst.

  For haveplanter som disse anbefales det at tilføje organiske gødninger som kompost eller gødningkorn om foråret. Disse planter trives godt med en afbalanceret gødskning med de rette næringsstoffer. Sørg for at fordele gødningen jævnt over jorden og undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Det er vigtigt at mulche området omkring planten for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som bark eller blade som mulch. Forny mulchlaget hvert år om foråret.

  Forsythia intermedia 'Spring Glory' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. kalk eller svovl. En for sur jord kan påvirke plantens vækst og blomstring.

  For at undgå skadedyr hos havplanter kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, trips og spindemider. Disse kan bekæmpes med naturlige fjender som marihøner eller rovmider. Du kan også regelmæssigt sprøjte planten med vand og sæbe for at skylle skadedyr væk.

 • Beskrivelse

  De Forsythia intermedia 'Spring Glory' er en busk med skarpe, gule blomster, der blomstrer om foråret og lyser op i haven. Blomsterne blomstrer i klynger langs grenene og skaber et spektakulært syn. Busken vokser kompakt og forgrener sig godt, hvilket gør den velegnet til små haver eller som hækplante. Bladene er grønne og ovalformede, hvilket skaber en smuk kontrast til de gule blomster. 'Spring Glory' trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kan klare forskellige jordtyper.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.