Fuchsia 'Frau Alice Hoffman'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen in de kleuren roze, paars en wit. De bloemen hebben een elegante vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot groeien en gedijt goed in halfschaduw of schaduwrijke plekken. Het blad van deze fuchsia is donkergroen en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. 'Frau Alice Hoffman' is een sierlijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die een rustperiode nodig heeft.

  De plant is matig winterhard en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden de plant in de winter in een vorstvrije ruimte te plaatsen.

  Fuchsia planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en kunnen goed gedijen in de tuin. Ze hebben regelmatig water en voeding nodig en dienen beschermd te worden tegen felle zon en vorst. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de plant helpen gezond te blijven en langer te bloeien.

  De plant heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich uit te kunnen breiden. Geef de plant de nodige ruimte om zijtakken te kunnen vormen en bloemen te produceren.

  Ja, Fuchsia planten hebben minimaal 4 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien en te bloeien. In volledige schaduw zullen ze waarschijnlijk niet goed gedijen. Plaats ze daarom op een plek waar ze wat zonlicht kunnen krijgen.

  De Fuchsia plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus meestal is 2-3 keer per week water geven voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen en bijen en vlinders willen aantrekken.

  Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' is een tuinplant die over het algemeen niet bijdraagt aan biodiversiteit, omdat het geen inheemse plant is en minder aantrekkelijk is voor bestuivers dan inheemse planten. Het is daarom belangrijk om ook inheemse plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' bloeit van juni tot en met oktober. De bloei kan enkele maanden aanhouden.

  Deze plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plek in de halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten.

  Nee, de plant Fuchsia is niet eetbaar en bevat stoffen die niet geschikt zijn voor consumptie. Het is daarom niet veilig om deze plant te eten.

  Ja, tuinplanten kunnen geluidsdempend zijn. Planten absorberen geluidsgolven en verminderen zo het geluidsniveau in de omgeving.

 • Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemen en eventueel beschadigde of dode takken worden weggeknipt om de groei te bevorderen. Het is ook mogelijk om de plant in het voorjaar licht te snoeien om een compacte vorm te behouden. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  De plant heeft zure, goed doorlatende potgrond nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant af en toe te bemesten. Houd de potgrond vochtig maar zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat.

  De Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' heeft behoefte aan een goed doorlatende bodem van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet te droog. Voeg organisch materiaal toe voor een goede voedingsaanvulling.

  Deze plant gedijt het best op een plek in de halfschaduw, waar hij bescherming krijgt tegen de felle middagzon. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en tocht.

  Tijdens de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant naar een vorstvrije plek te verplaatsen, zoals een kas of serre. Ook kan de plant worden afgedekt met stro of vliesdoek om vorstschade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet te nat. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen. Geef in het voorjaar en zomer maandelijks plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is belangrijk voor tuinplanten omdat het de grond vochtig houdt, onkruid onderdrukt en de bodemtemperatuur reguleert. Het kan bestaan uit materialen zoals compost, bladeren of boomschors. Mulch wordt meestal rond de basis van de plant aangebracht, maar niet tegen de stam of stengels.

  De Fuchsia plant heeft graag een licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5. Dit helpt de plant om voedingsstoffen efficiënt op te nemen en gezond te groeien. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met meststoffen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en vermijd te veel vocht, om schimmels en ziekten te voorkomen. Controleer regelmatig de plant op tekenen van ongedierte en neem indien nodig actie.

 • Omschrijving

  De Fuchsia 'Frau Alice Hoffman' is een prachtige en opvallende plant met hangende bloemen in de kleuren roze, paars en wit. De bloemen hebben een elegante vorm en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant kan zowel in de volle grond als in een pot groeien en gedijt goed in halfschaduw of schaduwrijke plekken. Het blad van deze fuchsia is donkergroen en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. 'Frau Alice Hoffman' is een sierlijke toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.