Fuchsia 'Lady Thumb'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fuchsia 'Lady Thumb' is een compact groeiende plant met hangende stelen vol met opvallende, bungelende bloemen in de kleuren roze en paars. De bloemen hebben een mooie dubbele bloemkroon en bloeien van het voorjaar tot de herfst. De plant is perfect voor hangmanden, potten en borders en trekt bijen en vlinders aan. 'Lady Thumb' gedijt het beste op een plek met halfschaduw en regelmatig water geven. Het is een prachtige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Fuchsia 'Lady Thumb' is niet groenblijvend. De meeste Fuchsia-soorten zijn bladverliezend en zullen hun bladeren verliezen in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de zomer en herfst.

  Fuchsia 'Lady Thumb' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. In strenge winters is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de grond goed te laten afwateren om bevriezing te voorkomen.

  Fuchsia 'Lady Thumb' is een vrij gemakkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en bemesten om te gedijen. Zorg voor voldoende licht en bescherm de plant tegen vorst.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 50 centimeter ruimte nodig om te groeien. Plant ze op een afstand van 30 tot 50 centimeter uit elkaar voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en niet te verdringen.

  Ja, deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder bloemen produceren en kan de groei belemmerd worden. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Fuchsia 'Lady Thumb' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen heeft deze plant ongeveer 2-3 keer per week water nodig.

  Ja, Fuchsia planten worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn dus zeker vlinder- en bijenlokkend in de tuin.

  Fuchsia 'Lady Thumb' draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers met zijn nectarrijke bloemen. De plant biedt ook beschutting en voedsel aan verschillende insecten en kleine dieren in de tuin. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  Fuchsia 'Lady Thumb' bloeit van mei tot november en de bloeiperiode duurt meestal enkele maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon, maar dient ook beschermd te worden tegen felle middagzon. Het is raadzaam om de plant in de ochtend- of namiddagzon te plaatsen voor optimale groei.

  Nee, de plant Fuchsia 'Lady Thumb' is niet eetbaar. Het is een sierplant die wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bloemen en kleurrijke bladeren. Eetbare planten zijn onder andere groenten en fruit, niet alle planten zijn geschikt voor consumptie.

  Ja, de Fuchsia 'Lady Thumb' heeft een beperkte geluidsdempende werking door zijn dichte bladstructuur. Plaatsing van deze plant in de tuin kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen. Echter, het effect zal niet heel groot zijn in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Het snoeien van de plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot een compacte vorm. Verwijder ook overtollige takken om de plant gezond te houden.

  Geef de Tuinplant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om rotting van de bladeren te voorkomen.

  De Fuchsia 'Lady Thumb' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd compacte of te zware potgrond om wortelrot te voorkomen.

  Fuchsia 'Lady Thumb' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de bodem door regelmatig compost of organische mest toe te voegen. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  De Fuchsia 'Lady Thumb' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw of schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen de felle middagzon. Een plekje uit de wind is ook aan te raden voor een optimale groei.

  In de winter kan het nodig zijn om Tuinplanten te beschermen tegen vorst door ze in te pakken met bijvoorbeeld jute of noppenfolie. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en geef indien nodig extra mulch rond de wortels voor isolatie tegen de kou. Bij strenge vorst kan het nodig zijn om de plant binnen te halen of te beschermen met een winterhoes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de bloei te stimuleren. Verpot de plant om de paar jaar om te voorkomen dat de wortels te krap worden.

  Voor het bemesten van tuinplanten, waaronder Fuchsia 'Lady Thumb', is het belangrijk om in het voorjaar en zomer een langwerkende meststof te gebruiken en dit ongeveer om de 4-6 weken te herhalen. Let op dat de meststof geen te hoog stikstofgehalte heeft en altijd de aanbevolen dosering gebruikt wordt om wortelverbranding te voorkomen. Water de plant goed na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te laten nemen.

  Mulchen helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom tuinplanten. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers als mulch. Breng een laag van circa 5 tot 10 centimeter aan rondom de planten, maar laat ruimte vrij rondom de stam of stengels.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de fuchsia is lichtzuur tot neutraal, met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voedingsrijk, zodat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de bodem pH kan helpen om de gezondheid van de fuchsia te bevorderen.

  Tuinplanten kunnen last hebben van verschillende soorten ongedierte, zoals luizen en spintmijten. Om deze plagen te bestrijden, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet of kan de plant regelmatig worden besproeid met een mengsel van water en groene zeep. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en dit snel aan te pakken.

 • Omschrijving

  Fuchsia 'Lady Thumb' is een compact groeiende plant met hangende stelen vol met opvallende, bungelende bloemen in de kleuren roze en paars. De bloemen hebben een mooie dubbele bloemkroon en bloeien van het voorjaar tot de herfst. De plant is perfect voor hangmanden, potten en borders en trekt bijen en vlinders aan. 'Lady Thumb' gedijt het beste op een plek met halfschaduw en regelmatig water geven. Het is een prachtige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.