Fuchsia 'Riccartonii'

Fuchsia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Fuchsia 'Riccartonii' is een prachtige, rijkbloeiende plant met hangende bloemen in opvallende roze en paarse tinten. De bloemen hebben een lichtgevende uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. Deze fuchsia gedijt het best op een beschutte plek in de halfschaduw en bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst. De plant kan zowel in hanging baskets als in potten op het terras geplaatst worden en heeft regelmatig water nodig. 'Riccartonii' staat bekend om zijn uitbundige bloei en is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en sierlijke planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een goede keuze voor tuinen die het hele jaar door kleur en structuur nodig hebben. Het is een populaire keuze voor borders en potten vanwege het mooie groene blad en de opvallende bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge winters te beschermen tegen vorst. Fuchsia's zijn over het algemeen niet bestand tegen zeer koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en moet regelmatig worden bemest. Snoei indien nodig in het voorjaar voor een compacte groei.

  De Fuchsia 'Riccartonii' heeft ruimte nodig om te groeien, met name voor de wortels om zich te verspreiden. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten om luchtstroom en zonlicht te bevorderen. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantafstand.

  De Fuchsia 'Riccartonii' groeit het best in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende licht krijgt, maar niet direct in de felle zon staat. In de schaduw zal de plant goed gedijen en mooi bloeien.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij het uitzonderlijk warm weer is. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet doorweekt. Het is verstandig om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  De plant Fuchsia 'Riccartonii' is niet bekend om vlinders en bijen aan te trekken. Het is vooral geliefd om zijn opvallende bloemen en decoratieve uitstraling in de tuin. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor tuinen en terrassen.

  Veel tuinplanten, waaronder Fuchsia 'Riccartonii', bieden voedsel en beschutting voor insecten en vogels, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende soorten planten aan te planten om een gezonde en diverse tuin te creëren. Fuchsia 'Riccartonii' kan hierbij een bijdrage leveren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en de bloeiperiode kan ongeveer 4 maanden duren. Bevindt zich in de categorie Tuinplanten.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon, mits hij voldoende water krijgt en niet uitdroogt. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele verbranding door de zon. In de volle zon kan de plant wel wat extra aandacht en zorg nodig hebben.

  Nee, de bessen van de plant zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn als ze worden gegeten. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen. Het is het beste om deze plant decoratief te gebruiken in de tuin.

  Ja, veel planten hebben een geluidsdempende werking door het absorberen van geluidsgolven met hun bladeren en stengels. Dit kan helpen om geluidshinder te verminderen in de omgeving van de plant.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar, na de laatste vorst. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de takken terug tot gewenste lengte om de vorm van de plant te behouden. Knip ook regelmatig uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, anders kan dit leiden tot wortelrot. Geef water aan de basis van de plant, niet op de bladeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aanbevolen om de plant regelmatig te voeden met meststoffen voor bloeiende planten.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en van goede kwaliteit om optimale groei en bloei te bevorderen. Het is belangrijk dat de bodem vocht vasthoudt, maar niet te nat is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Het toevoegen van organische meststoffen kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en felle middagzon. Een vochtige, goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan harde wind of extreme kou. Controleer regelmatig op vorstschade en pas indien nodig de bescherming aan.

  Fuchsia 'Riccartonii' vereist regelmatig water geven en bemesten tijdens het groeiseizoen. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Bescherm de plant in de winter tegen vorst door deze naar binnen te halen of te bedekken met mulch.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal vanaf het voorjaar tot het najaar. Kies een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met compost of organisch materiaal in het voorjaar, om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan ook helpen om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig bij te vullen om de plant optimaal te laten groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals Fuchsia 'Riccartonii' groeien het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te corrigeren met bijvoorbeeld tuinturf. Het behouden van de juiste zuurgraad zal helpen bij een gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Fuchsia 'Riccartonii', kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidale zeep worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op spint, bladluis en witte vlieg kan ook helpen bij het voorkomen van plagen. Overmatig gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen moet worden vermeden om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Fuchsia 'Riccartonii' is een prachtige, rijkbloeiende plant met hangende bloemen in opvallende roze en paarse tinten. De bloemen hebben een lichtgevende uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. Deze fuchsia gedijt het best op een beschutte plek in de halfschaduw en bloeit van het voorjaar tot de eerste vorst. De plant kan zowel in hanging baskets als in potten op het terras geplaatst worden en heeft regelmatig water nodig. 'Riccartonii' staat bekend om zijn uitbundige bloei en is een populaire keuze voor liefhebbers van kleurrijke en sierlijke planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.