Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie'

Gaultheria

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' er en stedsegrøn lille busk med smukke lyserøde bær, der vises om vinteren. Planten har blank, mørkegrønne blade og en kompakt, spredende vækstform. Det er en elegant tilføjelse til bede, stenbede eller som bunddække under træer og buske. De lyserøde bær er en populær fødekilde for fugle og andre dyr om vinteren. 'Pink Pixie' trives bedst på et sted med fugtig, veldrænet jord og halvskygge til fuld sol.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' er stedsegrøn og beholder derfor sine blade hele året rundt. Dette giver et smukt og grønt udseende i haven, selv i vintermånederne. Som en haveplante er den et godt valg for et vedvarende grønt element i haven.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten under strenge frost. Planten er velegnet til at blive plantet i haven.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og placere planten et beskyttet sted. Det anbefales også at beskære planten regelmæssigt.

  De Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' har brug for cirka 30 cm plads for at vokse optimalt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til rødderne at sprede sig. Tag hensyn til plantens vækst og plant den i passende afstand fra andre planter.

  Ja, planten vokser godt i skyggen. Haveplanter som denne kan ofte trives godt i områder med lidt sollys. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, og giv regelmæssigt gødning for optimal vækst.

  De Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Juster vandbehovet baseret på omgivelsestemperaturen og luftfugtigheden.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og vil hjælpe med at lokke disse nyttige insekter til din have. At plante denne plante kan bidrage til biodiversiteten i din have. Sørg for at skabe de rette betingelser for at tiltrække disse insekter.

  Haveplanter som Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' kan bidrage til biodiversitet ved at tilbyde føde og skjulesteder til forskellige dyr og insekter. Det er vigtigt at have en mangfoldighed af planter i haven for at skabe et sundt miljø. Denne plante kan bidrage til økosystemet i haven og fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer i juni og juli måned, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under tørre perioder for at undgå udtørring. Overeksponering for skarp sol kan dog føre til forbrænding af bladene, så en let skygge kan være gavnlig.

  Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' er ikke spiselig.

  Ja, Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' er lyddæmpende på grund af sine tætte blade og fulde vækst. Dette kan hjælpe med at absorbere lyde og gøre miljøet mere roligt. Det er dog ikke en fuldstændig lydisolator.

 • Beskæring af denne plante bør ideelt set udføres om foråret, lige før den nye vækst begynder. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelt lange skud lidt tilbage for at bevare formen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næring efter beskæringen for at forblive sund.

  Giv regelmæssigt vand til haveplanten 'Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' og sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig. Undgå dog, at planten står i vand, da dette kan forårsage rodrot. Vand mindre om vinteren end om sommeren.

  De Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' trives bedst i veldrænet pottemuld med en sur pH. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. En pottemuld til surbundsplanter er ideel til denne haveplante.

  Planten trives bedst i veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for sur, og at der er tilstrækkelige næringsstoffer til optimal vækst. Det anbefales at gøde jorden regelmæssigt og tilføre organisk materiale.

  De Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for en humusrig og veldrænet jord. Beskyt planten mod skarp eftermiddagssol.

  For at sikre, at planten klarer vinteren godt, er det vigtigt at dække jorden omkring planten med muld eller blade. Dette hjælper med at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan et lag halm omkring planten beskytte kronen mod ekstrem kulde.

  Planten skal have regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde grene om foråret for at holde planten sund. Giv planten lidt gødning årligt for at fremme væksten.

  Have og planter har generelt brug for en gennemsnitlig mængde gødning for at forblive sunde og vokse godt. Det er vigtigt at gøde planterne om foråret, før de begynder at vokse aktivt. Brug en afbalanceret gødning, der er egnet til haveplanter for at fremme væksten.

  Det anbefales at lægge muld omkring planten for at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudtsvækst. Brug organisk materiale såsom kompost eller barkflis. Sørg for, at muldlaget ikke kommer direkte op mod plantens stamme.

  Denne plante trives bedst i sure jordbunde med en pH-værdi mellem 4,5 og 6. En sur jord giver optimale vækstforhold og fremmer plantens sundhed. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodskader.

  Planten kan have problemer med skadedyr som bladlus, trips og spindemider. For at bekæmpe dem kan naturlige fjender som mariehøns og rovmider anvendes. Derudover kan insekticider baseret på pyrethrin bruges, men vær forsigtig med kemiske bekæmpelsesmidler i haven.

 • Beskrivelse

  De Gaultheria wisleyensis 'Pink Pixie' er en stedsegrøn lille busk med smukke lyserøde bær, der vises om vinteren. Planten har blank, mørkegrønne blade og en kompakt, spredende vækstform. Det er en elegant tilføjelse til bede, stenbede eller som bunddække under træer og buske. De lyserøde bær er en populær fødekilde for fugle og andre dyr om vinteren. 'Pink Pixie' trives bedst på et sted med fugtig, veldrænet jord og halvskygge til fuld sol.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.