Hebe 'Red Edge'

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hebe 'Red Edge' is een compacte struik met opvallende rode bladranden die contrasteren met het groene blad. Het is een wintergroene plant die kan bloeien met kleine, paarse bloemen in de zomermaanden. Deze heester kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm en is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. De Hebe 'Red Edge' gedijt het beste in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig snoei behoeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit zorgt voor kleur en structuur in de tuin, zelfs in de winter. Het is een mooie toevoeging aan de tuinplanten.

  "Hebe 'Red Edge' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst."

  "Hebe 'Red Edge' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de tuin. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal het gezond blijven."

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen voldoende ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om voldoende afstand te houden tussen verschillende planten, zodat ze genoeg ruimte hebben om zich uit te breiden. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant en geef ze voldoende ruimte om te ademen en te groeien.

  Nee, Hebe 'Red Edge' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig, tenzij het extreem warm weer is. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, Hebe planten staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Dit kan bijdragen aan het aantrekken van deze insecten naar jouw tuin.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het bieden van voedsel en schuilplaatsen voor insecten, vogels en andere dieren. Ze dragen ook bij aan bodemgezondheid en -structuur, wat essentieel is voor een gezond ecosysteem. Planten met bloemen kunnen bijen en vlinders aantrekken, wat bijdraagt aan de bestuiving van andere planten.

  "Hebe 'Red Edge' bloeit van juni tot september en de bloei kan enkele weken duren."

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het kan wel wat bescherming nodig hebben tegen felle zon in extreem warme en droge omstandigheden. In de volle zon zal de plant goed gedijen en mooi bloeien.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen planten uit de tuin te eten, tenzij specifiek gekweekt voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, als tuinplant draagt 'Hebe 'Red Edge' bij aan geluidsdemping dankzij zijn bladeren en dichte groeiwijze.

 • Snoei de plant in het voorjaar kort terug om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip lichtjes de toppen van de scheuten om een mooie vorm te behouden. Wees voorzichtig met snoeien in de herfst, omdat nieuwe groei mogelijk niet voldoende tijd heeft om te verharden voor de winter.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Geef de plant liever af en toe wat meer water dan vaak kleine hoeveelheden.

  Hebe 'Red Edge' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor optimale groei en bloei.

  Hebe 'Red Edge' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht zuur is, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Geef de plant voldoende voedingsstoffen om gezond te groeien en te bloeien.

  De Hebe 'Red Edge' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Deze plant kan ook goed groeien in halfschaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is.

  In de winter kan het nodig zijn om de wortels van de plant te beschermen met een mulchlaag van bladeren of stro. Daarnaast is het verstandig om de plant af te dekken met een speciale winterhoes of jutezak om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant eens per jaar te snoeien om de vorm en gezondheid te behouden. Bemest de Tuinplanten in het voorjaar met organische meststoffen.

  Tuinplanten hebben tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding nodig. Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde samenstelling om de plant gezond te houden. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch de stam niet bedekt om schimmelgroei te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks voor optimale resultaten.

  Tuinplanten zoals Hebe 'Red Edge' gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Zorg dus voor een goed uitgebalanceerde bodem om de plant gezond te houden.

  Ter preventie van ongedierte bij Tuinplanten, is het raadzaam om regelmatig de planten te controleren op sporen van plagen, zoals bladluizen of slakken. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door het aanbrengen van specifieke planten die bekend staan om hun afwerende eigenschappen. Daarnaast kunnen ook natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden ingezet indien nodig.

 • Omschrijving

  De Hebe 'Red Edge' is een compacte struik met opvallende rode bladranden die contrasteren met het groene blad. Het is een wintergroene plant die kan bloeien met kleine, paarse bloemen in de zomermaanden. Deze heester kan een hoogte bereiken van ongeveer 60 cm en is geschikt voor zowel borders als potten op het terras. De Hebe 'Red Edge' gedijt het beste in een goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig snoei behoeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.