Hebe ochracea 'James Stirling'

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe ochracea 'James Stirling' is een compact groeiende struik met glanzende bladeren en opvallende lilapaarse bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen. 'James Stirling' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en containers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooi en levendig uiterlijk in de tuin, zelfs tijdens de wintermaanden. Het is een perfecte keuze voor tuinen die het hele jaar door groen willen zijn.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een goede keuze voor de tuin in gematigde klimaten.

  "Hebe ochracea 'James Stirling' is een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien en te voorzien van voldoende water en voeding. Zorg voor een zonnige standplaats en goede drainage."

  Voor deze plant is ongeveer 50 tot 100 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en lucht om de plant gezond te houden. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw. Het is echter belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. De plant heeft wel wat zonlicht nodig voor een goede bloei.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven bij warm weer.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze als je graag vlinders en bijen in je tuin wilt verwelkomen.

  Ja, planten die interessante bloemen en gebladerte hebben, zoals Hebe ochracea 'James Stirling', kunnen een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin door verschillende insecten aan te trekken. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen. Hebe ochracea 'James Stirling' kan helpen om een gezonde en gevarieerde omgeving te creëren voor verschillende soorten dieren en insecten.

  Deze plant bloeit van juli tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld zo'n 2 tot 3 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonnige omstandigheden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het sap kan huidirritatie veroorzaken bij aanraking. Het wordt aanbevolen om deze plant niet in de buurt van kinderen of huisdieren te plaatsen.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen niet de eigenschap om geluid te dempen. Ze zijn voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de tuin. Voor geluidsdemping kunt u beter kiezen voor speciale materialen zoals geluidswallen of -schermen.

 • Je kunt deze plant na de bloei licht snoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip terug naar een gezonde knop of zijtak. Snoei niet te diep om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelproblemen te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om te groeien.

  De plant houdt van goed doorlatende grond en gedijt het beste in vochtige, maar niet te natte bodems. Zorg voor een bodem met een neutrale pH-waarde en voedingsrijk. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Ideaal voor in de border of als solitair in de tuin.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Daarnaast is het aan te raden om de plant uit de wind te plaatsen en te controleren op eventuele vorstschade na koude periodes. Het regelmatig controleren en eventueel bijsturen van de winterbescherming kan de plant helpen gezond te blijven en goed te gedijen in de tuin.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om verwelkte bloemen en dode takken te verwijderen. Verder kan de plant wat bemesting gebruiken in het voorjaar en najaar.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en vergeet niet om de instructies op de verpakking te volgen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de wortelzone van de plant in het voorjaar.

  De Hebe ochracea 'James Stirling' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is daarom aan te raden om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig te verhogen met kalk. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Bij de bestrijding van ongedierte op Tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig controleren op insecten en schimmels. Als er toch ongedierte wordt geconstateerd, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet. Bij ernstige plagen kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  Hebe ochracea 'James Stirling' is een compact groeiende struik met glanzende bladeren en opvallende lilapaarse bloemen. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen. 'James Stirling' gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en containers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.