Hebe odora

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe odora, ook bekend als dwergveronica, is een groenblijvende struik die tot 1 meter hoog kan worden. De plant heeft smalle, langwerpige bladeren die een frisse geur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. In de zomer produceert Hebe odora kleine, paarse bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Hebe odora is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hebe odora is groenblijvend. Deze plant behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar, waardoor hij ook in de winter groen blijft. Het is een populaire keuze voor in de tuin vanwege zijn wintergroene eigenschappen.

  Tuinplanten zijn over het algemeen winterhard tot ongeveer -15°C. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. De plant kan dus goed tegen lichte tot gemiddelde vorst.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en uitgebloeide bloemen te verwijderen. Verder gedijt de plant goed in de volle zon.

  Heb je minimaal 1 meter ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de plant om te kunnen snoeien en verzorgen.

  De plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw, maar kan ook goed gedijen in de schaduwrijke gebieden. Zorg ervoor dat er voldoende licht is voor de plant om gezond te blijven en goed te groeien. Het is raadzaam om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Over het algemeen is eens per week water geven voldoende, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Hebe odora is een vlinder- en bijenlokkende plant. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar die het produceert. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuiving.

  Hebe odora is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen en nectar produceert die bijen en andere bestuivers aantrekken. Daarnaast biedt het beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren in de tuin. Het draagt bij aan een gezonde en evenwichtige leefomgeving.

  "Hebe odora bloeit in de maanden juli en augustus. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 weken."

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven in periodes van felle zon. Het kan goed gedijen in een zonnige tuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om planten uit de tuin te eten, tenzij specifiek gekweekt voor consumptie. Het is belangrijk om te weten welke planten veilig zijn om te eten en welke giftig kunnen zijn.

  Ja, de Hebe odora plant heeft de eigenschap om geluid te dempen vanwege de dichte bladeren. Dit zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden worden verminderd. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en stille tuinomgeving.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de vorm te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei met een scherpe snoeischaar en zorg ervoor dat de bloemen niet worden beschadigd. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en compact te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor optimale groei en gezondheid.

  Hebe odora gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een neutrale tot zure pH. Het wordt aanbevolen om de grond te verrijken met organisch materiaal, zoals compost, voor optimale groei en bloei. Vermijd te natte of te droge grond om gezonde plantengroei te bevorderen.

  Hebe odora gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte of te droge grond. Het is een ideale plant voor in de border of in een rotstuin.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder het vriespunt komen. Een laag mulch of compost rond de wortels kan helpen om vorstschade te voorkomen. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een speciale winterhoes of doek.

  De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Snoei regelmatig om de plant compact en gezond te houden.

  Het is aan te raden om tuinplanten eens per jaar te bemesten met organische meststof. Dit kan in het voorjaar worden gedaan, bijvoorbeeld in maart of april. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen is gunstig voor deze plantensoort omdat het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of bladeren en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar niet direct tegen de stam. Ververs de mulch jaarlijks voor optimale groei en gezondheid.

  Hebe odora gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Zorg dus voor een goede bodemkwaliteit om een gezonde groei te bevorderen.

  : Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplanten, kunt u het beste regelmatig controleren op luizen, slakken en spint. Gebruik eventueel een milieuvriendelijke insecticide of zeepoplossing om ze te bestrijden. Ook het verwijderen van dode bladeren en plantenresten kan helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Hebe odora, ook bekend als dwergveronica, is een groenblijvende struik die tot 1 meter hoog kan worden. De plant heeft smalle, langwerpige bladeren die een frisse geur verspreiden wanneer ze worden aangeraakt. In de zomer produceert Hebe odora kleine, paarse bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Hebe odora is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen en als bodembedekker.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.