Hebe pimeleoides

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe pimeleoides is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en kleine witte bloemen die in trossen langs de stelen groeien. Het is een langbloeiende plant die van de lente tot de herfst bloeit en vlinders en bijen aantrekt. Deze Hebe-soort gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en prefereert goed doorlatende grond. Het is een uitstekende plant voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Hebe pimeleoides vereist weinig onderhoud en is relatief winterhard in gematigde klimaten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie aanblik in de tuin, ook tijdens de wintermaanden.

  Hebe pimeleoides is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant kan het beste op een beschutte plek worden geplant om vorstschade te voorkomen.

  "Hebe pimeleoides" is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke plant die goed gedijt in diverse bodemsoorten en weinig behoefte heeft aan bemesting. Regelmatig snoeien houdt de plant gezond en mooi van vorm.

  "Hebe pimeleoides" heeft ongeveer 50-60 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen planten te laten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Hebe pimeleoides groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de lichte schaduw gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en iets langzamer groeien. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij staat. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden, maar niet doorweekt. Hebe pimeleoides gedijt het beste in goed doorlatende grond.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze als je graag deze insecten naar je tuin wilt lokken.

  Inheemse planten die bijen en andere bestuivers aantrekken en voedsel en schuilplaatsen bieden, dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Ze zorgen voor een gezond ecosysteem en bevorderen de diversiteit aan planten en dieren. Het is daarom belangrijk om een variatie aan planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te stimuleren.

  "Hebe pimeleoides" bloeit van juni tot augustus en de bloeiperiode kan ongeveer 2-3 weken duren.

  Tuinplanten zoals Hebe pimeleoides kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het kan helpen om de plant in de middag wat schaduw te bieden.

  De "Hebe pimeleoides" plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft een dichte en compacte groei die geluid kan absorberen. Het kan helpen om geluiden in de omgeving te dempen, vooral in een tuin of buitenruimte. Het is dus enigszins geluidsdempend.

 • Het snoeien van deze plant is belangrijk om de vorm en groei te bevorderen. Dit kan het beste gedaan worden na de bloei in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en knip indien nodig de plant terug om de gewenste vorm te behouden.

  De Tuinplanten Hebe heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant pas water als de grond droog aanvoelt en vermijd dat de wortels constant in het water staan. Geef liever af en toe een flinke hoeveelheid water dan regelmatig kleine hoeveelheden.

  Voor deze Tuinplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en kies liever voor een mengsel met compost of zand.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te zwaar of te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige of licht beschaduwde standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig blijft. Bescherm de plant tegen harde wind om schade te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat en niet te natte grond heeft om vorstschade te voorkomen. Het is ook goed om de plant regelmatig te controleren en eventuele beschadigde delen te verwijderen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed tegen droogte. Geef de plant regelmatig water tijdens droge periodes en snoei eventueel in het voorjaar om de vorm te behouden. Verwijder dode takken om de plant gezond te houden.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en zomer regelmatig te bemesten met een algemene meststof. Gebruik bij voorkeur een meststof specifiek voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodem vocht vasthoudt, onkruid onderdrukt en de bodemtemperatuur reguleert. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch. Breng een laag mulch van 5-10 cm dik aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stam vrij blijft van mulch om rot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Hebe pimeleoides geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatige te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplanten kun je de plant regelmatig controleren op luizen, spint en wolluis. Indien nodig kun je deze handmatig verwijderen of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren om verdere verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hebe pimeleoides is een compacte struik met glanzende, donkergroene bladeren en kleine witte bloemen die in trossen langs de stelen groeien. Het is een langbloeiende plant die van de lente tot de herfst bloeit en vlinders en bijen aantrekt. Deze Hebe-soort gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en prefereert goed doorlatende grond. Het is een uitstekende plant voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Hebe pimeleoides vereist weinig onderhoud en is relatief winterhard in gematigde klimaten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.