Hebe vernicosa

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe vernicosa is een compacte struik met glanzende, groenblijvende bladeren en kleine, lila tot paarse bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. Het is een aantrekkelijke plant voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Hebe vernicosa bloeit van de lente tot de vroege zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor een constant groene uitstraling in de tuin.

  Hebe vernicosa is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een goede keuze voor in de tuin, mits de vorst niet te streng is.

  "Hebe vernicosa" behoort tot de tuinplanten en is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en snoeien om gezond te blijven. Zorg voor voldoende zonlicht en goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 50 cm ruimte tussen elke plant te laten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant in toom te houden en te voorkomen dat hij te veel ruimte inneemt.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In volledige schaduw kan de groei worden belemmerd en kan de plant minder goed gedijen. Zorg dus voor voldoende licht voor optimale groei.

  Hebe vernicosa heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Overbewatering moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuiniers die graag bijen en vlinders in hun tuin willen aantrekken.

  "Hebe vernicosa" draagt bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen aan te trekken met zijn bloemen. Het biedt ook schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Aangezien het een inheemse plant is, past het goed in de natuurlijke omgeving en ondersteunt het de lokale flora en fauna.

  Deze plant bloeit meestal van juni tot september en de bloei kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van delen van deze plant kan leiden tot maagproblemen of vergiftiging.

  Ja, de bladeren van deze plant hebben een geluidsdempende werking door hun structuur en vorm. Hierdoor kan deze plant geluid absorberen en helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Om de plant te snoeien, kunt u in het voorjaar dode of beschadigde takken verwijderen. Knip ook uitgebloeide bloemen weg om de bloei te stimuleren. Pas op met te veel snoeien, dit kan de plant verzwakken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Hebe vernicosa gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zure grond en geef indien nodig extra voeding tijdens het groeiseizoen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Om de plant te beschermen tegen vorst, is het aan te bevelen om deze in de winter te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Ook kan het helpen om de plant in een beschutte locatie te plaatsen waar hij minder blootgesteld wordt aan koude wind. Bij strenge vorst kan het nodig zijn om de plant tijdelijk te beschermen met een vliesdoek of speciale plantenhoes.

  De plant dient regelmatig gesnoeid te worden om de vorm en gezondheid te behouden. Zorg voor een goed doorlatende grond en geef voldoende water tijdens droge periodes. Bemest de plant in het voorjaar met een geschikte meststof voor tuinplanten.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een universele meststof in de lente en zomer. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei van de plant. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus houd u aan de aanbevolen hoeveelheid.

  Het is gunstig om de bodem rondom deze plant te bedekken met mulch, zoals bijvoorbeeld boomschors of compost. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden. Het is belangrijk om de mulchlaag elk jaar te vernieuwen om de plant optimaal te laten groeien.

  Hebe vernicosa gedijt het best in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. De optimale zuurgraad voor deze plant ligt tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, spint, en witte vlieg. Om plagen te voorkomen, kan regelmatig besproeien met een milde zeepoplossing of insecticide nodig zijn. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste bladeren of takken direct te verwijderen.

 • Omschrijving

  Hebe vernicosa is een compacte struik met glanzende, groenblijvende bladeren en kleine, lila tot paarse bloemen. Deze plant heeft een bossige groeiwijze en kan tot ongeveer 60 cm hoog worden. Het is een aantrekkelijke plant voor rotstuinen, borders en als bodembedekker. Hebe vernicosa bloeit van de lente tot de vroege zomer en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.