Hebe 'Andersonii Variegata'

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe 'Andersonii Variegata' is een compacte, groenblijvende struik met bontgekleurde bladeren in groen en crèmekleurige strepen. De plant produceert in de zomer kleine, paarse bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Hebe 'Andersonii Variegata' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en is winterhard in ons klimaat. Regelmatig snoeien houdt de plant compact en bevordert de groei van nieuwe bladeren en bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Hebe 'Andersonii Variegata' is een groenblijvende plant. Het behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Dit maakt het een mooie aanvulling voor de tuin, zelfs in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst om schade te voorkomen. Deze plant kan goed gedijen in ons Nederlandse klimaat.

  "Hebe 'Andersonii Variegata' is een zeer makkelijke plant in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te snoeien voor een gezonde groei. De plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw."

  Deze plant heeft over het algemeen ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen andere planten om de optimale groei te bevorderen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  De Hebe 'Andersonii Variegata' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Hebe 'Andersonii Variegata' heeft over het algemeen matig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de plant niet te nat staat. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die rijk aan nectar zijn. Het is een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  "Hebe 'Andersonii Variegata' kan een positieve impact hebben op de biodiversiteit door het aantrekken van bijen en vlinders met zijn bloemen. Als tuinplant draagt het bij aan de diversiteit in de tuin en kan het helpen bij het aantrekken van nuttige insecten."

  De plant bloeit gewoonlijk van juni tot september, met bloemen die langdurig aanwezig blijven. Het bloeiseizoen duurt meestal enkele maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water tijdens droge periodes.

  Nee, de plant Hebe 'Andersonii Variegata' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plantensoort. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect omdat planten geluidsgolven kunnen absorberen en zo geluidsoverlast verminderen. Het is echter niet de meest efficiënte manier om geluid te dempen, maar het kan zeker een beetje helpen in een tuinomgeving.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode, beschadigde of ongewenste takken. Knip de takken terug tot net boven een knop of scheut.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om de bladeren droog te houden.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat. Gebruik een pot met drainagegaten om wortelrot te voorkomen.

  De Hebe 'Andersonii Variegata' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd natte en waterovergoten grond, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Tuinplanten hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro, bladeren of speciale winterbescherming. Zorg er ook voor dat de plant goed waterdoorlatende grond heeft en vermijd wateroverlast.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant jaarlijks in het voorjaar om de vorm en gezondheid te behouden. Geef de plant in het voorjaar organische meststoffen voor een goede groei en bloei.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een meststof die speciaal ontwikkeld is voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te remmen. Daarnaast biedt mulch ook bescherming tegen extreme temperaturen en voedt het de grond met voedingsstoffen na het afbreken. Gebruik bij voorkeur bladeren, stro, compost of houtsnippers als mulch voor tuinplanten.

  De ideale zuurgraad voor Hebe 'Andersonii Variegata' ligt tussen de 5,5 en 6,5. Deze plant groeit het beste in een bodem die licht zuur tot neutraal is. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor Tuinplanten kunnen bladluizen en spint een probleem vormen. Het gebruik van insecticiden of het regelmatig besproeien van de plant met water en zeep kan helpen bij de bestrijding van deze plagen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  Hebe 'Andersonii Variegata' is een compacte, groenblijvende struik met bontgekleurde bladeren in groen en crèmekleurige strepen. De plant produceert in de zomer kleine, paarse bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een ideale plant voor borders, rotstuinen of als potplant op het terras. Hebe 'Andersonii Variegata' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond en is winterhard in ons klimaat. Regelmatig snoeien houdt de plant compact en bevordert de groei van nieuwe bladeren en bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.