Hebe 'Autumn Glory'

Hebe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hebe 'Autumn Glory' is een compact groeiende struik met smalle, glanzende bladeren die in de herfst verkleuren naar een prachtige dieprode tint. De struik produceert kleine, lila bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Hebe 'Autumn Glory' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende, vochtige grond. Deze plant is winterhard en dus geschikt voor de meeste tuinen in Nederland. Hebe 'Autumn Glory' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Hebe 'Autumn Glory' is groenblijvend, wat betekent dat het blad het hele jaar door groen blijft. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral in de herfst wanneer andere planten hun blad verliezen. Deze plant behoort tot de groep van groenblijvende tuinplanten.

  Tuinplanten zijn over het algemeen goed winterhard en kunnen temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij temperaturen lager dan -10 graden Celsius. In strenge winters kan extra bescherming nodig zijn, zoals een mulchlaag of afdekken met vliesdoek.

  Hebe 'Autumn Glory' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te snoeien. Daarnaast gedijt de plant goed in de volle zon of halfschaduw.

  Heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is raadzaam om minstens 50 cm tot 1 meter ruimte te laten tussen andere planten. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten.

  Hebe 'Autumn Glory' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om Hebe 'Autumn Glory' op een zonnige plek te planten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en regenval. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is handig om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die veel nectar bevatten. Dit maakt de plant aantrekkelijk voor deze bestuivers. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken.

  Hebe planten trekken bijen en vlinders aan, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgen ze voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en vogels. Het is dus goed voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Hebe 'Autumn Glory' bloeit meestal in de maanden augustus tot en met oktober. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft hier geen problemen mee. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Nee, de Hebe 'Autumn Glory' is niet eetbaar. De plant is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het eten van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de plant heeft een bladerrijke en dichte groeiwijze, waardoor hij geluid kan dempen. De bladeren en takken absorberen geluidsgolven en verminderen daardoor het omgevingsgeluid. Het hebben van deze plant in de tuin kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer een derde van de hoogte. Zorg ervoor dat je scherpe scharen gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft. Voorkom echter dat de wortels van de plant te lang in drassige grond staan, anders kan dit leiden tot wortelrot. Geef vooral extra water tijdens droge periodes en warme zomerdagen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen met water. Een lichte bemesting kan af en toe nodig zijn om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende, vochtige bodem van gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de grond neutraal tot licht alkalisch is en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Potgrond gemengd met organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren voor optimale groei.

  De Hebe 'Autumn Glory' groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. Een standplaats in goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld een fleecedoek. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens de koudste maanden.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en de bloei te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en geef in droge periodes extra water.

  Tuinplanten zoals Hebe hebben in het voorjaar en de zomer regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant niet in de wintermaanden, wanneer de groei vertraagt.

  Mulch kan gebruikt worden om de grond vochtiger te houden en onkruid te onderdrukken. Het kan in het voorjaar worden aangebracht rondom de planten. Let op dat de mulch niet tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  Tuinplanten gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de planten alle benodigde voedingsstoffen kunnen opnemen.

  Voor tuinplanten kunnen veelvoorkomende plagen zoals bladluizen, spintmijten en wolluizen worden bestreden met behulp van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, roofmijten en sluipwespen. Ook kunnen zeepwater of neemolie gebruikt worden om plagen te bestrijden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en voorkom wateroverlast om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hebe 'Autumn Glory' is een compact groeiende struik met smalle, glanzende bladeren die in de herfst verkleuren naar een prachtige dieprode tint. De struik produceert kleine, lila bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Hebe 'Autumn Glory' gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende, vochtige grond. Deze plant is winterhard en dus geschikt voor de meeste tuinen in Nederland. Hebe 'Autumn Glory' is een mooie toevoeging aan borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.