Hedera colchica (Arborescent Grp) 'Dentata Variegata'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera colchica 'Dentata Variegata' er en klatreplante med iøjnefaldende hvidgule og grønne blade. Denne variant har store, blanke og spidse blade med en tandet kant. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i halvskygge til skygge. 'Dentata Variegata' kan bruges som jorddækkeplante, klatreplante eller hængeplante. Sørg for regelmæssig beskæring for at holde planten i form.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hedera colchica (Arborescent Grp) 'Dentata Variegata' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Det er et godt valg til haver, hvor grønt ønskes året rundt.

  Planten er hårdfør til ca. -15 grader Celsius. Den tåler let frost og kan forblive udenfor om vinteren. Det anbefales dog at beskytte planten mod hård frost.

  Ja, denne plante er ret nem at passe på. Den kræver lidt vand og trives godt både i sol og skygge. Den er også vinterhårdfør og behøver ikke at blive beskåret ofte.

  Hedera colchica (Træformet Grp) 'Dentata Variegata' har brug for meget plads til at vokse. Sørg for tilstrækkelig planteafstand og plads til at kunne udvide sig. Planten kan vokse betydeligt i bredden og højden, så sørg for at tage højde for dette ved plantningen.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er et ideelt valg til steder i haven, hvor der er lidt sollys. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig for optimal vækst.

  Hedera colchica 'Dentata Variegata' har brug for vand gennemsnitligt 1-2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og lysintensiteten. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemvædet. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for fugtighed og give vand efter behov.

  Denne plante er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Den er primært en dekorativ haveplante med et iøjnefaldende blad. Den er mere egnet som bunddække eller klatreplante.

  Ja, Hedera colchica 'Dentata Variegata' tiltrækker fugle og insekter og giver ly til små dyr. Det hjælper også med at reducere luftforurening og forbedrer luftkvaliteten. Det kan derfor bidrage til biodiversiteten i haven.

  Planten blomstrer i august og september, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Denne plante bør ikke placeres i direkte sollys og tåler mere skygge. Det er vigtigt at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys. Planten trives bedst i et let skyggefuldt miljø.

  Nej, planten Hedera colchica (Arborescent Grp) 'Dentata Variegata' er ikke spiselig og kan være giftig for mennesker og dyr ved indtagelse. Det anbefales ikke at bruge denne plante som fødekilde. Det er vigtigt at holde børn og kæledyr væk fra denne plante.

  Ja, Hedera colchica 'Dentata Variegata' har egenskaben til at absorbere lyd og kan derfor bidrage til støjreduktion i haven. Jeg kan ikke give yderligere information.

 • Beskær planten om forår for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær eventuelle skud tilbage. Sørg for en god luftstrøm og tilstrækkeligt sollys efter beskæringen.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base og ikke på bladene for at undgå skimmelsygdomme.

  Denne plante trives godt i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå rodvæv. Let gødning i vækstsæsonen kan hjælpe med plantens vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og har en neutral pH-værdi. Undgå tung lerjord og for tør, sandet jord.

  Denne plante trives bedst på en placering i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for våd. Beskyt planten mod hård vind for at undgå skader på bladene.

  Det anbefales at beskytte planten mod ekstrem kulde og frost om vinteren. Dette kan gøres ved at bruge muld og/eller et beskyttende klæde. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frostsæsonen begynder.

  Denne plante kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Beskær døde blade og grene om foråret for at fremme vækst. Brug en generel gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring.

  Til haveplanter er det normalt tilstrækkeligt at gødsle årligt om foråret. Brug en organisk gødning for en gradvis frigivelse af næringsstoffer. Overgødskning kan føre til dårlig vækst og skade på planterne.

  Det er en god idé at anvende muld omkring planten, da det kan hjælpe med at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Muld kan også regulere jordens temperatur og give beskyttelse mod frost. Det er vigtigt at opdatere muldlaget regelmæssigt for at holde planten sund.

  Den ideelle jord pH-værdi for Hedera colchica (Arborescent Grp) 'Dentata Variegata' er neutral til let sur (pH 6,5-7,5). Det er vigtigt at opretholde den korrekte pH-værdi af jorden for at fremme en sund vækst af planten. Ved hjælp af en jordtest kan pH-værdien af jorden måles og om nødvendigt justeres.

  Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for mulige skadedyr, såsom lus, spindemider og trips. Om nødvendigt kan disse bekæmpes med hjælp fra biologiske eller kemiske bekæmpelsesmidler. Det er også nyttigt at rense planten regelmæssigt ved at fjerne støv og snavs.

 • Beskrivelse

  Hedera colchica 'Dentata Variegata' er en klatreplante med iøjnefaldende hvidgule og grønne blade. Denne variant har store, blanke og spidse blade med en tandet kant. Det er en vinterhårdfør plante, der trives godt i halvskygge til skygge. 'Dentata Variegata' kan bruges som jorddækkeplante, klatreplante eller hængeplante. Sørg for regelmæssig beskæring for at holde planten i form.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.