Hedera helix 'Baltica'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Baltica' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren die hartvormig zijn. Deze plant is wintergroen en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. 'Baltica' is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Hij kan zowel in de grond als in een pot worden geplant en wordt vaak gebruikt als bodembedekker of om muren te bedekken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant waar je naar verwijst is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door. Het is een uitstekende keuze voor een tuinplant die het hele jaar door kleur en interesse toevoegt aan de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het kan dus zonder problemen buiten overwinteren.

  Hedera helix 'Baltica' is over het algemeen een makkelijke plant om te onderhouden. Het heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in zowel zon als schaduw. Regelmatig snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  Hedera helix 'Baltica' heeft ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien. Het is een klimplant die zich vastzet aan muren, hekken of pergola's. Zorg voor voldoende ondersteuning en ruimte voor de plant om verticaal te groeien.

  Ja, de plant groeit goed in de schaduw en kan zelfs gedijen in donkere hoekjes van de tuin. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke plekken waar andere planten moeite hebben om te groeien. De plant kan zich aanpassen aan verschillende lichtomstandigheden en blijft gezond en groen, zelfs zonder direct zonlicht.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed vochtig gehouden worden, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in water staan.

  Ja, Hedera helix 'Baltica' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd door de bloemen. Dit kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Zo draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, planten zoals deze klimop trekken insecten aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Ook biedt het beschutting aan kleine dieren en nestmogelijkheden voor vogels. Het bevordert de gezondheid van de bodem en zorgt voor een groenere leefomgeving.

  Deze klimplant bloeit in de herfstmaanden, meestal in de periode van september tot november. De bloei kan enkele weken duren.

  De plant heeft de voorkeur voor een plek met halfschaduw of schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en zorgen voor verkleuring. Het is daarom aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen waar hij beschermd is tegen fel zonlicht.

  Nee, de bladeren van deze plant zijn giftig voor mensen en dieren als ze worden ingenomen. Het wordt daarom niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is het beste om contact met de plant te vermijden en ervoor te zorgen dat huisdieren er niet van eten.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect door zijn dichte bladeren. Het kan helpen om het geluid te absorberen en te verminderen. Het is een goede keuze voor het creëren van een rustige en vredige omgeving in de tuin.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of najaar. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei de plant naar de gewenste vorm. Regelmatig snoeien zal de groei van de plant bevorderen en zorgen voor een gezonde en volle uitstraling.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in lichtvochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op uitdroging en indien nodig water te geven. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende, vochtige en voedzame bodem. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat of te droog is. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant te bedekken met een dikke laag bladeren of stro. Ook is het aan te raden om de plant tegen koude wind te beschermen met bijvoorbeeld een gaas of doek.

  Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Snoei de plant jaarlijks om een compacte groei te bevorderen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen.

  De Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor een evenwichtige groei. Bemest de planten tijdens het groeiseizoen, bij voorkeur in het voorjaar.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het de bodemtemperatuur reguleert, onkruidgroei minimaliseert en vocht vasthoudt. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals compost, houtsnippers of bladeren. Mulchen wordt meestal in het voorjaar aangebracht om de planten te helpen gedurende het groeiseizoen.

  De ideale zuurgraad voor de bodem van deze plant ligt tussen 6,0 en 7,5 op de pH-schaal. Een grondtest kan helpen bij het controleren van de zuurgraad in de tuin. Het is belangrijk om de bodem te voorzien van de juiste voedingsstoffen om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte op deze tuinplant kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Daarnaast kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals het regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren. Chemische bestrijdingsmiddelen worden niet direct aanbevolen, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor het milieu en andere organismen.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Baltica' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren die hartvormig zijn. Deze plant is wintergroen en kan zowel in de volle zon als in de schaduw groeien. 'Baltica' is een sterke en robuuste plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Hij kan zowel in de grond als in een pot worden geplant en wordt vaak gebruikt als bodembedekker of om muren te bedekken. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.