Hedera helix 'Conglomerata'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hedera helix 'Conglomerata' is een klimmende klimopplant met opvallend grote en groene bladeren. De bladeren zijn gelobd en hebben een intense glans. Deze cultivar staat bekend om zijn dichte en compacte groei, waardoor het een perfecte keuze is voor het bedekken van muren of schuttingen. De plant kan goed tegen snoei en is winterhard, waardoor hij het hele jaar door groen blijft. 'Conglomerata' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden.

  Deze plant is winterhard tot -10°C. Het is belangrijk om de plant bij strenge vorst te beschermen, bijvoorbeeld door een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Het is aan te raden om de plant op een beschutte plek te plaatsen tijdens koude wintermaanden.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Een regelmatige snoeibeurt en voldoende water en licht zijn voldoende om de plant gezond te houden. De plant gedijt goed in verschillende bodemsoorten en klimatologische omstandigheden.

  De Hedera helix 'Conglomerata' heeft ruimte nodig om te groeien en zich te vertakken. Zorg voor voldoende ruimte in de tuin of in een grote pot op het terras. De plant kan zich uitbreiden tot ongeveer 2 meter hoog en breed.

  Ja, deze klimplant gedijt goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een sterke en groenblijvende plant die weinig zonlicht nodig heeft om te groeien en zich te ontwikkelen. Ideaal voor schaduwrijke tuinen of plekken met weinig licht.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren voordat je weer water geeft.

  Ja, Hedera helix 'Conglomerata' is vlinder- en bijenlokkend. De bloemen produceren nectar die deze insecten aantrekt. Het is een goede keuze voor tuinen die bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, Hedera helix is goed voor biodiversiteit omdat het een belangrijke bron van voedsel en schuilplaatsen kan bieden voor verschillende insecten en vogels. Daarnaast zorgt het klimmend en groenblijvend karakter van de plant voor een gevarieerder ecosysteem in de tuin. Het kan helpen om de diversiteit van planten en dieren te vergroten.

  De plant Hedera helix 'Conglomerata' bloeit in de herfstmaanden, meestal tussen september en november. De bloei kan enkele weken duren, afhankelijk van de specifieke weersomstandigheden en locatie waar de plant groeit.

  Hedera helix 'Conglomerata' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed op een zonnige plek. Het is belangrijk om voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Deze tuinplant staat bekend om zijn robuuste karakter en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden.

  Nee, de bladeren van Hedera helix 'Conglomerata' zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom niet aangeraden om deze plant te eten. Het is beter om deze plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, Hedera helix 'Conglomerata' heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij de dichte begroeiing van de bladeren. Dit zorgt ervoor dat geluidstrillingen geabsorbeerd worden en de omgeving rustiger wordt. Het is daarom een ideale plant om te gebruiken als natuurlijke geluidsdemper in de tuin.

 • De Hedera helix 'Conglomerata' kan het beste gesnoeid worden in de lente of herfst. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken, en knip de plant terug tot de gewenste vorm. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt om goed te herstellen en te groeien.

  Deze plant houdt van vochtige grond, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Pas op voor te veel water, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Hedera helix 'Conglomerata' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een plek met voldoende licht voor deze tuinplant.

  Hedera helix 'Conglomerata' gedijt het beste in een vochtige, goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en rijk is aan organisch materiaal om de groei en ontwikkeling te bevorderen. Vermijd te natte of te droge omstandigheden om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Hedera helix 'Conglomerata' gedijt het beste op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht ontvangt om verbranding van de bladeren te voorkomen. Een beschutte plek met vochtige en goed doorlatende grond is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter kan het raadzaam zijn om de plant te beschermen tegen strenge vorst en koude wind. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Ook kan het helpen om de plant te planten op een beschutte plek in de tuin.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit goed in de meeste bodemsoorten. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en groei van de plant te controleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Deze plant heeft geen specifieke bemesting nodig, maar het is aan te raden om in het voorjaar organische meststof of compost toe te voegen voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de plant niet te veel te bemesten om de groei van de klimop onder controle te houden. Water geven na bemesting is essentieel voor een goede opname van voedingsstoffen.

  Mulch kan nuttig zijn voor deze plant omdat het helpt om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Daarnaast kan mulch ook bijdragen aan het behoud van een constante temperatuur in de bodem, wat gunstig is voor de groei van de plant. Het is aan te raden om organische mulch, zoals bladeren of houtsnippers, te gebruiken voor deze plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6-7). Een te zure of te basische bodem kan leiden tot problemen in de groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bodemverbeteraars.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine worden gebruikt. Preventieve maatregelen, zoals het behouden van een gezonde groeiomgeving en het regelmatig snoeien van de plant, kunnen ook helpen bij het voorkomen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Hedera helix 'Conglomerata' is een klimmende klimopplant met opvallend grote en groene bladeren. De bladeren zijn gelobd en hebben een intense glans. Deze cultivar staat bekend om zijn dichte en compacte groei, waardoor het een perfecte keuze is voor het bedekken van muren of schuttingen. De plant kan goed tegen snoei en is winterhard, waardoor hij het hele jaar door groen blijft. 'Conglomerata' gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.