Hedera helix 'Green Ripple'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Green Ripple' er en klatreplante med stedsegrønne, tandede blade, der har et bølgende mønster. Denne elegante plante er ideel til at beklæde vægge, hegn eller pergolaer. 'Green Ripple' varianten har et bemærkelsesværdigt mønster på bladene, hvilket giver en legende effekt i haven. Denne plante er vinterhårdfør og kan modstå forskellige vejrforhold. Regelmæssig beskæring fremmer væksten og formen af denne klatreplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hedera helix 'Green Ripple' er stedsegrøn. Denne plante beholder sine blade hele året rundt, hvilket gør den grøn selv om vinteren. Det er et fremragende valg til en haveplante, der giver farve og struktur hele året rundt.

  'Hedera helix 'Green Ripple' er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet til kolde vejrforhold. Om vinteren har planten ikke brug for ekstra beskyttelse.

  Ja, denne plante er relativt nem at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Det er en stærk plante, der trives godt under forskellige forhold. Det eneste, der regelmæssigt skal gøres, er at kontrollere for skadedyr og beskære planten.

  Denne klatreplante har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og strække sig ud. Sørg for, at der er tilstrækkelig vertikal plads til planten at vokse. Tag højde for den højde og bredde, den kan nå.

  Ja, denne plante vokser fint i skyggen. Det er en stærk og alsidig haveplante, der trives godt i skyggefulde miljøer. Sørg for, at jorden er veldrænet for optimal vækst.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig mellem vanding. Vær opmærksom på, at planten ikke lider af tørke eller vandoversvømmelse.

  Ja, Hedera helix 'Green Ripple' er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de små blomster, den producerer. Nektaren fra blomsterne tiltrækker disse bestøvere og bidrager til en livlig have. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at støtte biodiversiteten.

  Ja, Hedera helix 'Green Ripple' er godt for biodiversitet, da det er en vigtig fødekilde for fugle og insekter, hvilket kan øge diversiteten af planter og dyr i haven. Derudover giver det tætte løvverk små dyr og insekter et skjulested. Det er også en fremragende plante til at gøre haver grønnere og forbedre luftkvaliteten.

  'Green Ripple' blomstrer sent efterår og tidlig vinter. Blomstringen varer normalt i flere uger.

  Planten kan klare sig rimeligt godt i direkte sol, men den trives bedre i halvskygge. For meget direkte sollys kan forårsage bladforbrænding. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder.

  Nej, Hedera helix 'Green Ripple' er ikke spiselig. Det er en dekorativ klatreplante, der ofte bruges i haven eller i blomsterarrangementer, men det er ikke egnet til at indtage. Det kan være giftigt ved indtagelse.

  Ja, denne plante har lyddæmpende egenskaber på grund af de tætte blade og klatrende vækst. Det kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøj og skabe en rolig atmosfære i haven. Det er dog ikke så effektivt som specifikke lyddæmpende materialer.

 • Beskæring af denne plante bør finde sted bedst om foråret eller efteråret for at fremme vækst og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær om nødvendigt for at holde planten kompakt og smuk. Sørg for, at beskæringsårerne er pæne og skarpe for at undgå skader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand for at forhindre rodrot. Det er bedre at give en stor mængde vand af og til end regelmæssigt små mængder.

  Denne plante trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke bliver for våd. Brug helst pottemuld egnet til haveplanter.

  Jorden til haveplanter skal være veldrænet og rig på organisk materiale. En neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel. Det er vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for at holde planten sund og stærk.

  Denne plante trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for en beskyttet placering og undgå direkte sollys. En fugtig, veldrænet jord er ideel.

  Haveplanter som eføy har generelt brug for lidt vinterbeskyttelse. Hvis planten er i en potte, kan det hjælpe at pakke potten ind i bobleplast. Ved hård frost kan der lægges et lag muld omkring planten for ekstra beskyttelse.

  Planten kræver regelmæssig beskæring for at bevare deres form og forhindre dem i at blive for store. Det er vigtigt at fjerne døde blade og grene regelmæssigt og give planten tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer for at holde den sund. Sørg også for, at jorden er veldrænet, og planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Havplanter har brug for lidt gødning, men det anbefales at tilføje organisk gødning om foråret. Brug gerne en gødning specielt til klatreplanter for at fremme væksten. Overgødning kan føre til for hurtig vækst og svækkelse af planten.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Brug organisk materiale såsom blade eller fyrrenålebark. Påfør et lag mulch omkring planten, men lad lidt plads omkring stammen for at undgå kvælning.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at holde øje med jordens surhedsgrad for at fremme plantens sundhed og vækst. Brugen af en pH-meter kan hjælpe med at opretholde den rette balance i jorden.

  For at bekæmpe skadedyr på denne Haveplante, kan du regelmæssigt kontrollere for bladlus, spindemider og hvide fluer. En mild sæbeopløsning kan hjælpe med at fjerne dem. Derudover kan regelmæssig beskæring og udluftning af planten reducere risikoen for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Hedera helix 'Green Ripple' er en klatreplante med stedsegrønne, tandede blade, der har et bølgende mønster. Denne elegante plante er ideel til at beklæde vægge, hegn eller pergolaer. 'Green Ripple' varianten har et bemærkelsesværdigt mønster på bladene, hvilket giver en legende effekt i haven. Denne plante er vinterhårdfør og kan modstå forskellige vejrforhold. Regelmæssig beskæring fremmer væksten og formen af denne klatreplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.