Hedera helix 'Ivalace'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Ivalace' er en klatreplante, der er kendt for sine dekorative blade. Bladene er skinnende grønne og har en markant, dyb indskæring. Planten kan vokse både indendørs og udendørs og er meget nem at vedligeholde. Hedera helix 'Ivalace' er et populært valg til at dække vægge, hegn og pergolaer. Det er en vinterhårdfør plante, der forbliver grøn hele året rundt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er stedsegrøn og beholder sine blade hele året rundt. Så det er et smukt tilføjelse til din have, selv om vinteren.

  Planten er hårdfør indtil ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ekstra under hård frost med f.eks. bobleplast. Om foråret kan planten igen sættes ud i haven.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Den trives godt under svag belysning og kan placeres både indendørs og udendørs. Det er en stærk og robust plante, der kræver minimal speciel opmærksomhed.

  Planten har brug for tilstrækkelig plads til at kunne udvide sig og vokse. En afstand på cirka 30 centimeter til 1 meter mellem planterne er ideel. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig og vokse.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og kan endda trives på steder med lidt lys. Det er en stærk og robust klatreplante, der har brug for minimalt sollys for at trives. Det gør den til et fremragende valg til skyggefulde haver eller steder indendørs.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt har planten brug for vand cirka en gang om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier med dens blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvende insekter. Planter med blomster er generelt mere tiltrækkende for sommerfugle og bier.

  Ja, Hedera helix 'Ivalace' er god for biodiversiteten. Den tiltrækker bestøvende insekter som bier og sommerfugle og giver skjulesteder til små dyr som fugle. Derudover bidrager den til væksten af andre planter ved at give skygge og beskytte jorden.

  Denne klatreplante blomstrer i månederne september og oktober. Blomstringsperioden varer cirka 4-6 uger.

  Hedera helix 'Ivalace' trives godt i fuld sol, men tåler også skyggefulde steder. Det er en stærk klatreplante, der kan tilpasse sig forskellige lysforhold. Sørg dog for tilstrækkelig fugtig jord, og beskyt planten mod skarp eftermiddagssol.

  Nej, Hedera helix 'Ivalace' er ikke spiseligt. Det er vigtigt ikke at indtage dele af denne plante, da den kan indeholde giftige stoffer, der er skadelige for helbredet. Det er derfor bedst ikke at bruge denne plante i madlavning.

  Ja, Hedera helix 'Ivalace' har en lyddæmpende effekt. Planten absorberer lydsvingninger og kan hjælpe med at reducere omgivende støj. Dette gør den til et godt valg for at skabe et roligt og stille miljø i haven.

 • Hedera helix 'Ivalace' kan beskæres om foråret eller efteråret for at fremme væksten og formen. Fjern eventuelle døde eller beskadigede grene og klip grenene til den ønskede længde. Vær opmærksom på ikke at beskære planten for voldsomt for at bevare dens sundhed.

  Hold jorden fugtig, men sørg for, at rødderne ikke står for længe i vand. Vandplanterne, når det øverste lag jord føles tørt. Pas på med at give for meget vand, da dette kan føre til rodrot.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Brug en potte med huller i bunden for at lade overskydende vand løbe væk.

  Planten trives bedst i en veldrænet og næringsrig jord. En jord med en gennemsnitlig til god kvalitet er tilstrækkelig til denne plante. Sørg for, at jorden ikke er for sur, en neutral pH-værdi er ideel.

  Hedera helix 'Ivalace' trives bedst på et sted med halvskygge til skygge. Sørg for, at planten ikke får for meget direkte sollys. Planten kan placeres både indendørs og udendørs.

  Om vinteren anbefales det at pakke Hedera helix 'Ivalace' ind i isoleringsmateriale som bobleplast eller jute for at undgå frostskader. Sørg også for, at planten ikke står for vådt om vinteren for at undgå rådne. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for eventuelle skader og om nødvendigt træffe foranstaltninger for at beskytte planten.

  Denne klatreplante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og forebygge sygdomme. Giv planten lejlighedsvis lidt gødning for en sund vækst.

  Det anbefales at gøde haveplanter regelmæssigt om foråret og sommeren med en generel gødning til haveplanter. Brug en gødning, der er rig på kvælstof for at fremme væksten. Overgødskning kan føre til forbrænding af rødderne, så hold dig til den anbefalede dosis.

  Mulch er godt for jorden og planterne. Det hjælper med at bevare fugtigheden og undertrykke ukrudt. Mulch kan bestå af kompost, barkflis eller træflis.

  Jorden til havenplanter skal have en let sur til neutral surhedsgrad. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den med gødning. En optimal surhedsgrad sikrer en sund vækst og blomstring af planterne.

  En effektiv måde at bekæmpe skadedyr på denne specifikke haveplante er ved regelmæssigt at inspicere bladene og eventuelt fjerne dem manuelt. Derudover kan det hjælpe at sprøjte planten regelmæssigt med en blanding af vand og mild sæbe for at afskrække skadedyr. Naturlige fjender af skadedyret, såsom mariehøns, kan også opmuntres til at hjælpe med at bekæmpe skadedyr i haven.

 • Beskrivelse

  Hedera helix 'Ivalace' er en klatreplante, der er kendt for sine dekorative blade. Bladene er skinnende grønne og har en markant, dyb indskæring. Planten kan vokse både indendørs og udendørs og er meget nem at vedligeholde. Hedera helix 'Ivalace' er et populært valg til at dække vægge, hegn og pergolaer. Det er en vinterhårdfør plante, der forbliver grøn hele året rundt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.