Hedera helix 'Miniature Needlepoint'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Miniature Needlepoint' is een klimplant met kleine, gelobde bladeren die een dichte groei vormen. De bladeren zijn donkergroen en hebben een opvallend naalddun uiterlijk. Deze plant is ideaal voor gebruik als bodembedekker, in hanging baskets of als klimplant langs muren en schuttingen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. Regelmatig snoeien bevordert een compacte groei en zorgt voor een mooi, dicht bladerdek.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als lid van de klimopfamilie is deze plant groenblijvend. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Dit maakt het een populaire keuze voor tuinen en als klimplant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is een sterke en winterharde plant die weinig eisen stelt. Het is een ideale plant voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich uit te spreiden, dus een afstand van ongeveer 30 centimeter tot 1 meter tussen elke plant is ideaal. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte krijgt om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Hoe groter de ruimte, hoe beter de plant zal gedijen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en gedijt het best op een plek waar het niet te veel direct zonlicht krijgt. Het is een goede keuze voor schaduwrijke tuinen of binnenshuis op een plek met weinig licht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en goed gedraineerde grond heeft.

  De Hedera helix 'Miniature Needlepoint' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de waterbehoefte verminderen, dus controleer regelmatig de vochtigheid van de grond.

  De plant Hedera helix 'Miniature Needlepoint' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een goede keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken. De plant is dus vlinder- en bijenlokkend.

  Ja, Hedera helix 'Miniature Needlepoint' is goed voor biodiversiteit omdat het zorgt voor een schuilplaats en voedsel voor verschillende dieren en insecten. Daarnaast biedt het ook beschutting en nestmogelijkheden. Het helpt de biodiversiteit in een tuin te vergroten.

  Deze klimopplant bloeit meestal in september tot november en de bloei kan ongeveer 1 tot 2 maanden duren.

  Deze klimopsoort kan goed tegen de volle zon, maar kan ook prima groeien in de halfschaduw. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherming tegen felle middagzon in de zomer.

  Hedera helix 'Miniature Needlepoint' is niet eetbaar en kan giftig zijn bij consumptie. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten. Het is beter om deze plant enkel als decoratieve tuinplant te gebruiken.

  Ja, de Hedera helix 'Miniature Needlepoint' heeft de eigenschap geluid te dempen dankzij de dichte begroeiing en bladeren. Het zorgt voor een betere geluidsisolatie in uw tuin of omgeving. Let op dat de mate van geluidsdemping afhankelijk is van de grootte en dichtheid van de plant.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de groei te bevorderen en hem in vorm te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Geef liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan af en toe veel water.

  De Hedera helix 'Miniature Needlepoint' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van plantenvoeding.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten dient goed doorlatend te zijn en vochtig te blijven. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de grond niet te zuur is en regelmatig bemesten kan ook helpen bij de groei van de plant.

  Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Hij doet het goed in zowel schaduw als halfschaduw. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Om 'Miniature Needlepoint' te beschermen tegen de kou in de winter, kan je mulch rond de wortels aanbrengen en de plant beschutten tegen harde wind. Het is ook belangrijk om de bodem vochtig te houden maar niet doorweekt, en om te voorkomen dat de bladeren nat worden om schimmel te voorkomen. Je kunt de plant ook beschermen door een doek of fleecedoek over de plant te leggen bij vorst.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant indien nodig om de groei en vorm te behouden. Bemest de plant in het voorjaar om de gezondheid te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Hedera helix 'Miniature Needlepoint' hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale groei.

  Het gebruik van mulch rondom de basis van de plant kan helpen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stam wordt opgehoopt om schimmelproblemen te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH niveau tussen 6 en 7 is ideaal voor de groei en gezondheid van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen, is het belangrijk om de plant regelmatig te controleren op luizen, spintmijten en bladluizen. Dit kan gedaan worden door de bladeren goed te inspecteren en indien nodig te behandelen met een milieuvriendelijke insecticide. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te voorzien van voldoende water om zo de weerstand te verhogen.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Miniature Needlepoint' is een klimplant met kleine, gelobde bladeren die een dichte groei vormen. De bladeren zijn donkergroen en hebben een opvallend naalddun uiterlijk. Deze plant is ideaal voor gebruik als bodembedekker, in hanging baskets of als klimplant langs muren en schuttingen. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zonlicht als schaduw. Regelmatig snoeien bevordert een compacte groei en zorgt voor een mooi, dicht bladerdek.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.