Hedera helix 'Spetchley'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Spetchley' er en klatrende efølsort med iøjnefaldende grønne blade med en hvid kant, der skaber en dekorativ effekt i haven. Denne plante har en kompakt vækstform og er velegnet til at dække mure, hegn og pergolaer. 'Spetchley' varianten er kendt for sin vinterhårdførhed og trives godt både i sol og skyggefulde områder. Det er en alsidig plante, der kan dyrkes både i jorden og i potter. Hedera helix 'Spetchley' er et smukt tilskud til enhver have eller udendørs rum.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten Hedera helix 'Spetchley' er stedsegrøn og beholder sine blade hele året. Det er en dekorativ klatreplante, der giver en konstant grøn fremtoning i haven.

  Hedera helix 'Spetchley' er hårdfør ned til omkring -15°C. Det er en stærk plante, der kan overleve i kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten mod streng frost.

  Hedera helix 'Spetchley' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk plante, der trives godt i forskellige miljøer. Regelmæssig beskæring kan hjælpe med at holde planten sund og kompakt.

  Hedera helix 'Spetchley' har brug for plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter og forhindringer. Generelt anbefales det at holde en afstand på cirka 30-40 centimeter.

  Ja, 'Spetchley' trives godt i skyggen. Disse planter klarer sig godt i fugtige og skyggefulde miljøer. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og gødning for en sund vækst.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af jordfugtigheden. Det er vigtigt at lade jorden tørre ud mellem vanding for at undgå rådne rødder. Det anbefales at vande om morgenen.

  Ja, Hedera helix 'Spetchley' er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af nektar og blomster, de producerer. Denne egenskab gør planten til et godt valg for at tiltrække bestøvere til haven.

  Hedera helix 'Spetchley' er en populær plante, der bidrager til biodiversiteten i haver og parker. Den tiltrækker fugle og insekter og giver ly og føde til forskellige dyr. Med dens tætte vækst og klatremuligheder skaber den et varieret miljø.

  Planten blomstrer sent om efteråret og tidligt om vinteren, normalt i november og december månederne. Blomstringen varer ca. 4 uger.

  Planten kan godt lide fuld sol og trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt, at jorden forbliver godt fugtig for at undgå udtørring. Hvis planten får tilstrækkeligt med vand og sollys, vil den vokse og blomstre smukt.

  Nej, Hedera helix Spetchley er ikke spiselig. Det er vigtigt at vide, hvilke planter der er sikre at indtage. Det frarådes at spise denne plante.

  Ja, denne klatreplante har tætte blade, der kan absorbere lyd og dermed have en lyddæmpende effekt i haven eller på terrassen.

 • Hedera helix 'Spetchley' skal beskæres regelmæssigt for at kontrollere væksten og bevare formen. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret. Fjern også regelmæssigt gamle og svage grene for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante kan lide regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Vand helst ved plantens base for at undgå skimmel.

  Planten trives godt i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sørge for tilstrækkelige næringsstoffer i jorden. Hold pottemulden fugtig, men ikke for våd.

  Planten trives bedst i en veldrænet jord, der er rig på humus og holder på fugt. En neutral til let sur jord med en gennemsnitlig frugtbarhed er ideel til denne plante. Sørg for, at jorden ikke er for tung eller for våd for at undgå rådne rødder.

  Denne plante trives bedst på en placering med halvskygge til fuld skygge. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for våd. Det er en perfekt plante til haven eller altanen.

  Det er vigtigt at beskytte denne plante mod frost om vinteren ved for eksempel at lægge et lag muld eller blade omkring rodzonen. Derudover kan det hjælpe at placere planten på et beskyttet sted og pakke den ind i for eksempel fleece. Det er også en god idé at regelmæssigt kontrollere for frostskader og justere beskyttelsen efter behov.

  Denne plante skal beskæres regelmæssigt for at fremme en kompakt vækst. Fjern døde eller beskadigede blade for at opretholde plantens sundhed. Giv planten regelmæssigt vand og sørg for god dræning for at undgå rådne rødder.

  For haveplanter er det vigtigt at give regelmæssig gødning i vækstperioden, helst en afbalanceret gødning rig på kvælstof, fosfor og kalium. Dette vil hjælpe med en sund vækst og blomstring af planten. Brug altid den anbefalede dosering på emballagen for det bedste resultat.

  Mulching with organic material such as leaves or bark helps retain moisture in the soil and retain nutrients. This can improve plant growth and health. It is important to regularly renew the mulch layer to prevent weed growth and protect the plant from frost.

  Jorden, hvori denne plante vokser, bør have en let sur til neutral pH-værdi. En surhedsgrad mellem 6,0 og 7,0 er ideel for sund vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr hos haveplanter kan naturlige metoder som brug af rovdyr som marihøner anvendes. Derudover kan beskyttende net eller fysiske barrierer hjælpe med at forhindre skadedyr i at nå planten. Kemiske bekæmpelsesmidler er også en mulighed, men kan være skadelige for miljøet og andre organismer.

 • Beskrivelse

  Hedera helix 'Spetchley' er en klatrende efølsort med iøjnefaldende grønne blade med en hvid kant, der skaber en dekorativ effekt i haven. Denne plante har en kompakt vækstform og er velegnet til at dække mure, hegn og pergolaer. 'Spetchley' varianten er kendt for sin vinterhårdførhed og trives godt både i sol og skyggefulde områder. Det er en alsidig plante, der kan dyrkes både i jorden og i potter. Hedera helix 'Spetchley' er et smukt tilskud til enhver have eller udendørs rum.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.