Hedera helix 'Walthamensis'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Walthamensis' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren met een opvallende lichtgroene nerf. Deze klimopsoort groeit snel en kan muren, schuttingen en bomen bedekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. De 'Walthamensis' variant heeft een compacte groei en is ideaal voor het bedekken van grote oppervlakken. Het is een populaire keuze voor het creëren van groene wanden en verticaal tuinieren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn groene blad gedurende het hele jaar. Het is een ideale tuinplant die het hele jaar door kleur en structuur toevoegt aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius. Ideaal voor in de tuin als vaste plant. De plant kan goed tegen koude temperaturen en vorst.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en robuuste plant die goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en enkele keren per jaar snoeien is voldoende voor een gezonde groei.

  De klimop heeft genoeg ruimte nodig om te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de wortels om zich te ontwikkelen en voor de plant om omhoog te klimmen. Houd ook rekening met de hoogte die de plant kan bereiken.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw en is zeer geschikt voor plekken met weinig licht. Het is een sterke en langzaam groeiende plant die weinig zonlicht nodig heeft om te gedijen. De bladeren blijven mooi groen, zelfs in donkere omstandigheden.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten in. In de winter kan de waterbehoefte iets afnemen.

  Ja, Hedera helix 'Walthamensis' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze nuttige insecten aan met zijn nectarrijke bloemen. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan een tuin.

  Hedera helix 'Walthamensis' is een populaire plant in tuinen vanwege zijn klimmende eigenschappen en wintergroene bladeren. De plant biedt nestgelegenheid en voedsel voor vogels en insecten, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het kan een waardevolle toevoeging zijn aan groene ruimtes.

  De bloei van de plant vindt plaats van september tot november en duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in lichte, zonnige locaties met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, Hedera helix 'Walthamensis' is niet eetbaar. Het is een decoratieve klimplant die giftig is bij consumptie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen en huisdieren niet in contact komen met de plant.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen. Door de dichte begroeiing van de bladeren kan het geluid worden geabsorbeerd en verminderd. Het is een populaire keuze voor het creëren van een rustige en stille omgeving in de tuin.

 • Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei in toom te houden en de vorm te behouden. Snoei kan het beste plaatsvinden in het voorjaar of na de bloei in de zomer. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de rest van de plant terug naar de gewenste vorm.

  De Hedera helix 'Walthamensis' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het blad te besproeien.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Kies voor een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en gezondheid.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem niet te veel vocht vasthoudt om wortelrot te voorkomen. Het aanbrengen van organisch materiaal kan helpen bij het verbeteren van de bodemstructuur.

  De plant gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is maar wel goed drainerend. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen strenge vorst en sterke wind. Om de plant te beschermen, kun je mulch aanbrengen rond de wortels en de plant afdekken met vliesdoek of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes in de winter.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de meeste grondsoorten. Snoei regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden. Water geven is alleen nodig tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten zoals Hedera helix 'Walthamensis' is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te geven, zoals compost of gedroogde koemest. Dit kan helpen bij de groei en bloei van de plant. Vermijd teveel kunstmest, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Mulchen rond de basis van de plant kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, compost of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 centimeter dik is en niet direct tegen de stam van de plant ligt.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie, pyrethrum of zeepwater. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt, dit helpt bij het voorkomen van ongedierte. Regelmatig controleren op eventuele plagen en deze direct verwijderen kan ook helpen bij het behouden van een gezonde plant.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Walthamensis' is een klimplant met donkergroene, glanzende bladeren met een opvallende lichtgroene nerf. Deze klimopsoort groeit snel en kan muren, schuttingen en bomen bedekken. Het is een winterharde plant die goed gedijt in zowel zon als schaduw. De 'Walthamensis' variant heeft een compacte groei en is ideaal voor het bedekken van grote oppervlakken. Het is een populaire keuze voor het creëren van groene wanden en verticaal tuinieren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.