Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied'

Hedera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Zorgvlied' er en klatrende stedsegrøn plante med mørkegrønne blade og en kompakt vækstform. Det er en variation af vedbend, der egner sig godt til brug som klatreplante eller jorddække. Denne plante trives godt i skyggen og kan dyrkes både direkte i jorden og i potter. 'Zorgvlied' er vinterhård og tåler beskæring godt, hvilket gør den til en alsidig og let at vedligeholde plante. Det er en smuk tilføjelse til haver, altaner eller facader.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied' er en stedsegrøn plante, der også beholder sine blade om vinteren. Det er et smukt tilføjelse til haven, især i de koldere måneder, hvor mange andre planter mister deres blade. Hele året rundt giver denne plante en grøn atmosfære i haven.

  Denne plante er hårdfør op til cirka -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet mod kolde temperaturer. Beskyttelse kan være nødvendig i længere frostperioder.

  Ja, Hedera helix er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der trives godt i forskellige jordtyper og placeringer. Ideel til haven eller altanen.

  Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied' har brug for plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem andre planter og forhindringer for ikke at hæmme væksten. Generelt anbefales det at lade mindst 50 cm plads mellem planterne.

  Ja, Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied' vokser godt i skyggen. Det er en klatreplante, der trives godt i beskyttede og skyggefulde miljøer. Sørg for tilstrækkelig fugtig jord, og du vil se smuk vækst.

  Denne plante har brug for regelmæssig vand, især i varme perioder. Vand planten helst, når det øverste lag jord føles tørt. Overvanding kan føre til rådne rødder.

  Ja, planten Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster og nektar, de producerer. Dette gør det til en nyttig plante for biodiversiteten i haven. Det kan spille en vigtig rolle i at hjælpe med at bestøve andre planter i haven.

  Ja, Hedera helix bidrager til biodiversitet ved at tilbyde skjulesteder og føde til insekter og fugle. Derudover hjælper planten med at forbedre luftkvaliteten i omgivelserne.

  Planten blomstrer i september og oktober månederne. Blomstringen kan vare ca. 2 til 4 uger.

  Denne plante kan godt lide fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Sørg også for, at jorden er tilpas fugtig.

  Nej, Hedera helix planten er ikke spiselige. Det er giftige for mennesker og dyr ved indtagelse. Det er hovedsageligt beregnet som dekorativ klatreplante i haver.

  Ja, Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied' har en lyddæmpende effekt på grund af sine tætte blade og klatrende egenskaber. Det kan hjælpe med at absorbere lyde og forbedre akustikken i haven.

 • Det anbefales at beskære Hedera helix let om foråret og efteråret for at bevare formen og stimulere væksten. Fjern døde blade og grene regelmæssigt for at holde planten sund. Beskær ikke for dybt ind i det gamle træ, da dette kan beskadige planten.

  Sørg for at vande planten regelmæssigt, især i tørre perioder. Vær opmærksom på at jorden skal være fugtig, men ikke for våd. Undgå vandstagnering omkring rødderne for at undgå rådne.

  Det er vigtigt at placere Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied' i godt drænet pottemuld. Pottemuld specielt til haveplanter er egnet til dette formål. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for fugtig for at undgå rodødelæggelse.

  Det er vigtigt at sørge for en godt drænet jord for denne plante. Jordkvaliteten skal være fugtig, men ikke for våd. En jord med tilstrækkeligt organisk materiale er ideel for en sund vækst.

  Anbring denne plante på en placering med halvskygge til skygge. Helst i en fugtig, veldrænet jord. Undgå direkte sollys og beskyt mod hård vind.

  For at beskytte planten om vinteren, anbefales det at anvende muld rundt om plantens base. Du kan også bruge en beskyttende klud eller jute til at beskytte planten mod hård frost. Det er vigtigt at sikre, at planten forbliver godt drænet for at undgå rod råd.

  Denne plante kræver lidt vedligeholdelse og kan nemt tilpasse sig til forskellige miljøer. Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at kontrollere væksten og bevare formen. Giv planten regelmæssigt vand, men undgå at jorden bliver alt for våd.

  Have have brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Det bedste er at bruge en generel gødning, der er rig på næringsstoffer. Undgå overgødning for at undgå skade på rødderne.

  Det anbefales at mulche Hedera helix (Arborescent Grp) 'Zorgvlied' med organisk materiale som kompost eller træflis. Dette vil hjælpe med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og berige jorden med næringsstoffer. Regelmæssig mulching vil bidrage til en sund vækst og blomstring af planten.

  Jordens surhedsgrad for denne plante skal være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for sur eller for basisk jord kan forårsage problemer for plantens vækst og sundhed. Det er derfor vigtigt at opretholde den korrekte surhedsgrad af jorden for optimal vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller snyltere. Derudover kan regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af skadeinsekter også være til hjælp. Det er vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr og om nødvendigt handle.

 • Beskrivelse

  Hedera helix 'Zorgvlied' er en klatrende stedsegrøn plante med mørkegrønne blade og en kompakt vækstform. Det er en variation af vedbend, der egner sig godt til brug som klatreplante eller jorddække. Denne plante trives godt i skyggen og kan dyrkes både direkte i jorden og i potter. 'Zorgvlied' er vinterhård og tåler beskæring godt, hvilket gør den til en alsidig og let at vedligeholde plante. Det er en smuk tilføjelse til haver, altaner eller facader.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.