Hibiscus sinosyriacus

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus syriacus, ook bekend als de Chinese roos, is een sierlijke struik met prachtige bloemen die variëren in kleur van wit, roze en paars tot blauw. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Hibiscus sinosyriacus is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen, maar het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Met regelmatig snoeien kan de plant in vorm worden gehouden en bevordert het de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. In de winter zal deze plant zijn bladeren verliezen. Dit is een eigenschap van de meeste tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij strenge vorst. In de winter kunnen de bladeren van de plant afvallen.

  Ja, de hibiscus sinosyriacus is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en gezonde plant die goed groeit in de meeste bodemsoorten en weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en snoeien in het voorjaar is voldoende.

  De Hibiscus sinosyriacus heeft veel ruimte nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten en obstakels. Een ruime plantenbak of border is ideaal voor deze plant.

  De Hibiscus sinosyriacus groeit het beste in de halfschaduw tot volle zon. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Hibiscus sinosyriacus heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Ja, de bloemen van deze plant trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectar en kleurrijke bloemblaadjes. Het is daarom een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken. Het trekt ook kolibries aan vanwege de vorm en kleur van de bloemen.

  Ja, de plant Hibiscus sinosyriacus is goed voor de biodiversiteit. Het trekt bijen, vlinders en andere bestuivers aan, wat helpt bij de bestuiving van andere planten. Daarnaast biedt het ook voedsel en schuilplaatsen voor verschillende diersoorten.

  De Hibiscus sinosyriacus bloeit meestal vanaf juli tot en met september en de bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de Hibiscus bloeit het beste op een zonnige plek. Het is dus aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen. De plant kan goed tegen zonlicht.

  Nee, de plant Hibiscus sinosyriacus is niet eetbaar, het is vooral populair als decoratieve tuinplant vanwege de prachtige bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is dus niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Hibiscus sinosyriacus heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte bladeren en het feit dat het geluidsgolven kan absorberen. Het is een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in een tuin of buitenruimte.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, na de vorstperiode. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en knip de takken die te lang worden bij. Zorg ervoor dat de vorm van de plant behouden blijft.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor de Hibiscus sinosyriacus is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed waterdoorlatend is en voedingsstoffen bevat. Kies bij voorkeur voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Ververs de potgrond elk jaar om ervoor te zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt.

  De Hibiscus sinosyriacus gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 voor optimale groei van de plant.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, bij voorkeur in goed doorlatende grond. Zorg voor beschutting tegen harde wind en vorst. De plant kan ook goed groeien in een grote pot op een zonnig terras.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met een dikke laag stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant jaarlijks te snoeien om de groei te bevorderen. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de plant helpen gezond te blijven.

  Voor tuinplanten zoals Hibiscus sinosyriacus is het belangrijk om in het voorjaar organische meststof toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte voor een betere bloemvorming. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Het is aanbevolen om een laag mulch aan te brengen rond de wortels van deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Oude bladeren, boomschors of compost zijn geschikte materialen om te gebruiken als mulch. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt geplaatst om verstikking te voorkomen.

  De hibiscus sinosyriacus gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplant. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig de bladeren inspecteren op eventuele plagen zoals bladluizen of spint. Daarnaast kan je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken door bijvoorbeeld lieveheersbeestjes te planten in de tuin. Als het probleem ernstig is, kan je ook milde insecticiden of zeepoplossingen gebruiken.

 • Omschrijving

  Hibiscus syriacus, ook bekend als de Chinese roos, is een sierlijke struik met prachtige bloemen die variëren in kleur van wit, roze en paars tot blauw. De bloemen bloeien in de zomermaanden en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het best in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Hibiscus sinosyriacus is winterhard en kan goed tegen koude temperaturen, maar het is aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Met regelmatig snoeien kan de plant in vorm worden gehouden en bevordert het de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.