Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is een prachtige bloeiende struik met enkele witte bloemen met een vleugje roze aan de basis. De bloemen hebben een opvallend roodbruin hart en bloeien van de zomer tot de herfst. De struik kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is groen en ovaalvormig en de plant gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is een winterharde plant die een prachtige toevoeging is aan de tuin.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is geen groenblijvende plant. Het is een bladverliezende struik die in de winter zijn bladeren verliest. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus redelijk goed tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge winters.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en jaarlijks te snoeien voor een gezonde groei.

  De Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' heeft ruimte nodig om te groeien en bloeien. Het is aangeraden om de plant voldoende ruimte te geven, zodat hij zich optimaal kan ontwikkelen. Plant de Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' daarom op een plek waar hij voldoende ruimte heeft om uit te groeien.

  De Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' gedijt het beste in de volle zon. Hoewel de plant wel wat schaduw kan verdragen, zal een plek met veel zon de groei en bloei bevorderen. Voor een optimale gezondheid en bloei is het daarom aan te raden om de plant in de zon te plaatsen.

  De Tuinplant Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. In de winterperiode mag de plant minder vaak water krijgen.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de nectar in de bloemen. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers vanwege de zoete geur en de kleurrijke bloemen. Het helpt bij het stimuleren van de biodiversiteit in de tuin.

  Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is een mooie tuinplant die bijdraagt aan de biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectar en stuifmeel. Het creëren van een gevarieerde en bloeiende tuin met verschillende plantensoorten is belangrijk voor het behoud en de ontwikkeling van biodiversiteit. Het regelmatig onderhouden en snoeien van de plant kan de biodiversiteit in de tuin helpen bevorderen.

  'Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc'' bloeit in de maanden juli, augustus en september. De bloei kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en gedijt het beste in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer wanneer hij in de volle zon staat.

  Nee, de bloemen en bladeren van de Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is eerder een decoratieve tuinplant dan een plant die geluid absorbeert. Het kan wel zorgen voor privacy en beschutting in de tuin.

 • Deze plant kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar, direct na de bloei. Verwijder dode of zieke takken en knip de overige takken terug tot gewenste lengte. Het stimuleert nieuwe groei en zorgt voor een gezonde en compacte plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Geef liever af en toe veel water dan regelmatig een klein beetje.

  De Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet drassig. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten om de Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem voedzaam is en een neutrale zuurgraad heeft. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen uit de bodem voor een gezonde groei.

  De hibiscus heeft een standplaats in de volle zon nodig om goed te groeien en te bloeien. Zorg voor een beschutte plek in de tuin, uit de harde wind. De grond moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn.

  In de wintermaanden is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een mulchlaag aan te brengen rond de wortels of de takken te bedekken met vliesdoek. Daarnaast is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en regelmatig te controleren op schade door vorst. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten en deze naar een beschutte locatie te verplaatsen in de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode of beschadigde takken regelmatig te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en een mooie vorm te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten die rijk is aan fosfor om de bloei te stimuleren. Bemest de plant volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is aan te raden om bij het planten van deze tuinplant mulch te gebruiken om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze tuinplant.

  Gebruik een organische insecticide om ongedierte zoals bladluizen en spint te bestrijden. Regelmatig controleren op besmetting en indien nodig handmatig verwijderen. Houd de plant gezond door regelmatig te bemesten en water te geven om de weerstand te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  'Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is een prachtige bloeiende struik met enkele witte bloemen met een vleugje roze aan de basis. De bloemen hebben een opvallend roodbruin hart en bloeien van de zomer tot de herfst. De struik kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is groen en ovaalvormig en de plant gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Hibiscus syriacus 'Jeanne d'Arc' is een winterharde plant die een prachtige toevoeging is aan de tuin.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.