Hibiscus syriacus 'Mauve Queen'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' is een sierlijke struik met prachtige, grote lichtpaarse bloemen. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen en ovaalvormig, waardoor de struik ook in niet-bloeiende periodes aantrekkelijk is. 'Mauve Queen' is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze Hibiscus is ideaal voor tuinen en kan ook in potten worden gekweekt op een zonnige locatie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winterperiode en komt in het voorjaar weer tot bloei. De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' is een tuinplant die in de winter zijn blad verliest.

  De Tuinplanten zijn over het algemeen winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede bescherming tijdens vorstperiodes om de plant te beschermen tegen kou. Het is dus aan te raden om de plant binnen te halen of af te dekken in de winter.

  De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde struik die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en snoeien zal de plant gezond houden.

  Voor een Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben. Deze plant kan tot 2 meter hoog en 1,5 meter breed worden. Zorg voor voldoende licht en lucht om de groei te bevorderen.

  De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' groeit het beste in de volle zon. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winterperiode kan de plant met minder water toe.

  Ja, deze plant is zowel vlinder- als bijenlokkend vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin, omdat het bijen en vlinders aantrekt die helpen bij bestuiving van andere planten. De bloemen van deze plant bieden een goede voedselbron voor deze insecten.

  De hibiscus syriacus 'Mauve Queen' trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen, waardoor het een bijdrage kan leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen en voeding aan verschillende insecten en kleine dieren. Het is dus een waardevolle toevoeging voor een biodiverse tuin.

  De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' bloeit van juli tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende vochtigheid en bescherming tegen harde wind.

  Nee, de bloemen en bladeren van de hibiscus syriacus 'Mauve Queen' zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is puur bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' heeft een dichte groeiwijze en kan geluid enigszins dempen. Het blad en de takken absorberen geluidsgolven en verminderen op die manier geluidsoverlast. Het effect is echter beperkt in vergelijking met speciale geluidswerende materialen.

 • Snoei de plant in het voorjaar door de takken met de helft in te korten. Verwijder dode en beschadigde takken. Verwijder ook eventuele kruisende takken om de luchtcirculatie te verbeteren.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Vermijd echter dat de wortels te langdurig nat blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' groeit het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  De Tuinplanten geniet van een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodemkwaliteit kan het beste neutraal tot licht zuur zijn. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind en vorst. Deze tuinplant kan goed gedijen in zowel stadstuinen als grote tuinen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en koude wind. Je kunt de plant met een dikke laag mulch of bladeren bedekken om de wortels te beschermen. Indien mogelijk kun je de plant ook tegen een beschutte muur plaatsen voor extra bescherming.

  De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' heeft weinig onderhoud nodig. Snoei in het voorjaar om de vorm te behouden en verwijder regelmatig dode bloemen en takken. Geef regelmatig water en mest voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische mest te gebruiken, zoals compost of koemestkorrels. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig wordt verdeeld rond de plant en vermijd direct contact met de bladeren om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant te bemesten volgens de instructies op de verpakking, om een gezonde groei en bloei te bevorderen.

  Het is belangrijk om de grond rondom deze plant te mulchen om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik is en laat ruimte rondom de stam van de plant vrij.

  De hibiscus houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen en de groei van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met tuinturf of kalk.

  De Tuinplanten kunnen last hebben van bladluis, trips en witte vlieg. Deze insecten kunnen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant regelmatig af te spoelen met water. Het is belangrijk om de plant goed te inspecteren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus 'Mauve Queen' is een sierlijke struik met prachtige, grote lichtpaarse bloemen. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De bladeren zijn groen en ovaalvormig, waardoor de struik ook in niet-bloeiende periodes aantrekkelijk is. 'Mauve Queen' is een winterharde plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze Hibiscus is ideaal voor tuinen en kan ook in potten worden gekweekt op een zonnige locatie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.