Hibiscus syriacus 'Meehanii'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus syriacus 'Meehanii' is een struik met opvallende enkele, roze tot paarse bloemen met een donkerder hart. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De struik kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en houdt van een zonnige standplaats. Het blad is groen en in de herfst verkleurt het naar geel voordat het afvalt. 'Hibiscus syriacus 'Meehanii' is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en leven gedurende het groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bladverliezende struik die in het voorjaar weer nieuw blad krijgt.

  De Hibiscus syriacus 'Meehanii' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk koude temperaturen verdragen, maar het is aan te raden om bij strenge vorst bescherming te bieden om de plant te beschermen tegen vorstschade.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Meehanii' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in een zonnige standplaats en regelmatig water nodig heeft. Het snoeien van de plant in het voorjaar kan helpen bij het bevorderen van nieuwe groei en bloei.

  De Hibiscus syriacus 'Meehanii' heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor een plek in de tuin waar de plant vrijuit kan groeien en minstens 1,5 meter ruimte heeft aan alle kanten. Houd hierbij rekening met de hoogte en de breedte van de plant op volwassen leeftijd.

  Hibiscus syriacus 'Meehanii' groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen en het is daarom aan te raden om de plant in de volle zon te plaatsen. De plant kan wel enige tijd schaduw verdragen, maar zal het beste gedijen in de zon.

  De Hibiscus syriacus 'Meehanii' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar niet drassig. In drogere periodes kan het nodig zijn vaker water te geven.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Meehanii' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan een tuin om bijen en vlinders aan te trekken. Het is belangrijk om deze plant te planten om de biodiversiteit in de tuin te verhogen.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Meehanii' is goed voor biodiversiteit omdat het bloemen produceert die bijen en vlinders aantrekken. Deze bestuivers helpen bij het behouden van een gezonde en diverse plantenpopulatie in de tuin. Het biedt tevens schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren zoals vogels en insecten.

  De 'Meehanii' bloeit van juli tot en met september en de bloei duurt ongeveer 8 weken. Het is een prachtige tuinplant die gedurende de zomermaanden voor een kleurrijke toevoeging zorgt in de tuin.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Meehanii' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende vochtig gehouden wordt tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de Hibiscus syriacus 'Meehanii' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als sierplant vanwege de mooie bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Hibiscus syriacus 'Meehanii' heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die bloemen produceert en insecten aantrekt. Het kan wel bijdragen aan een groenere omgeving die rustgevend kan zijn voor mens en dier.

 • Snoei hibiscus syriacus in het voorjaar door de dode en beschadigde takken te verwijderen. Knip de takken terug tot net boven een knop of zijscheut om de vorm van de struik te behouden. Bij jonge planten kan regelmatig snoeien de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels constant in het water staan. Overmatig natte potgrond kan leiden tot wortelrot.

  Een goede bodemkwaliteit voor tuinplanten is vochtig maar goed doorlatend, met een neutrale tot lichtzure pH. Het is belangrijk dat de grond voldoende voedingsstoffen bevat, dus het kan nuttig zijn om organische meststoffen toe te voegen. Zorg ervoor dat de bodem niet te compact is en regelmatig wordt bemest om de groei van de plant te bevorderen.

  De Tuinplanten variant van de Hibiscus syriacus 'Meehanii' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd teveel schaduw om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden om te voorkomen dat de wortels bevriezen. Een goede optie is om een laag mulch rond de basis van de plant te leggen en eventueel een beschermende doek over de struik te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte locatie staat om te voorkomen dat de koude wind schade veroorzaakt.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen te verwijderen en de plant jaarlijks te snoeien in het vroege voorjaar. Het is aan te raden om de plant te voorzien van voeding in het voorjaar en de zomer.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Zorg ervoor dat de meststof voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te voorzien van een laagje mulch. Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt aangebracht.

  De hibiscus syriacus 'Meehanii' gedijt het beste in neutrale tot lichtzure bodems met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met specifieke meststoffen of grondverbeteraars voor zuurdere bodems. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de plant gezond te houden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u overwegen om insectenwerende zeep te gebruiken of knoflookspray te maken. Het regelmatig controleren van de bladeren op tekenen van luizen en spintmijten kan ook helpen om eventuele plagen vroegtijdig te detecteren en te bestrijden. Daarnaast kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aantrekken om te helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Hibiscus syriacus 'Meehanii' is een struik met opvallende enkele, roze tot paarse bloemen met een donkerder hart. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en trekken vlinders en bijen aan. De struik kan een hoogte bereiken van 2 tot 3 meter en houdt van een zonnige standplaats. Het blad is groen en in de herfst verkleurt het naar geel voordat het afvalt. 'Hibiscus syriacus 'Meehanii' is een mooie toevoeging aan de tuin en zorgt voor kleur en leven gedurende het groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.