Hibiscus syriacus Pink Giant

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus Pink Giant is een struik met grote, roze bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een opvallende en heldere kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant kan tot wel 3 meter hoog worden en heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is groen en glanzend, waardoor de struik ook in de winter een mooie aanvulling is op de tuin. Deze hibiscussoort is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de winter. Het is een bladverliezende tuinplant.

  Deze plant is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus lichte vorst verdragen. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij lagere temperaturen. Deze plant heeft een gematigde vorstbestendigheid.

  Ja, de Hibiscus syriacus Pink Giant is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatige besproeiing. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Voor deze plant heeft u ongeveer 1 tot 1,5 meter ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om de groei niet te belemmeren. Hibiscus syriacus Pink Giant heeft voldoende ruimte nodig om te kunnen bloeien en gedijen in de tuin.

  De Hibiscus syriacus Pink Giant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan leiden tot minder bloei en groei van de plant.

  De Tuinplant Hibiscus heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2 tot 3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, vooral tijdens droge periodes. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant is zowel vlinder- als bijenlokkend vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die deze bestuivers willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het bloemen en nectar biedt voor bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Daarnaast kan het dienen als schuilplaats voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van diverse plantensoorten aan de tuin bevordert een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende organismen.

  De plant bloeit van juli tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens zes uur direct zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt op warme dagen.

  Nee, de Hibiscus syriacus Pink Giant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege de mooie bloemen. Consumptie wordt afgeraden.

  Ja, deze plant heeft een bladhoudend karakter en kan geluiden absorberen en dempen.=_('De Hibiscus syriacus Pink Giant' is geluidsdempend en kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen. De bladeren en takken van de plant kunnen geluiden absorberen en dempen, waardoor het een goede keuze is voor het creëren van een rustige en stille omgeving.='')

 • Om de bloei te stimuleren en de vorm van de struik te behouden, kunt u de Hibiscus syriacus Pink Giant in het voorjaar snoeien. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de zijtakken terug tot ongeveer de helft van hun lengte. Snoei niet te rigoureus, zodat de plant voldoende tijd heeft om nieuwe knoppen te vormen.

  De Hibiscus syriacus Pink Giant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Het is aan te raden om de plant 's ochtends water te geven, zodat de wortels voldoende tijd hebben om te drogen voordat de nacht valt.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel organische meststoffen voor een optimale groei en bloei.

  De Hibiscus syriacus Pink Giant gedijt het best in goed gedraineerde grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. De bodem dient licht zuur tot neutraal te zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  De Hibiscus syriacus Pink Giant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een beschutte plek in de tuin.

  Voor planten die vallen onder de categorie Tuinplanten is het belangrijk om in de winter extra bescherming te bieden. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Daarnaast is het aan te raden om de basis van de plant te bedekken met bladeren of mulch om de wortels te beschermen tegen vorst.

  De plant houdt van een zonnige plek en goed doorlatende grond. Snoei de plant in het voorjaar om de groei en bloei te stimuleren. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het gebruik van mulch rondom de plant helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Hibiscus syriacus Pink Giant gedijt het best in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is daarom aan te raden om te zorgen voor een bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het regelmatig testen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de juiste omstandigheden te behouden voor een gezonde groei van de plant.

  Als preventieve maatregel tegen ongedierte, kunt u de plant regelmatig controleren op luizen, trips en witte vlieg. Indien nodig kunt u ze verwijderen met een sterke waterstraal of insecticiden op natuurlijke basis. Zorg voor een gezonde groei door de plant voldoende voeding en water te geven.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus Pink Giant is een struik met grote, roze bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een opvallende en heldere kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant kan tot wel 3 meter hoog worden en heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is groen en glanzend, waardoor de struik ook in de winter een mooie aanvulling is op de tuin. Deze hibiscussoort is winterhard en kan goed gedijen in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.