Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus'

Hibiscus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' is een opvallende struik met groen blad dat is voorzien van paarse en witte strepen, waardoor het een prachtig gestreept uiterlijk heeft. In de zomer bloeit de plant met grote trechtervormige paarse bloemen, die een tropische uitstraling geven aan de tuin. Deze variëteit van de Hibiscus syriacus is winterhard en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Door regelmatig te snoeien kan de vorm en grootte van de struik worden bijgehouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal zijn bladeren verliezen in de winter. Het is een struik die behoort tot de categorie Tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' kan het beste op een beschutte plek worden geplant.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Het vereist alleen regelmatig water geven en een jaarlijkse snoeibeurt in het voorjaar. Het kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten en heeft niet veel extra zorg nodig.

  Deze plant heeft veel ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, het beste is om hem minimaal 2 meter van andere planten te zetten. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om uit te kunnen groeien en voldoende zonlicht te ontvangen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  De Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk minder goed zijn en kunnen de bloemen minder uitbundig bloeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Dit maakt de plant een waardevolle toevoeging aan de tuin, omdat het helpt bij het stimuleren van bestuiving en bijenpopulaties. De kleurrijke bloemen trekken ook vlinders aan, waardoor de tuin een levendige en natuurlijke uitstraling krijgt.

  Ja, de Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn bloemen en nectar. Daarnaast kunnen vogels ook profiteren van de zaden die de plant produceert. Het is dus een waardevolle toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit.

  De Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' bloeit van juli tot en met oktober. De bloeiperiode van deze plant duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed kan groeien in de volle zon.

  Nee, de Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn prachtige bloemen en bladeren. Het consumeren van delen van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' is geluidsdempend door de dichtheid van zijn bladeren en takken. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Tuinplanten in het algemeen hebben ook een positief effect op het verminderen van geluidsoverlast.

 • Snoei deze plant in het voorjaar tot ongeveer 15-30 cm boven de grond om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip eventuele uitlopers weg. Zorg voor voldoende licht en lucht tussen de takken voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de voet van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond om gezond te groeien. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen.

  Voor tuinplanten zoals de Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen. De pH-waarde van de grond dient neutraal tot licht zuur te zijn. Het regelmatig toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De hibiscus houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt, maar dat hij ook beschermd is tegen harde wind. Een goed gedraineerde grond is belangrijk voor de groei van de hibiscus in de tuin.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen strenge vorst. Dit kan door de plant af te dekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de vorm en bloei te bevorderen. Gebruik in het voorjaar organische meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een regelmatige bemesting in het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Gebruik een meststof speciaal ontwikkeld voor bloeiende planten om de bloei te bevorderen. Vermijd het gebruik van meststoffen met een te hoog stikstofgehalte, om overmatige bladgroei te voorkomen.

  Het is aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om vocht vast te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals boomschors, compost of bladeren. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet tegen de stam van de plant komt te liggen om verstikking te voorkomen.

  De Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' heeft een bodem nodig met een neutrale tot licht zure zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 5.8 en 6.5 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel aan te passen met kalk of zwavel om de juiste zuurgraad te behouden.

  . Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals deze, kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijt of lieveheersbeestjes worden ingezet. Ook regelmatig controleren op symptomen van ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Zorg daarnaast voor een gezonde groeiomgeving en vermijd overmatige bemesting om de plant weerbaarder te maken tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Hibiscus syriacus 'Purpureus Variegatus' is een opvallende struik met groen blad dat is voorzien van paarse en witte strepen, waardoor het een prachtig gestreept uiterlijk heeft. In de zomer bloeit de plant met grote trechtervormige paarse bloemen, die een tropische uitstraling geven aan de tuin. Deze variëteit van de Hibiscus syriacus is winterhard en kan goed gedijen in de meeste tuinomstandigheden. De plant geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Door regelmatig te snoeien kan de vorm en grootte van de struik worden bijgehouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.