Hydrangea arborescens 'Grandiflora'

Hydrangea overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea arborescens 'Grandiflora' er en smuk og populær hortensia med store, kugleformede hvide blomster. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på denne hortensia er mørkegrønne og kan få en smuk efterårsfarve om efteråret. 'Grandiflora' bliver cirka 1-1,5 meter høj og bred og trives godt i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er en nem plante at vedligeholde, som skal beskæres årligt for optimal blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hydrangea arborescens 'Grandiflora' er ikke stedsegrøn. Det er en løvfældende haveplante, der mister sine blade om efteråret. Det er derfor en sæsonpræget plante.

  Denne plante er hårdfør ned til -20 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost for at sikre, at den overlever vinteren. Planten tilhører gruppen af hårdføre haveplanter.

  Ja, planten er generelt let at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og beskæring efter blomstring for at fremme ny vækst. Det trives godt i fugtig, veldrænet jord og kræver lejlighedsvis gødning for optimal vækst.

  Hydrangea arborescens 'Grandiflora' har brug for cirka 1,5 til 2 meter plads til at vokse ordentligt. Sørg for at der er tilstrækkeligt med lys og luft omkring planten. Det anbefales at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen og kan endda trives godt i delvis skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand og sørge for frugtbar jord. Blomsterne vil stadig blomstre godt, selv under skyggefulde forhold.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men pas på for vandtæthed. Generelt anbefales det at give planten vand 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, som blomsterne producerer. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse bestøvere.

  Hortensia arborescens 'Grandiflora' tiltrækker bier og andre bestævere med dens nektarfyldte blomster. Dette kan bidrage til biodiversiteten i haven. Derudover giver planten ly og mad til forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer fra juni til august. Blomstringsperioden kan vare op til fem uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol, men foretrækker lidt skygge på det varmeste tidspunkt af dagen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i tørre perioder for at undgå udtørring. Det bedste er at give planten vand om morgenen eller om aftenen for at undgå forbrænding af blade.

  Nej, Hydrangea arborescens 'Grandiflora' er ikke spiselig. At indtage planten kan medføre mave-tarmproblemer. Det er derfor vigtigt ikke at spise denne plante.

  Ja, planten har store, frodige blade, der kan absorbere lyd. Den tætte bladekrone bidrager til at dæmpe lyden. Det kan derfor betragtes som lyddæmpende i haven.

 • Denne plante blomstrer på nye grene, så beskær om foråret til cirka 30 cm over jorden for en smuk blomstring. Fjern også døde eller beskadigede grene. Brug skarpt værktøj for at undgå skader.

  Hydrangea arborescens 'Grandiflora' har brug for regelmæssig vanding, især under varme sommerdage. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Tjek jorden regelmæssigt og giv vand efter behov.

  Sørg for en god drænende pottemuld for at holde rødderne sunde. Undgå for våd jord for at forhindre rådne rødder. Tilføj eventuelt lidt gødning for at fremme væksten.

  Denne plante trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Det er vigtigt, at jorden er sur til neutral og rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden har tilstrækkelige næringsstoffer til en sund vækst.

  Denne plante trives bedst et sted i halvskygge til fuld sol. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod hård vind.

  For at beskytte planten mod frost om vinteren, anbefales det at lægge et lag muld omkring plantens base. Der kan også tilføjes et beskyttende lag af blade eller halm øverst på planten. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand inden frosten sætter ind.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og kan trives godt i fuld sol eller halvskygge. Regelmæssig vanding og beskæring om foråret fremmer blomstringen. Tilsæt lejlighedsvis gødning for en sund vækst.

  Haveplanter som disse nyder godt af regelmæssig gødskning, helst om foråret og sommeren. Vælg en gødning specielt til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen for at undgå overgødning. Brug organiske gødninger for en sund vækst og blomstring af planten.

  Det er vigtigt at dække jorden omkring denne plante med muld for at holde på fugtigheden og forhindre ukrudtsvækst. Muld kan bestå af organisk materiale som træflis, blade eller kompost. Påfør et lag muld på cirka 5-10 cm tykt, men sørg for at holde plantens stamme fri for muld for at undgå råd.

  Jorden bør have en neutral til let sur pH-værdi for optimal vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt for at fremme plantens sundhed. Kalkholdig jord bør undgås for at forhindre gulfarvning af bladene.

  Til bekæmpelse af skadedyr ved haveplanter som Hydrangea arborescens 'Grandiflora' kan naturlige metoder som vanding eller neemolie anvendes. Derudover kan produkter baseret på pyrethrum eller en naturlig sæbeopløsning være effektive. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planten for skadedyr og om nødvendigt handle.

 • Beskrivelse

  Hydrangea arborescens 'Grandiflora' er en smuk og populær hortensia med store, kugleformede hvide blomster. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på denne hortensia er mørkegrønne og kan få en smuk efterårsfarve om efteråret. 'Grandiflora' bliver cirka 1-1,5 meter høj og bred og trives godt i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Det er en nem plante at vedligeholde, som skal beskæres årligt for optimal blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.