Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' er en speciel hortensia med store, kugleformede blomster, der har en intens blå farve. Blomsterne har en tandet kant, hvilket giver denne variation et unikt udseende. Denne hortensia blomstrer fra sommeren til efteråret og trives bedst i halvskygge. 'Blue Deckle' er en kompakt plante, der er velegnet til brug i bede eller som en solitær plante i haven. Denne hortensia er ideel for elskere af blå blomster og tilføjer et strejf af farve til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om efteråret og vinteren.

  Planten er hårdfør ned til omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten ekstra ved hård frost. Denne havplante trives godt i et tempereret klima.

  Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' er ikke vanskelig at holde og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Regelmæssig vanding og beskæring om foråret er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund.

  Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' har brug for tilstrækkelig plads til at nå sin fulde vækst og blomstring. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at kunne ånde og udvikle sig. Tag hensyn til plantens endelige størrelse, når du planter den.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' trives godt i skyggen. Det er en plante, der trives fint på et sted med lidt sollys. Sørg for, at jorden holdes godt fugtig for optimal vækst.

  Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' skal have regelmæssigt vand, især i varme og tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. At give vand 2-3 gange om ugen er normalt tilstrækkeligt.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er en tiltrækkende plante for bestøvere i haven.

  Hortensia macrophylla 'Blue Deckle' tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten giver ly og mad til små dyr som fugle og insekter. Det skaber et varieret miljø og er derfor godt for biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september, og blomstringen kan vare fra nogle uger til flere måneder, afhængigt af forholdene.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol, men tåler også lidt skygge. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Sørg også for et beskyttet sted mod kraftig vind.

  Nej, blomsterne fra Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' er ikke spiselige. At indtage blomsterne kan føre til mavepine og kvalme. Det frarådes derfor at spise denne plante.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' er lyddæmpende takket være de tætte blade og robuste grene. Det kan hjælpe med at absorbere lyde udefra og skabe mere ro i haven. Denne egenskab gør den også til et populært valg for at skabe en grøn buffer mod støjgener.

 • Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' bør beskæres bedst efter blomstringen. Fjern visne blomster og beskær svage grene helt ned til basis. Beskær ikke for langt tilbage, da det kan påvirke blomstringen i næste sæson.

  Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' har brug for regelmæssig vand, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen, så planten har tilstrækkeligt med fugt i løbet af dagen.

  Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sørge for god dræning for at undgå rodrot. Brug af gødning kan hjælpe med at fremme sund vækst og blomstring.

  Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en neutral surhedsgrad. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og bliver regelmæssigt gødet for optimal vækst og blomstring. Undgå tung lerjord og sørg for, at planten får tilstrækkelige mængder vand og næring.

  Denne plante trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at planten har tilstrækkelig beskyttelse mod skarp sol og tør vind. En fugtig og veldrænet jord er ideel for optimal vækst og blomstring.

  Det anbefales at dække planten om vinteren med et tykt lag blade eller halm for at beskytte rødderne mod frost. Placer planten et beskyttet sted mod hård vind og sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rodforrådnelse. I strenge vintre er det klogt at give ekstra beskyttelse, f.eks. ved at placere en vinterhylster eller fiberdug over planten.

  Planten har brug for vand i tørre perioder og skal regelmæssigt gødes. Fjern døde blomster for at stimulere nye knopper og beskær om foråret for at bevare formen. Sørg for en beskyttet placering og beskyt mod skarp sol og frost.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen, fra foråret til efteråret. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at fremme blomstringen. Følg anvisningerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødning.

  Dæk jorden omkring denne plante med muld om at holde fugtigheden og undertrykke ukrudt om foråret. Brug organiske materialer som kompost, træbark eller træflis som muld. Vær opmærksom på at muldlaget ikke direkte kommer i kontakt med plantens stam for at undgå skimmelsygdomme.

  Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' har brug for en bund med en sur til neutral pH, ideelt set mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt at opretholde den korrekte pH-værdi for optimal vækst og blomstring af planten. Dette kan bestemmes ved regelmæssigt at udføre jordprøver og om nødvendigt rette jorden med f.eks. sure gødninger.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter som Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' kan naturlige metoder anvendes såsom at sprøjte med en blanding af vand og sæbe eller ved at plante afskrækningsplanter som guldblomster. Derudover kan også kommercielle skadedyrsbekæmpelsesmidler anvendes, men disse kan være skadelige for miljøet og andre planter og dyr. Det er også vigtigt at kontrollere planten regelmæssigt for tegn på skadedyr for at kunne gribe ind i tide.

 • Beskrivelse

  De Hydrangea macrophylla 'Blue Deckle' er en speciel hortensia med store, kugleformede blomster, der har en intens blå farve. Blomsterne har en tandet kant, hvilket giver denne variation et unikt udseende. Denne hortensia blomstrer fra sommeren til efteråret og trives bedst i halvskygge. 'Blue Deckle' er en kompakt plante, der er velegnet til brug i bede eller som en solitær plante i haven. Denne hortensia er ideel for elskere af blå blomster og tilføjer et strejf af farve til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.