Hydrangea macrophylla 'Freudenstein'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' er en smuk hortensia med store blomstertoppe, der skifter farve afhængigt af jordens surhedsgrad. Blomsterne kan variere fra lyserød til blå og lilla. Denne plante har mørkegrønne blade, der smukt kontrasterer med de farverige blomster. 'Freudenstein' blomstrer fra sommeren til efteråret og trives i en halvskyggefuld position i haven. Denne hortensia tiltrækker sommerfugle og bier og kan bruges som enkeltstående plante eller i en grænse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en løvfældende plante, der får nye blade om foråret.

  Denne plante er hårdfør nedtil omkring -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' er egnet til de fleste haver i Holland.

  Ja, denne plante er let at vedligeholde og kræver ikke speciel pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og beskytte den mod skarp eftermiddagssol. Udover det har planten ikke specielle behov.

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' har brug for cirka 1,5 til 2 meter plads for at kunne vokse ordentligt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og udvikle sig. Det er vigtigt ikke at placere planten for tæt på andre planter, så den får tilstrækkeligt med lys og luft.

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' trives bedst i halvskygge. Det er vigtigt at beskytte planten mod skarp eftermiddagssol, især om sommeren. I skyggen kan planten blomstre mindre.

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, så giv planten gerne vand 1-2 gange om ugen. Sørg dog for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rodssvamp.

  Ja, planten er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af den nektar, de producerer. Det er et godt valg at have denne plante i din have, hvis du kan lide sommerfugle og bier.

  Hortensia macrophylla 'Freudenstein' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække insekter som bier og sommerfugle. Planten tilbyder mad og skjulesteder til forskellige dyr i haven. Det hjælper med at opretholde den økologiske balance i miljøet.

  Denne plante blomstrer normalt fra juni til september og kan have blomster, der er op til 15 cm i diameter. Blomstringsperioden kan vare op til 2 måneder.

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' trives godt i fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Derudover er det godt at beskytte planten mod skarpt eftermiddagssol.

  Nej, blomsterne og bladene på denne plante er ikke spiselige for mennesker. At indtage dem kan føre til maveproblemer og andre sundhedsproblemer. Det anbefales ikke at bruge denne plante i madlavning.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' har tykke blade, der kan absorbere lyd og til en vis grad hjælpe med lyddæmpning i omgivelserne. Dog vil effekten være begrænset i forhold til specifikke lydisolerende materialer. Det er primært en dekorativ haveplante med smukke blomster.

 • Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' skal beskæres årligt efter blomstringen. Fjern de visne blomsterstande og tynd planten ud ved at klippe nogle af de ældste grene helt væk. Sørg for, at planten bevarer en åben og luftig form.

  Havekloden Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Vand planten ved basen og undgå våde blade for at forhindre skimmelsygdomme.

  Den bedste pottemuld til denne plante er surbunds pottemuld, det vil sige pottemuld med en lav pH-værdi. Sørg for, at pottemulden er veldrænet og indeholder tilstrækkeligt med næringstoffer. Det er vigtigt at udskifte pottemulden regelmæssigt for at opretholde plantens sundhed.

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' trives bedst i veldrænet, fugtig og frugtbar jord. Sørg for en jord med en neutral til sur pH-værdi for optimal vækst og blomstring af planten. Undgå for våd eller for tør jord for at fremme sund rodudvikling.

  Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og foretrækker en placering i halvskygge. Sørg for, at planten beskyttes mod stærk vind og skarp eftermiddagssol. Det anbefales at plante planten i nærheden af andre planter for at holde jorden fugtig.

  Om vinteren har denne plante brug for beskyttelse mod frost ved hjælp af muld eller et beskyttende klæde. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå rådne rødder. Beskær døde grene om foråret for at fremme plantens sundhed.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig. Beskær døde eller beskadigede grene om foråret for at fremme plantens sundhed.

  For en sund vækst og blomstring er det vigtigt at regelmæssigt gøde havenplanterne. Brug en gødning specielt sammensat til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Gød planten en gang om måneden i vækstsæsonen, fra foråret til slutningen af sommeren.

  Mulching hjælper med at holde på fugt og undertrykke ukrudt omkring planten. Det kan gøres med organisk materiale såsom kompost, blade eller træflis. Sørg for, at mulchlaget ikke påføres mod stammen på planten.

  Hortensia macrophylla 'Freudenstein' trives bedst i sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En god surhedsgrad i jorden er afgørende for en sund vækst og blomstring af denne plante. Sørg derfor for en sur jord for at få denne haveplante til at vokse optimalt.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du bruge naturlige fjender som marihøner eller snyltehvepse. Derudover kan du regelmæssigt kontrollere planten for bladlus, spindemider eller andre insekter. En mild sæbeopløsning kan også være effektiv til at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Hydrangea macrophylla 'Freudenstein' er en smuk hortensia med store blomstertoppe, der skifter farve afhængigt af jordens surhedsgrad. Blomsterne kan variere fra lyserød til blå og lilla. Denne plante har mørkegrønne blade, der smukt kontrasterer med de farverige blomster. 'Freudenstein' blomstrer fra sommeren til efteråret og trives i en halvskyggefuld position i haven. Denne hortensia tiltrækker sommerfugle og bier og kan bruges som enkeltstående plante eller i en grænse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.