Hydrangea macrophylla 'Geoffrey Chadbund'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'Geoffrey Chadbund' is een compacte hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van lichtroze naar dieproze naarmate ze ouder worden. Deze plant bloeit van de vroege zomer tot de herfst en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. 'Geoffrey Chadbund' staat bekend om zijn sterke takken en mooie donkergroene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de bloemen. Deze hortensia is ideaal voor borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten. Met regelmatig snoeien behoudt deze plant zijn compacte vorm en blijft hij gezond en bloeiend.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst. Het is aan te raden om de plant te mulchen in de winter voor extra bescherming.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en een plekje in de halfschaduw. Verwijder dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft ongeveer 1,5 meter ruimte nodig om goed te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom en zonlicht is rondom de plant. Plaats de plant niet te dicht bij andere planten om competitie om water en voedingsstoffen te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is belangrijk dat hij voldoende licht krijgt maar direct zonlicht kan verbranding veroorzaken. De plant zal ook bloeien in de schaduw, maar mogelijk minder uitbundig dan in de zon.

  Deze tuinplant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grondvochtigheid voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen zijn een voedselbron voor deze insecten. Het creëert ook een habitat voor kleine dieren in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3 maanden. De bloemen hebben een prachtige kleur en trekken veel vlinders en bijen aan.

  Deze plant kan beter op een plekje in de halfschaduw staan en verdraagt geen felle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens droge periodes. Door te planten in goed doorlatende grond blijft de plant gezond.

  Nee, de Hydrangea macrophylla 'Geoffrey Chadbund' is niet eetbaar en kan schadelijk zijn bij consumptie. Het wordt niet aanbevolen om delen van deze plant te eten. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, veel tuinplanten hebben bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen en helpen bij het dempen van geluid in de omgeving. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de mate van geluidsdemping kan variëren afhankelijk van de specifieke eigenschappen van de plant. Het plaatsen van planten dichtbij lawaaierige gebieden kan helpen om geluid te verminderen.

 • Hydrangea macrophylla 'Geoffrey Chadbund' moet jaarlijks worden gesnoeid in het voorjaar. Verwijder dode of beschadigde takken en zorg ervoor dat de vorm behouden blijft. Knip de bloemen na de bloei terug tot boven nieuwe knoppen voor een volgende bloei.

  Houd de grond altijd vochtig, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef vooral in droge periodes regelmatig water. Let op dat de plant niet uitdroogt tijdens warme dagen.

  Deze plant gedijt goed in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd potgrond met te veel meststoffen, dit kan de gezondheid van de plant schaden.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is van pH. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren voor optimale groei.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed gedraineerd is. Bescherm de plant tegen harde wind en felle middagzon.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst en wind om schade aan de takken en bloemknoppen te voorkomen. Dit kan door de plant af te dekken met bijvoorbeeld jute of vliesdoek. Het is ook belangrijk om de plant niet te snoeien in de herfst, omdat dit de winterhardheid kan verminderen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de verlepte bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar met organische mest.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar en de zomer te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik geen te sterke meststoffen, anders kan dit leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na het bemesten.

  Mulchen van deze plant helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar vermijd het direct tegen de stam.

  De Hydrangea macrophylla 'Geoffrey Chadbund' gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,0 en 6,0. Een goede zuurgraad van de bodem is essentieel voor een gezonde groei en bloei van deze tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten en aanpassingen te doen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een mengsel van water en groene zeep. Daarnaast is regelmatig controleren op luizen, spint en slakken belangrijk om plaaginsecten op tijd te signaleren en te bestrijden. Voorkom overmatig water geven om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'Geoffrey Chadbund' is een compacte hortensia met grote, bolvormige bloemen die veranderen van lichtroze naar dieproze naarmate ze ouder worden. Deze plant bloeit van de vroege zomer tot de herfst en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. 'Geoffrey Chadbund' staat bekend om zijn sterke takken en mooie donkergroene bladeren die een mooie achtergrond vormen voor de bloemen. Deze hortensia is ideaal voor borders, bloembedden of als snijbloem in boeketten. Met regelmatig snoeien behoudt deze plant zijn compacte vorm en blijft hij gezond en bloeiend.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.