Hydrangea macrophylla 'King George V'

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hydrangea macrophylla 'King George V' is een compacte en bossige hortensia met grote bloemtrossen. De bloemen zijn roze tot paars van kleur en veranderen naar blauw of paars in zure grond. Deze hortensia bloeit van de zomer tot in de herfst en wordt ongeveer 1 tot 1,5 meter hoog. De bladeren zijn donkergroen en glanzend. 'King George V' is een prachtige toevoeging aan elke tuin en kan goed in een border of als solitaire plant worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal gedurende de wintermaanden. Het is een bladverliezende struik.

  De Hydrangea macrophylla 'King George V' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. In de winter kan het raadzaam zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende voeding. Verder is snoeien en het verwijderen van dode bloemen vereist voor een gezonde groei.

  De plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 1 tot 1,5 meter in de breedte en 1 tot 1,5 meter in de hoogte om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zich vrij kan ontwikkelen en voldoende lucht en zonlicht kan ontvangen. Het is aan te raden om de plant niet te dicht bij andere planten te plaatsen om concurrentie om voedingsstoffen en water te voorkomen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals deze kunnen goed gedijen in gebieden met minder licht en houden van vochtige bodemomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Hydrangea macrophylla 'King George V' heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemgesteldheid. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen en nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die gericht zijn op het aantrekken van deze nuttige bestuivers.

  Ja, deze plant trekt bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan door zijn bloemen en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine dieren zoals vogels en insecten. De bladeren en bloemen kunnen ook dienen als voedselbron voor verschillende insectensoorten.

  Deze plant bloeit doorgaans van juni tot september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla 'King George V' staat graag in de volle zon. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens warme zomerdagen. (Let op: deze informatie is algemeen en kan verschillen per specifieke situatie.)

  Nee, de Hydrangea macrophylla 'King George V' is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van de plant te consumeren, aangezien deze giftig kunnen zijn. Het is dus beter om deze plant niet aan te raken.

  Ja, Hydrangea macrophylla 'King George V' heeft dichte bladeren die geluid kunnen absorberen en daardoor enige geluidsdempende eigenschappen hebben.省略 Ook kan het grote formaat van de plant helpen om geluid te blokkeren.

 • Hydrangea macrophylla 'King George V' moet na de bloei gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Verwijder oude bloemknoppen en takken die te dicht op elkaar groeien. Snoei tot net boven een paar gezonde, naar buiten wijzende knoppen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Potgrond moet vochtig gehouden worden, maar niet te nat. Zorg voor een plek in de halfschaduw. Geef regelmatig voeding speciaal voor bloeiende planten.

  De bodemkwaliteit voor de Hydrangea macrophylla 'King George V' moet vochtig en goed doorlatend zijn. Het is belangrijk dat de grond zuur is en rijk aan organisch materiaal. De plant gedijt het beste in een humusrijke en vruchtbare bodem.

  Hydrangea macrophylla 'King George V' gedijt het beste op een standplaats met halfschaduw en bescherming tegen de felle middagzon. De grond moet vochtig en goed doorlatend zijn. Zorg voor een beschutte plek tegen harde wind.

  Om de winter goed door te komen is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de plant af te dekken met een dikke laag mulch, zoals bladeren of stro. Ook kan de plant in een vorstvrije ruimte worden geplaatst, zoals een kas of serre.

  De plant moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant na de bloei om de vorm en grootte te behouden.

  Tuinplanten zoals de Hydrangea macrophylla hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik bij voorkeur een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor een optimale groei en bloei.

  Het is aan te raden om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Dit kan helpen bij het beschermen van de wortels tijdens koude winters. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers als mulch.

  De Hydrangea macrophylla 'King George V' gedijt het beste in zure grond. Het is belangrijk dat de bodem een pH-waarde heeft tussen de 5,0 en 5,5. Zure grond zorgt ervoor dat de kleur van de bloemen intenser wordt.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten zoals de Hydrangea macrophylla 'King George V', kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het besproeien met een mengsel van water en groene zeep of het plaatsen van lokdoosjes met bijvoorbeeld neemolie. Daarnaast kunnen ook preventieve maatregelen zoals regelmatig inspectie en het verwijderen van aangetaste bladeren en takken helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om bij het bestrijden van ongedierte op planten altijd rekening te houden met de mogelijke schade aan de plant zelf en het milieu.

 • Omschrijving

  Hydrangea macrophylla 'King George V' is een compacte en bossige hortensia met grote bloemtrossen. De bloemen zijn roze tot paars van kleur en veranderen naar blauw of paars in zure grond. Deze hortensia bloeit van de zomer tot in de herfst en wordt ongeveer 1 tot 1,5 meter hoog. De bladeren zijn donkergroen en glanzend. 'King George V' is een prachtige toevoeging aan elke tuin en kan goed in een border of als solitaire plant worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.